Från Koh Samet till Koh Chang

Av Amelial
16 nov. 2017 10:52
Visningar: 2332
Hej på er!

Här kommer en till fråga ang Thailand. (Jag vet att de finns en del om detta men har inte hittat svar på just det jag söker)

Vi har bokat flyg till Bangkok i december och ska denna gång testa östkusten(?), alltså Koh Samet och Koh Chang. Transport till Samet och hotell där är redan fixat men nu kommer min undran.
När vi är på Koh Samet tänkte vi boka taxi till Koh Chang (gärna med färjan inkluderad). Går det att fixa på plats? Typ någon travel shop el liknande? Eller går det att förboka på nätet och vart i så fall?
Samma på Koh Chang, där behöver vi transport till Trats flygplats. Jag antar att det också kan fixas på plats?
Jag läste någonstans att när man kommit över med färjan från Koh Chang så finns där inte några som helst taxibilar att haffa på plats... Stämmer det?

Någon som vet ungefärliga priser på respektive sträcka?

Vi har varit i Thailand förut men inte på dessa öar. Tidigare har vi haft turen att kunna flyga till de flesta ställena och tagit kortare taxiresor :)

Tacksam för svar :)
Av Ansun
16 nov. 2017 16:02 (redigerad)
Vi köpte de biljetterna genom vårt hotell Samed Villa i deras reception.
Då ingick färjan över till Ban Phe, delad taxibuss med färjan över till Koh Chang.
När vi klev av färjan på Koh Chang så där stod massor av songthawes som gick till olika ställen på Koh Chang, man delade alltså transporten med en massa andra.

Transporten till flygplatsen kan man köpa i en av alla travelshops, men det går ju även bra att boka på länkarna som du fick här ovan.
Av Amelial
1 dec. 2017 15:22
Tack snälla för era svar! :)