Koh samet

6 juli 2012 11:55
Visningar: 918
Funderar på resa till Koh Samet. Nån som varit där?? Förstått att ön är liten, men hur är det med restauranger o dyl? Måste man äta på hotellen eller? Prisnivån? Jobbig transfer från bankok med små barn?
Av Sos08
12 juli 2012 14:31
Hej!

Att ta sig till Koh Samed är inga problem. Enklast är med taxi till Ban Phe från Bkk flygplats. I vintras kostade det 2000 bath och du kan boka genom http://www.taxikohsamet.com/ och resan tar ca 2 timmar. Från Ban Phe går det färjor ut till ön. Har alltid funkat klockrent för oss att boka taxin via nätet när vi ska ner.

Restauranger finns det gott om.

Koh Samed är även thailändarnas paradis som de brukar åka till på sin ledighet. Så anländer du dit en helg kan det vara bra att förboka boende.

Här kan du läsa mer om ön http://www.thailandguiden.se/kohsamet.php

I våra album hittar du även lite info om Ban Phe som kan vara värt ett besök.

Mvh SoS
12 juli 2012 14:52
Tack för ditt svar! Undrar oxå om vattnet o stränderna. Läste nån stans att det var mkt koraller o att vattnet inte var lika fint som på andra delar av Thailand?? Stämmer det??
Av Sos08
13 juli 2012 10:10
På Koh Samed har ständerna vit "mjöl" sand och vattet är klart och fint om det inte går mycket vågor då förstås. Det är inte mycket koraller om man jämför med de södra delarna av Thailand (i Krabi området och öarna runt ikring).

I söder är det oftast ännu klarare vatten men också mycket mer koraller. Naturen är helt annorlunda i söder vid Andaman Sea mot för uppe i bukten. Du kan titta i våra album där det finns bilder från resor i Krabi, Ao Nang, Phi Phi, Phuket, Kao Lak, Similand Islands m.m.
Det är vackert på olika sätt.

Det sägs att det ställe i Thailand som har minst nederbörd och flest soltimmar per år är Koh Samed.
17 juli 2012 07:52
Rekommenderar Sai Kaew Beach Resort som har pool med havsutsikt. Det ingår transfer mellan Ban Pae och hotellet och frukost buffe är jätte bra.

Personalen är jätte snälla och har god hand med barn.

Mvh
Transferbkk.com
22 juli 2012 16:04
Åh vad bra, det var precis det hotellet vi tänkte ta med fritidsresor. Trevlig frukostbuffe är alltid bra!
23 juli 2012 16:05
Ni kommer att trivas alldeles utmärkt på Sai Kaew Beach Resort.

Och glöm inte att det ingår transfer mellan Ban Pae och hotellet.

Ha det bra!
Transferbkk.com