Koh lanta eller Koh lipe?

Av Sek
27 dec. 2010 14:24
Visningar: 2808
Nu åker vi om bara 8 dagar till thailand men än så länge är allt ganska oklart! Från börjar va vi helt säkra på att Koh Lipe va resmålet.. Men nu är vi lite osäkra eftersom vi inte kan ta oss ut samma
Dag och en resa ut till den fina ön tar många timmar av vår
Ganska korta resa (2 veckor).

Har kollat lite på Koh Lanta som för oss va ett stort nej från början.. Så nu vill jag höra.

Koh Lipe? Varför/varför inte?
Koh Lanta? Varför/varför inte?

Vi landar i Phuket och vill inte vara på fastlandet så
Dessa två alternativ står de mellan!
Av Sierra
28 dec. 2010 10:04
Varför inte uppleva båda öarna?
Det tar endast 3 tim från Lanta till Lipe.
Börja på Lanta några dagar och dra sedan söderut.....
28 dec. 2010 14:31
Hej,
Jag skulle satsa på Koh Lip. Har inte varit där själv men hört gott om det. Lanta är nerlusat med svenskar och svenska tidningar. Betraktas som svensk ön! Vi var där i början på 2000 och det var då helt OK men idag tveksam.
Vill ni absolut till Lanta kan jag rekommendera bungalowstället Sanctuary! Du finner det på lanta Long beach. Bäst på ön! Enkelt, toppenmat, mkt vänliga o hjälpsamma och raggiemusik.
MVH
magnus
Av Sabel
28 dec. 2010 14:42
Är i Thailand just nu och har rest runt. Koh Lanta - Koh Mook - Koh Bulon - Koh Lipe - Koh Lanta. Jag rekommenderar främst Koh Ngai och Koh Bulon. Lugna paradisöar, men två-tre nätter räcker. Charlies på Koh Mook gillade vi inte pg a den kraftiga mögellukten i rummen. Vi har träffat flera som sagt likadant. Det har dock regnat ovanligt mycket och länge denna säsong som bidrar till det. Koh Lipe var en stor besvikelse. Vi hade höga förväntningar. Det var mini Phi Phi. Däremot om man dyker så är det en bra ö att vara på och utgå ifrån.Bästa resort är Montain Resort på Koh Lipe. Ligger absolut finast. Koh Lanta gillar vi mycket, trots att det finns många svenskar. Vi reser dock med barn och då är denna ö perfekt. Nästa gång testar vi nog Koh Chang.
Av Bengtar
28 dec. 2010 15:05
Koh Lipe är hyfsat bra, om man står ut med ett satans oväsen från alla longtailar.
Men, tre dar tror jag är nog för de allra flesta. Ön är liten, och det finns alldeles för många resorter där.
Paradis? Nej.
Koh Lanta i all ära. Svenskö? Javisst, och än sen då?
Det är ju en stor ö och det finns en del att göra. Dock, det är precis som alla andra ställen i Thailand att en liten pissbäck med ett fall räknas som attraktion. Och så kan man åka elefant. Man kan göra utflykt i mangroven och mata aporna. Sen finns det en tjusig grotta mitt på ön. Old Lanta Town, en tuorist trap.
Med andra ord, precis som övriga Thailand. Och så kan man visst köpa billiga kopior i Saladan.
Fördelen med Koh Lanta är vad man gör det till personligen.
Less blir man, det tar bara lite längre tid jämfört med Koh Lipe.
Att Koh Lipe anses så bra kan tänkas till viss del bero på den överdrivna propagandan som bedrivs bl.a. i detta forum.
Av Sek
28 dec. 2010 23:21
Hej igen!

Och tack för era svar!! blir lika inspirerad av att läsa det ni skriver varje gång, och efter varje gång jag läser i olika diskussioner om Thailand så letar jag igenom alla forum som finns efter tips. och jag får säga att här hittar man dom absolut ärligaste svaren, och de är det man letar efter på sin väg mot resan, så TACK igen!

för att återgå till ämnet, så är det väl som ni säger, Lanta är mycket turister, och Lipe är nästan för litet för att kunna stanna under en längre tid. dessutom besvärligt (i min åsikt) att ta sig dit när man bara är i Thailand under 2 veckor.

