Hua-Hin eller Koh Samed eller Koh Chang

Av Said800
5 okt. 2009 20:49
Visningar: 2510
Hej.
Vi är en familj med två flickor på 9 & 11 år, vi ska till Thailand under jul i 2 veckor, vi vill ha sol & bad vill är inte bar eller diskofolk vi har möjlighet att boka Hua-Hin eller Koh-Samed eller Koh-Cang, jag undrar om några har synpunkter resp ort.
Går att dyka eller snorkla.
Tack
Said 800
5 okt. 2009 20:58
Koh-Chang tyckte jag var ganska mysigt och lagom fart för barnfamiljer tror jag..Den där känslan man kan få runt bar-scenen märkte jag inte av nå'nstans och att bada med elefanterna var himla trevligt även om de i en perfekt värld oxå skulle föredra att ha en privat djungel att leva i utan vår invasion,..
6 okt. 2009 17:46
Ni ska absolut inte boka hua hin. Långgrunt, oklart du kommer inte se handen framför dig i vattnet, äcklig strand, dyrt, finns inget att göra så skit i den jä..a hålan. Kho - Cang ska ni till slutdiskuterat..
Thailand har kass snorkling men dom har allt annat som e underbart, det är oklart vatten söndersprängda koraller. Ska ni tvunget snorkla ta en båt lite längre ut då e de fint. Dykningen e fin om ni som sagt åker längre ut. grottdyk ;-)
Av Marilcj
7 okt. 2009 18:50
Smaken e som baken!

Snart på väg ner till HuaHin för 5e året i rad!
Mitt inne i HuaHin skulle vi kanske aldrig överväga att bo utan vi bor 10 min norr om i en liten by & ända nere vid stranden och med massor av mysiga restauranger o affärer och utan en massa svenskar!
Stränderna är det absolut inte något fel på norr eller söder om Hua Hin men inne i stan är de inte de bästa!

Vi har valt Hua Hin som våran bas av den enkla anledningen att det är 2 tim ca till Bangkok, 5-6 tim & man är på Koh Tao och nöjer man sig med bara en enkel ö för bara relax, snorkling, dykning, kajak o likn och helt utan hålligång så har man bara 2 tim till Koh Talu!
Finns många barnvänliga utflyktsmål runt om oxå!

Men är ni ute efter snorkling & dykning ska ni inte till Hua Hin!
Av Modano
7 okt. 2009 21:00
Koh Chang börjar det bli livligare men i det hela rätt lungt, där är val av strand det som avgör. Norrut lite livligare o lungnare eftersom nedåt. Om man vill dyka/snorkla måste man ta en båttur till bra ställen, finns många val. Koh Samed är en liten jätte fin ö med i stort sett inge hålligång, kan finnas någon slags show alt uppträdande på stranden. Lika här ta en båttur för snorkling. Om man bara vill ha sol o bad är Samed bäst, men med lite mer att se och göra skulle jag föredra Koh Chang. Ha en trevlig resa.
Av Karten
9 okt. 2009 16:50
Hej, vi kombinerade Kho Chang och Kho Samet i feb -05 och var väldigt nöjda med det. Framfär allt boendet på K.B resort på Kho Chang var suveränt.
När det gäller snorkling så stämmer tyvärr det som någon annan skrev, dvs ni måste ut i båt fär att komma åt det mindre förstörda reven. Det är få öar kvar som har fina rev precis utanför stränderna. Vi var på Bulone förra året och där fanns faktiskt ett rev nära stranden men dom På Phi-Phi var vi -92 och då fanns det ett kanonrev utanför Long Beach som sedan var helt borta -99!!!

Den bästa snorklingen och dykningen finns förövrigt runt Similand och Surin utanför Khaolak.

//joakim
9 okt. 2009 17:47
Koh Samet är en lugn och fin ö :)