Boende Koh Chang och Koh Samet

8 aug. 2016 11:33
Visningar: 1829
Hej

Är det någon som har tips på bra och mysigt boende på Koh Chang och Koh Samet.
Tar även tacksamt emot tips om var på resp. ö man bör välja att bo.
Lugn framför party men gärna närhet till några restauranger och ev. lite shopping.
Bor gärna i bungalow med A/C och tillgång till pool. Inte allt för långt från stranden. Prisnivå ca 500skr/natt

/Lars
Av Ingella
9 aug. 2016 21:00
Samed villa resort på Koh Samet.Mysigt ,rent och fint.
10 aug. 2016 13:12
Hej

Tack för tipset.
Ligger detta boende på den stranden ni tyckte var bra/bäst?
13 aug. 2016 09:43
Tack för tipset, ser trevligt ut.

Är det generellt lite dyrare med boende på Samet jämför med tex Koh Lak?
Vi har tex bott i Bang Niang i bungalow med fin trädgård och pool. 5 min från stranden och betalat 1700 bath.
Båda tipsen här ligger runt 3000bath motsvarande tidsperiod.

Ytterligare tips på boende där ni har trivs mottages tacksamt. Gärna också på Chang.

/Lars
Av Lattjo
14 aug. 2016 15:55
På koh Chang finns det rätt mycket
Jag skulle rekomendera kai bae eller Klong prao
på Kai bae finns Corrral resort som brukar vara prisvärt .
15 aug. 2016 14:31
På Koh Chang har jag flera gånger bott på Kc Grande som ligger på norra delen av White Sand Beach. Fantastisk strand o lagom med folk. Lungn o skön del av WSB. På huvudgatan finns allt man kan behöva som turist, restauranger, en del shopping, massage o gatumat. Vid 10-11 på kvällen så lägger sig lugnet över gatan. Det finns flera hotell i detta området i olika prisklasser men jag kan rekommendera KC.
16 aug. 2016 07:36
Hej
Tack för tipsen.

Kc Grande är dock inte I den prisklass jag tänkt. 5000Bath/natt för det billigaste boendet I februari.
På bilderna från Corrral resort ser det ut som om stranden är "stenig". Är det långt att gå till en mysig sandstrand?

Lars
16 aug. 2016 16:24
Ja, KC är dyrt men norra delen på WSB har flera hotell i olika prisklasser. Stranden är mjuk som potatismjöl o vattnet är kristallklart. Granne med KC ligger ett charmigt ställe som heter Independent Bo, kolla om det finns att boka på nätet, ligger på stranden o ser ut som Pippi Långstrump skulle kunna ha byggt det. Ett annat ställe är Rock Sand, restaurangen har sina pålar i havet så det är verkligen strandnära, dock ingen pool. Kan bokas på Agoda. Rum för 300-500 kr.
Av Kerstin
17 aug. 2016 10:08
Jag tycker att boende på Kho Samet ligger högre i pris än andra ställen jag varit på i Thailand .
Mvh Kerstin
Citerat från Lassew62:
Tack för tipset, ser trevligt ut.

Är det generellt lite dyrare med boende på Samet jämför med tex Koh Lak?
Vi har tex bott i Bang Niang i bungalow med fin trädgård och pool. 5 min från stranden och betalat 1700 bath.
Båda tipsen här ligger runt 3000bath motsvarande tidsperiod.

Ytterligare tips på boende där ni har trivs mottages tacksamt. Gärna också på Chang.

/Lars
Av Moltas
17 aug. 2016 13:51
Nu var det ett tag sedan jag var på de öarna men redan då sa man att man skulle undvika helgerna på Samet.
Närheten till Bangkok gör/gjorde att många åker dit över helgen. Annars var nog stränderna av högre klass på Samet helt klart.
10 år sedan vi var där dock.
Av Tipp1
17 aug. 2016 19:28
Vi var på koh samuiet koh tau och koh pangang i februari och tråkigt väder och små stränder förutom på koh samuiet där var valde vi helt galet bodde på helt fel strand. Stranden var jätte fin men det var typ bara vårat hotell och sen privata boenden och inga restauranger på hela stranden . Mysigast var koh tau. Nästa år åker vi till baka till andra sidan = koh lanta älskar den ön härliga stränder och långa ☺ och nu hade vi inte så tur med vädret i år inte alls kul 😕 men koh tau är jätte mysig och härlig terräng ☺
Av Noppran
17 aug. 2016 21:11
Hej!
Endast varit en gång på Samed och bodde då på Silver sand resort, ligger på stranden och var helt ok! Finns flera restauranger längs med stranden!