Varje ledig tid som ges kollar jag runt i tidningar och nätet efter ett bra ställe, och med facit i hand så kommer vi nog att hoppa över både Koh Lanta och Koh Lipe. framförallt pga den långa restiden.

Vi satsar antagligen på att ta en buss, eller taxi bort mot Krabi, Ao nang och Railey beach. Vilket jag läst ska ta cirka 2-3 timmar, eller? om detta nu stämmer. Här får vi lite av allt, mycket att göra, lugna stränder, många restauranger (dock mycket turister men de är ju bara att välja mellan de eller inga) och framförallt för att vi gillar tanken på att kunna ta longtailbåtarna ut till massvis av öar! tänker jag rätt?
Av Mpc
29 dec. 2010 08:47
Man kan ju bo på ett ställe sen ta dagsutflykter eller bo några nätter på någon anan ö eller ställe

ha en trevlig resa sek
29 dec. 2010 09:06
Sawadee kha!

Ao Nang är en trevlig by där man promenerar hela huvudgatan längs med havet på en kvart. Den börjar dock bli lite turistigt men inte värre än att vi åker tillbaks i vår! Just öarna & stränderna, dit man tar en longtailbåt, är "halva grejen" med Ao Nang, det finns dessutom bra urval på restauranger - allt från genuin thaimat till svenskt och italienskt. T o m Burger King, McDonalds och Starbucks! Enklare shopping finns också alternativt åka in till Krabi stad och shoppa.

TIps! Ungefär mittemot McDonalds (uppåt efter huvudgatan - åt Railey-hållet - se kartan nedan där McDonalds finns markerat) finns en indiskt restaurang som heter Tandoori Nights - kanonbra indisk och thaimat till bra pris och väl värd ett besök. Tröttnar man på inhemsk mat är svenska restaurangen Jeanettes räddningen (mitt på huvudgatan) eller schweiziska Wanna's Place (också på huvudgatan).

Vår granne tog en "flygstol " till Phuket i januari och därefter en taxi ner till Ao Nang - jag har för mig han betalade ca 500 SEK en väg och det tog ca 4 timmar. Han hade inget förbokat utan fixade hotell på plats för ca 500,-/dygn inkl frukost mitt i Ao Nang (Best Western hotellet - se karta nedan!) Vi brukar bo på Ao Nang villa på Ao Nang beach - kanonläge vid stranden och nära longtail båtarnas station.

http://www.google.se/imgres?imgurl=http://www.thailandresor.se/krabi/hotell-ao-nang-beach-map.gif&imgrefurl=http://www.thailandresor.se/krabi/hotell-ao-nang-beach-karta.html&usg=__jHjMCqMknMX-GWLUYap7A--8K4o=&h=553&w=884&sz=69&hl=sv&start=1&zoom=1&itbs=1&tbnid=wkmEw3_RhWS9PM:&tbnh=91&tbnw=146&prev=/images%3Fq%3Dkarta%2Bao%2Bnang%26hl%3Dsv%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:1
Av Zonja
29 dec. 2010 23:09
Håller med Cajsawarg, - supergod indisk mat på Tandoori Nights!
Av Miliam
30 dec. 2010 11:39
VI ska själva åka till Koh Lanta i feb....Såg att någon skrev att det är en massa svenskar osv osv...

Men man kan ju alltid undvika att bo på de första två stränderna och ta sig lite längre ner där det är lungt och skönt och bara njuta.....

Klong Nin Beach ska vara fint....
http://www.lantainfo.com/sw_beaches_klong_nin.htm
30 dec. 2010 13:12
Generellt sett är det inte mycket turister på Koh Lanta (jämfört ex med Koh Samui och Phuket) men de turister som hittar dit är sannolikt svenska... Kan bero på att det finns flera svenska skolor på ön, svenska dykcenters, svenskt fik och svenskbyggda områden med villor & bungalows.

Klong Dao-stranden är onekligen störst och populärast men det finns flera mindre stränder söder om Klong Dao att välja på. Svenska Lanta Diver skriver under fliken "Boende" om varje strand!

Något som jag tycker är skönt är att stränderna på Koh Lanta är skyddade (sk virgin beaches) - du hör inga longtailbåtar eller jetskis och solstolar & parasoller finns endast inne på hotellområdena. Egentligen skall det inte finns några strandförsäljare heller... men de dyker upp iallafall! När solen går ner hörs böneutroparen - Lanta är till största delen muslimskt komplett med en moské.