Ko Tao eller Samet och Ko Chang?

25 jan. 2016 20:13
Visningar: 836
Hej,

Vi åker till Thailand första 2 veckorna i maj. 2 vuxna och en 7 åring.

Vi gillar fiskar och lätt tillgänglig, gärna från stranden för 7åringen, snorkling. Om det finns bra dykning i närheten är det ett plus.

Är det ngn som har tips på ett bra ställe/hotell?

Flyg till Bangkok
är bokat och nu står vi o väger mellan två alternativa rutter
- inrikesflyg Koi Samui och sen ta oss till Ko Tao
eller
- taxi till Samet för senare fortsätta till Ko Chang
Av Mipec
25 jan. 2016 20:29
Bra nybörjarsnorkling för en sjuåring hittar du i Jansom Bay, Koh Tao. Mycket småfiskar runt flottar i viken och med lite tur blacktips i miniformat.
26 jan. 2016 12:29
Om ni planerar att åka till Koh Tao så res inte non-stop i från Sverige. Det blir en väldigt dryg resa i så fall. Gjorde själv en sådan resa 2010,den var inte rolig. Bättre att i så fall ta ett stopp på Koh Samui om ni inte redan haft ett ett stopp i Bangkok. Till Samet skulle ni kunna åka på en gång.

Den absolut bästa snorklingen direkt från strand hittar ni annars på Koh Lipe, även dykning runt Koh Lipe är mkt bättre än vid Koh Tao (även om Koh Tao är bra). Men har ni redan bestämt er för något av de alternativ ni själva nämnt så är Koh Tao bäst med hänsyn till snorkling och dykning. Dykningen runt Koh Chang är inte i samma nivå som runt Koh Tao enligt mig, men annars tycker jag personligen att Koh Chang är bättre än Samui & Tao när man räknar in alla andra saker.
27 jan. 2016 18:40
Hej,
Ja, om vi är rätt på det så är det fel period för Koh Lipe (och den sidan av landet).

Resan non-stop känns som en utmaning :) Det är väl det som väger över för Samet/chang att det går med taxi och första stop på samet

Vad är det som är bättre på Koh chang än Samui&tao?
27 jan. 2016 22:02
Citerat från Wadegard:
Hej,
Ja, om vi är rätt på det så är det fel period för Koh Lipe (och den sidan av landet).

Resan non-stop känns som en utmaning :) Det är väl det som väger över för Samet/chang att det går med taxi och första stop på samet

Vad är det som är bättre på Koh chang än Samui&tao?
Lipe i maj betyder inte regn och åska. Kan ju givetvis komma någon skur, men det förstör inte hela dagen. Risken för dåligt väder är nog större på Koh Chang i så fall. Se länkar nedan för mer info. Vi har besökt Phuket under juni (s.k lågsäsong) 2 ggr och haft riktigt bra väder vid bägge tillfällena.

http://www.kohlipeguiden.se/klimat-weather/
http://www.kohlipeportalen.se/klimat_vader_koh_lipe.html

Personligen tycker jag att Koh Chang är trevligare än Koh Samui och mer lättillgänglig än Koh Tao. Samui har tappat en del av sin charm i takt med att antalet besökare ökar, men så är det väl alltid. Men det brukar sägas att Koh Chang är ungefär som Samui var för 15 år sedan.
Av Ischaaa
28 jan. 2016 16:20
Under första resan till Thailand gjorde vi som du beskriver: flög till Bangkok och sen va vi på Koh Samet innan vi åkte till Koh Chang, Koh wai och Koh mak - vi hade det helt fantastiskt så det kan jag rekommendera :)
6 feb. 2016 17:08
Ko wai utanför ko Chang är ett jättebra ställe för enkel snorkling direkt från stranden.