Koh Samet eller Koh Chang med sjukt barn

Av Kakan14
3 nov. 2014 10:18
Visningar: 1239
Hej!

Vi har bokat en resa till Koh Samet och Koh Chang. Nu är vår ena son sjuk så vi kommer behöva ha närhet till sjukhus.

Är det någon som vet om man lätt kan ta sig till sjukhus från Koh Samet eller Koh Chang?
Eller borde vi boka om resan så vi bor någon annanstans kanske?

Tacksam för svar!
3 nov. 2014 12:23
Spontant känner jag att ni inte vill vara på en ö om det skulle hända något. Kanske Hua Hin (som har bra sjukhus), Cha Am eller något annat ställe i närheten?
Av Daquiri
3 nov. 2014 12:25
Koh Chang har enbart "sjukstuga". Båten till fastlandet tar en stund.
3 nov. 2014 12:40
Jag börjar också med mitt svar "rent spontant" om ni redan nu vet att ni måste ha närhet till sjukhus och kanske då sjukhusvårdas i Thailand så ska man vara medveten om den stora risken för MRSA.
Sedan kan givetvis vem som helst bli sjuk under en resa och man kan inte heller isolera sig från omvärlden bara för att man är sjuk utan man måste ju även leva.
Men man ska ha det lite i åtanke...
Av Hille2
4 nov. 2014 13:53
På fastlandet nära Koh Chang finns ett internationellt sjukhus med toppenvård och kunnig personal. Vid akuta fall hämtar de med ambulansbåt.

Vad beträffar MRSA och andra multiresistenta bakterier så är risken för smitta stor även hemma i Sverige.
Av Stunes
5 nov. 2014 16:29
Om ni kan omboka utan problem skulle jag föreslå Koh Samui. Där finns det två moderna sjukhus varav ett med b.l.a internationell expertis. Så var fallet när jag var där sist.
Av Walle
6 nov. 2014 08:42
Jag kan också föreslå Koh Samui, där finns Bangkok Hospital.
Mannen min fick njurstensanfall när vi var där och den vård han fick på Bkk Hospital hade han aldrig ens kunnat få i Sverige. Så duktiga och måna om både den sjuke och dennes familj.

/Walle
Av Walle
7 nov. 2014 10:45
Hej igen
Om man inte vill bo vid de jättestora stränderna så kan jag rekommendera ett så fint ställe med kanonstrand :-) Thongtakian resort vid Silverbeach. Det är inte längre än att ta en kort taxitur om man vill in bland mer restauranger och shopping till antingen Chaweng eller Lamai. Utflykt till fint vattenfall och lite elefanter mot Lamai också kan rekommenderas. Även Florist Resort på norra delen vid Mae Nam stranden och Word Resort på Boh Put stranden är fint och barnvänligt. Om du tittar in i mitt bildalbum här på sidan finns det lite bilder från båda de tre ställena.
14 nov. 2014 08:03
Nja, Hille2. ....

Visst finns det risk att smittas även i Sverige, men Sverige är ett av de länder där vi inte har några restriktioner för patienter som legat på annat sjukhus i just Sverige, vilket vi har om man tex legat på sjukhus i Thailand.

Med det menar jag INTE att man ska undvika att resa, för det är ju det bästa som finns. MEN man ska ha det i åtanke, och vid vissa sjukdomar kan man optimera hälsotillståndet innan man åker för att minska risken att hamna på sjukhus.

Jag hoppas naturligtvis att Kakan14 med familj får en underbar resa, och vem vet, kanske de inte ens behöver söka sjukvården i Thailand...
/Anette