Enklast ta sig till Koh Chang/Samet och tips för barnfamilj

5 sep. 2019 08:31
Visningar: 76
Hej

Jag och min familj med två barn på ett år och fyra år landar i BKK 2 november.
Vi har tre veckor i Thailand och vår tanke var att spendera den tiden på något härligt ställe för barn. Eftersom det är bäst väder för säsongen runt Ko Samet och Ko Chang så ser vi på de alternativen. Jag har varit på bägge öarna tidigare, Ko Samet för 15 år sedan och Ko Chang för 10 år sedan. Min känsla för den senare är något bättre men så var det som sagt länge sedan. Minns inte var jag bodde på Ko Samet men på Ko Chang var vi på Lonely beach.

Problemet är resan med barn. Först en lång flygtur och sedan en lång busstur. Hade ni flugit till Trat och sedan tagit minibus och båt över till Ko Chang. Eller hade ni bokat en privat chaufför direkt från BKK flygplats? Vi är noga med att vi vill att barnen ska resa säkert så bilbarnstol är ett måste. Vi landar 06:55.
Läser att resan till Ko Chang kan ta mellan 4-8 timmar. Någon som gjort den nyligen vid den tiden på dygnet? Går båtarna hela tiden?

Eller är det någon som kan rekommendera Ko Samet och något fint, trevligt, gärna personligt boende där? Våra måsten är en fin, barnvänlig strand och så en pool. Det behöver finnas några restauranger men den mysiga Thailandskänslan är ett måste (alltså inte Pattaya eller Phuket style).
Något som bott på Lonely beach på Ko Chang och Nature resort?

Ge mig alla tips ni kan, på säkert, snabbt (!) resande och barnvänliga hotell!
6 sep. 2019 19:19
Säkrast innebär så lite tid som möjligt på vägarna, då är ju flyget ett alternativ.

I övrigt kan ni läsa en del om de olika resealternativen och färjetider på länk nedan.
https://iamkohchang.com/getting-here/bus-timetables.html

Finns massor med tips att läsa på den sidan.
6 sep. 2019 22:12
Tack M_olsson !

Jag kollade flyg och det var relativt dyrt. Har nu mailat sidan i din länk ang privat transport. Om du har tips gällande öarna och barnvänliga ställen tar vi tacksamt emot! Har du varit på bägge?
7 sep. 2019 08:42
Inte varit på Koh Samet, däremot Koh Chang 2 ggr. Bodde en ena gången på KC Grande vid White Sand Beach och andra gången på AWA vid Kai Bae. Bägge bra hotell, men stranden bäst vid KC Grande av de två.

Ett alternativ till Koh Samet kan ju annars vara ett hyra ett hus i Mae Phim med egen pool, betydligt mer för pengarna än hotellboende på Koh Samet. En lägre prisnivå även generellt sett.
7 sep. 2019 15:38
Är ni helt inne på att åka till de östra delarna? Annars kanske Hua Hin och Huay Yang en bit längre ned kan vara ett alternativ. Betydligt kortare resväg och även möjligt att resa med tåg om ni vill slippa att färdas så mkt på vägarna.

Lite inspiration för resa med barn.
https://www.resamedkids.se/thailand/huay-yang/
9 sep. 2019 20:41
Hej!

Tack M_olsson för att du tipsar om vår blogg, jättekul att se! Huay Yang gillade vi verkligen.

@Alster23 - förstår verkligen ditt dilemma. Vi stod inför samma utmaning när vi åkte med barnen till Thailand i vintras och hade siktet inställt på Koh Samet. Vi valde att boka transfer t/r Ban Phe Pier (där båtarna går ut till Samet) via detta företag: http://www.transferbkk.com/se/ och kan absolut rekommendera dem. De hade bra bilstolar till barnen, chauffören körde lugnt, och vägen ned till Samet kändes förvånansvärt odramatisk. Det är mitträcke hela vägen, dvs ingen mötande trafik. Det enda jag tyckte var lite obehagligt var att vi landade tidigt på morgonen (Thai Airways från ARN), och jag tyckte chauffören kändes lite trött stundtals. Min man konverserade järnet i framsätet för att säkerställa att han höll sig vaken. :) Skrev om resan till Samet i inlägget längst ner här: https://www.resamedkids.se/thailand/koh-samet/, och på den sidan finns mer läsning om Samet generellt.

Sen till din fråga om boende på Samet. Vi bodde dels i ett litet "radhus" inne i byn, dels på Samed Villa som ligger vid stranden Ao Phai. Den strand ni absolut ska undvika heter Hat Sai Kaew, det är den som ligger närmast byn. Den är överbelamrad med människor på dagstur, främst kinesiska turister från stora hotell i Rayong och Pattaya, och det är faktiskt helt galen stämning med folk som fotade sig själva med våra barn medan de badade och sjuka mängder speedboats.