Koh Chang och framförallt öarna runt Koh Chang är favoritresemål! Jag gillar Kai Bae Beach centrum bäst av "centrumområdena" på Koh Chang! Stranden är dock inte den finaste! Vill man betala lite mer kan man bo på Seaview resort och spa vilket ligger helt fantastiskt! Rummen är stora och utsikten helt oslagbar om man bor i byggnaden som ligger högre upp, frukosten är helt oslagbar, negativt i mitt tycke är att det har dem senaste åren utvecklats till lite mer charterhotell tyvärr vilket gör att det inte känns så genuint längre!

Annars tycker jag Garden resort på Kai bae är bra även om det ej ligger på stranden! Kai bae beach resort var oxå bra enligt kompisar dom bodde där! Har oxå prövat Awa hotel som är nytt, helt ok med lite charterkänsla, god frukost och mkt bra läge för sol och bad!

En annan strand som är bra är Bang BAO Beach, där finns ngr restauranger på stranden och det är gångavstånd till fischermans village och tycker man inte det är gångavstånd ligger taxicentrat i Fischermans village så det är mkt enkelt! Bang BAO Beach resort är ett bra billigt ställe att bo på där!

White sand Beach är en jättefin strand med en större centrumgata och jag rekommenderar att man bor längre bort på stranden åt det ens eller andra hållet där det är lite lugnare! Har prövat Rock sand vilket var ok för ngr nätter, har ett härligt läge för sol och bad, närhet till centrum och bra restaurang! Chang buri ligger åt andra hållet och seaside rummen är fina! Kompisar bodde på white sand Beach resort, ett billigare alternativ som dem gillade jättemycket!

Klong Prao är också en fin strand, centrumet är sådär tycker jag! Har bott på paradise resort and spa och är kanon!
22 aug. 2016 09:56
Hej

Stort tack för all tips jag fått. Har inte hunnit titta igenom dom ännu, men hittar säker något som passa.
Jag återkommer säker med fler frågor snart :-)

Lars
22 aug. 2016 13:22
Hej!

Samed Villa Resort är kanonfint på Koh Samet. Vi har bott där flera gånger, både före och efter de renoverade bungalowsen för några år sedan. Stranden precis söder om hotellet är mycket trevlig och den ligger bara 2 minuter bort. Maten på hotellet var kanon och priserna var helt överkomliga sist vi var där. Precis som andra nämner så är Samet poppis bland helgfirande Thailändska stadsbor. Det kan bli helt galet med folk på de norra stränderna. Samed Villa ligger dock bra i detta hänseende.
När det gäller Koh Chang har vi varit där 3 gånger och vi gillar Lonely Beach bäst. Den norra delen är klart bäst med fin sand, inga stenar och gott om plats. Vi brukar bo på Siam Beach Resort och trivs bra där. Hotellet börjar bli till åren så standarden är lite sämre nu än tidigare, men läget är underbart. Bo i en strandbungalow med 4 lägenheter, på nedre plan. Det är super. Längre ner på Lonely Beach finns det andra alternativ, men stranden är lite sämre och det är lite mer puls där. Vi brukar alltid knalla dit för lunch och middag. Lonely Beach har allt man behöver och det är t ex bara 10 minuter med TukTuk till Kai Bei, 20 minuter till Klong Prao och ca 30 minuter till White Sand. Vi brukar resa 3 veckor och brukar börja en vecka på Lonely Beach, därefter en vecka på White Sand för att avsluta en vecka på Koh Samet innan vi åker hemåt. Lycka till med planerandet! =)