Kryssning i karibien!

15 jan. 2014 20:53
Visningar: 3748
Eftersom jag fyller jämt i år så är jag sugen på att åka på en Karibienkryssning. Det står mellan RC och CC, antingen från Miami eller Ft Lauderdale. Har tänkt att åka i nov-Jan, ej jul och nyår dock.. Hur är temperaturen i karibien då. Ska man åka västra eller östra rutten?
Har läst en del här och ska man skippa den som stannar på Haiti?
Tacksam för svar!

Skiljer det i pris att boka genom resebyrå (svensk eller utländsk9, nätet, ringa ?
17 jan. 2014 02:06
Jag har aldrig åkt med något kryssningsfartyg, men däremot varit en del i Karibien. Personligen skulle jag avråda att åka i nov-dec, då det regnar rätt mycket dessa månader samtidigt som det finns en relativt hög orkanrisk.

Temperaturen är alltid minst 25 grader i Karibien under månaderna du nämner samtidigt som nederbörden är rätt hög. Regnperioden brukar sluta i november och ju längre ifrån november du åker, desto mindre risk för regn. Dock vågar jag nästan lova att någon dag kan bli regnig även om du åker så sent som i januari, men om jag vore i dina kläder skulle jag definitivt undvika november-december om jag hade möjlighet.

Vilka länder/öar passerar de olika rutterna?

Hälsningar

Jan Lahti
17 jan. 2014 15:38
Florida kan vara rätt så kallt på vintern. Jag var där i februari en gång och vi hade mellan 17 och 23 grader. Varför tar du inte södra Karibien? Dit kommer inte orkanerna och det är garanterat fint. Det finns bra all inclusivekryssningar som startar från Caracas och från Barbados. Mina föräldrar åkte med en från Framtidsresor. Man kan ju också kombinera dessa med en vecka på strand.
Av Seafun
28 jan. 2014 20:55
Hej Peter!

Antar att du med RC menar Royal Caribbean och med CC menar Celebrity Cruises?
Jag har kryssat många gånger med båda men Celebrity är min personliga favorit. Särskilt Solstice-klassen (Solstice, Equinox, Eclipse, Silhouette, Reflection)!

Royal Caribbean är mer aktivitetsbetonat, passar alla men särskilt bra för familjer.
Celebrity Cruises (och då särskilt Solstice-klassen) har supersnygg modern design och är lite elegantare.

Jag har kryssat i Karibien i november månad, december, januari och mars (fast en uppsjö gånger av vardera :-)). November har haft mulet väder men varmt någon gång, soligt men blåsigt en annan gång. Mars har varit väldigt fint men nästan för hett. Januari har varit toppen. Men väder går ju som bekant inte att förutspå… Min upplevelse är i alla fall att januari-mars har haft lugnast hav och varit mest solsäkert.
Så jag håller definitivt med den andra personen här som avråder dig från att kryssa november-december. Efter nyår bör det inte vara några problem.

Jag kryssade 4 ggr i Karibien 2013: 1 gng med Norwegian Epic (superbra), 1 gng med Oasis of the Seas (heeeelt fantastiskt), 1 gng med Holland America Lines Westerdam (inget fel men det finns andra roligare...), 1 gng med Celebrity Reflection (äääälskade det, det fartyget är en dröm). Men vilket som passar dig bäst är svårt att säga utan att veta dina preferenser...

Jag rekommenderar dig att skaffa min bok; Sveriges första kryssningsbok som är upplagd som en handbok för den som funderar på detta med att kryssa. Den heter Kryssa inte utan mig och du kan beställa den plus många recensioner på följande sida: www.cobertura.se/kryssa

Jag driver också en nystartad kryssningssajt där du hittar massvis av tips som vi gör vårt bästa för att utöka hela tiden: www.seafun.se

Hoppas du hittar "DIN" kryssning och får det toppen!
Av Dryden
10 mars 2014 19:40
Hej, hittade du någon kryssning? Jag kan också slå ett slag för Celebrity och var själv iväg med Reflection i januari. Alldeles lagom temperatur väl i Karibien även om Miami var lite småkyligt (mot vad man förväntar sig). Reflection var, som redan beskrivet, ett elegant skepp och för oss som åkte som par var det skönt att det var barnkalasavskalat. Aktiviteter finns det ändå gott om på båten då det finns gym, danslektioner, föreläsningar och mycket annat. Rastlös? Nope.

Jag bloggade även om kryssningen, här - http://www.dryden.se/tag/karibien2014/