Vi bodde som sagt vid Ao Phai som är lugnare (där finns också åtminstone ett hotell med pool, Samed Pavilion), men den största behållningen är att det går att promenera runt udden till betydligt lugnare Tubtim/Ao Pudsa där thaikänslan verkligen finns kvar. Kan också varmt rekommendera att göra utflykter med songthaew-taxi till t ex Ao Wai som är en fantastiskt fin och lugn strand långt ner på ön, liksom till närmare belägna Ao Cho. Hoppas ni hittar ngt som passar er!
Barnfamilj Koh Samet, Koh Chang och Kambodja
Thailand Duvners, 17 mars 2014
Updaterad av Backpackerabbe för 2 år sedan
30
I januari 2015 åker jag, min fru och våra barn som då är 3 och 6 år gamla till Bangkok. För drygt ett år sedan besökte vi Koh Samui, Koh Phangan, Koh Tao och Bangkok och hade det underbart, men nu vill vi se nya platser. Vi har bokat flyg till Bangkok och ska vara borta en dryg månad. Planen att ...
Resa med barn till Koh Samet och Koh Chang!
Thailand Thailand2013, 30 nov. 2012
Updaterad av Thailand2013 för 6 år sedan
8
Hej! Jag, maken och våra barn på 3 och 6 år ska åka till Thailand i slutet av januari och planerar att vara borta i en månds tid. Vi utgår från Bangkok och har väl bestämt oss för att åka mot Koh Samet och Koh Chang. Är det någon som har tips på budgetboendet (runt 500:-/natt för hela familjen) ...
Tre barnfamiljer, åka var? Mars 2016, Koh Lipe & Koh Bulon, Koh Chang eller Koh Samui.
Thailand Sofianorman, 1 juli 2015
Updaterad av Sierra för 3 år sedan
13
Hej! Jag har varit I Thailand på två långresor varav den ena för ca 3 år sedan. Då besökte jag bland annat Koh Lipe som helt klart är min favorit ö hittills. Nu är vi tre barnfamiljer (barn mellan 1-10 år) som ska åka (Har hunnit få två barn sedan jag var i Thailand sist) så att resa med barn ...
Koh Samet eller Koh Chang med sjukt barn
Thailand Kakan14, 3 nov. 2014
Updaterad av Smaragden för 4 år sedan
9
Hej! Vi har bokat en resa till Koh Samet och Koh Chang. Nu är vår ena son sjuk så vi kommer behöva ha närhet till sjukhus. Är det någon som vet om man lätt kan ta sig till sjukhus från Koh Samet eller Koh Chang? Eller borde vi boka om resan så vi bor någon annanstans kanske? Tacksam för ...
Boendeångest för barnfamilj på Koh Chang
Thailand Magnusumea, 26 nov. 2018
Updaterad av Lattjo för 39 veckor sedan
4
Hej forumet! Vi åker till Thailand i slutet av januari och kommer att börja med en vecka på Koh Chang. Med två barn på 2 respektive 5 år har vi några "krav" på boende/faciliteter och i stället för att gissa, googla och vända ut och in på oss själva för att hitta det bästa alternativet testar vi ...
Koh Samet, Koh Chang och Kambodja med barn...
Thailand Isteby, 2 sep. 2015
Updaterad av Karjon95 för 4 år sedan
2
Vi tittar på att åka till Thailand en månad i feb/mars...med 3 barn under 6 år. Vi har rest tidigare med barn men inte i dessa delar som vi tänkte nu. Vår tanke är flyg till Bangkok, sedan vidare till Koh Samet, Koh Chang och kanske över till Kambodja, för att avsluta i Bangkok innan hemresa. ...

Om Koh Chang Thailand, Asien

Koh Chang är täckt av berg och regnskog men är på väg att bli det hetaste resmålet i Thailand.

Det finns många bra sandstränder på ön men det bergiga landskapet gör att några är mycket svåra att nå. Den mest kända stranden är Hat Sai Khao (White Sand Beach) som möter dig direkt när du kliver av färjan hit. Några av öns underbara sandstränder är Hat Sai Yao, Hat Kai Bae, Hat Khlong Phrao, Kai Bae Beach, Lonely Beach och Ao Bai Lan.

På Koh Chang finns massor av korallrev för dig som vill dyka eller snorkla. Om du är nyfiken på öns bergiga regnskogar så kan du vandra eller följa med på utflykt till de sevärda vattenfallen.

Området runt ön är fylld av marinkrigshistoria. Varje år hålls minnesceremonier över det stora slaget här i januari 1941. Trots att det inte sänktes några fartyg kan du dyka till vraket av ett skepp som är krigsveteran. År 2012 sänktes HTMS Chang för att hjälpa återväxten av korall. Fartyget deltog i både andra världskriget och kriget i Korea.