Koh Bulon

Av Gudveig
19 nov. 2013 22:17
Visningar: 4919
Jag vill gärna ha tips om boende på Koh bulon, Koh Muk och Koh Lanta. Vi kommer att besöka Thailand i februari-mars 2014. Vi föredrar lite lugnare platser. Berätta gärna lite mer om dessa öar :)
Av Walle
19 nov. 2013 22:56
Hejsan
Vi har bott på alla de ställena du nämner och detta känner vi för dessa öar:

Koh Bulon:
En av våra favoritöar... lugnt och stilla och mysigt. Vi har bott och ska bo på Pansand Resort, tyckte för 4 år sedan att deras största bungalows var jättefina och billiga. Fanns ingen AC och varmvatten men det funka jättebra med fläkt och vattnet var ljummet ändå. Det går som sagt inte att bada något vidare direkt vid hotellet men går man iväg ca 150 m längre bort på stranden är det helt underbart, den stranden är placerad mellan Pansand och Bulone Resort.
Bulone Resort hade då för 4 år sedan mycket enklare boenden men vad jag förstår har dom nu mer och kanske bättre bungalows. Maten är helt fantastisk på Bulone Resort. Strandbiten är helt OK vid den stranden och det funkar att bada direkt vid resorten där också, restaurangen ligger alldeles vid strandkanten.
Det är nog hugget som stucket vilket av dessa två man väljer men BR passar kanske bättre om man har små barn. Det funkar jättebra att ta sig emellan dessa två resorter om man vill alternera med tex maten.
Och att nå den fina strandbiten funkar jättebra från båda ställena.

Koh Muk:
Har man barn passar nog Charlies Resort bäst där det också finns en bra pool, stranden är OK men den finaste strandbiten finns vid Sivalai Resort, den är helt underbar! men det är ett mycket dyrare boende. Går även att göra en dagsutflykt dit om man vill bada där. Missa inte utflykten till smaragdgrottan (Emerald Cave) jättehäftigt att simma igenom grottan i mörker med ficklampa som sken... spännande för de större barnen :-) (vår son var ca 8 år när vi var dit och han tyckte det var jättespännande)
På kvällarna mysigt vid Charlies där man dukar upp borden på stranden för middagsgästerna.

Koh lanta:
En trivsam ö där det är lite mer liv och rörelse än de två andra...
Vi har varit där 3 ggr förut och då bott på Klong dao Beach och Andaman resort. Resorten var bra med stor fin pool men stranden är så där... En annan strand vi har bott vid är Klong nin och där bodde vi på Amantra resort. Både boendet och stranden var bra. Den stranden ligger ganska långt söderut och det betyder att det är mindre med folk också. Inga problem att ta en moppetaxi in till Saladan nån kväll om man vill shoppa lite.
Iår ska vi bo vid Long Beach och Nakara long Beach resort, ett lite bättre boende och Long Beach ska vara fin strand.

Hoppas nåt ska vara av nytta för dig
/hälsn Walle (Eva)
20 nov. 2013 13:46
Vi kom hem för en vecka sedan och har denna gången besökt Koh Lanta, Koh Lipe och Koh Bulone, men 2010 var vi även på Koh Mook.

På Lanta kan jag rekommendera Andaman Lanta Resort på Klong Dao-stranden. Vi hade bokat en bungalow med vid poolen och fick den närmast stranden, så havsutsikt och precis vid poolen! Perfekt för barnen som kan bada i poolen ganska sent på eftermiddagen/kvällen när man själv kanske har draigt sig tillbaka till altanen och man hade ändå uppsikt över dom. Fina, rena rum, hyfsad frukost och trevlig personal.

På Koh Mook bodde vi 2010 på Charlie´s Resort. Vi var nöjda med det också, rena, fräscha rum. Annars finns det också Sivalai på andra sidan ön, men det är nog betydligt dyrare.

På Koh Bulone bodde vi på Bulone Resort och det kan jag verkligen rekommendera. Vi bodde i en bungalow second row och de hade A/C, men elen är bara igång mellan kl.18-05 på ön.... Jättetrevlig personal, god mat och bra på alla sätt. Här hittade vi verkligen lugnet!
Av Daddydj
20 nov. 2013 18:42
Vi åker i slutet av nästa vecka till just Koh Lanta, Koh Bulon och Koh Mook. Vi flyger till Krabi och är sedan fyra nätter per ö och avslutar med två nätter på Ao Nang som ligger nära flygplatsen.

Vi är inbokade på Lanta Villa Resort, Koh Bulone Resort och Charlie´s resort. Åker tre vuxna och två barn 4 och 7 år. Koh Lanta får bli en bas för lite acklimatisering och shopping av enklare förnödenheter som hinkar, badkläder osv. Blir nog en dagsutflykt med bil på ön också söderut ner till nationalparken samt en sväng till gamla stan på östra sidan ön.

På Koh Bulone blir det bokläsning, strandliv och kanske någon sväng med Long Tail boat.

Koh Mook bjuder på pool, piratgrottan, Sivalaistranden samt besök med Long Tail på Koh Kradaan.
20 nov. 2013 19:31
Har bott på de öarna(ett tag sen iofs) och på Lanta finns det ju hur mkt som helst, Muk sov vi bara på en natt då vi kände för att dra vidare. Emerald cave hade vi redan prickat in via en båttripp från Lanta.

Vill dock lyfta fram Marina resort på Bulon. Bodde först på Bulon resort men bytte till Marina då det boende var så himla coolt, byggda på stolpar och med trevlig veranda att hänga på. Det var "luftigt" byggt så att det blev ett naturligt drag. Gjorde inget att det låg en bit från stranden. Käket där var också bra.
Av Gudveig
20 nov. 2013 19:52
Tack för alla bra tips, nu ska jag surfa på era tips. OBS! Vi har inga barn med oss på vår resa då dom är vuxna och har flugit ur boet :). Vi kommer vara borta i 4 veckor men flyger via Hongkong så någon natt där på dit resan och kanske 4 nätter på hemresan. Tanken var att vi skulle åka till Filippinerna men den planen är förstås ändrad. Fortsätt gärna att tipsa, kanske på fler öar omkring. Vi kommer att åka via Phuket och sedan ta flyget till Hongkong igen
Av Gudveig
20 nov. 2013 21:14
Kom på att jag missat att fråga om Koh Lipe. Var är bästa stranden, trivsammaste boendet?