Karibien-kryss - info någon?

21 aug. 2009 13:49
Visningar: 8433
Jag har kollat runt lite på kryssningar i Karibien m Royal Caribien Cruises. Är det ngn som har erfarenhet från en sådan kryssning? Det jag undrar mest över är egentligen detta:
1. Vad är det för klientel?
2. Vad är prisnivån på alkoholhaltiga drycker? Vad jag förstått ingår endast mat men ej dryck.
3. Prisnivån, generellt på aktiviteter, spa etc.
Tacksam för svar!
22 aug. 2009 21:15
Hej! Vi åkte på kryssning med Royal Caribbean Cruise Lines för 9 månader sedan.
1. Mest amerikaner förstås men många europeer och andra från hela världen samt vita, svarta, unga, gamla och många barnfamiljer. Medelåldern är förvånadsvärt låg. Tror den låg på ca 40 år. Det sades att pensionärer generellt åker på kryssningar längre än en vecka. Det var inte alls snobbigt ombord. När man äter kan man välja mellan att sitta ner vid dukat bord och bli serverad. Då ska man ett par kvällar vara finklädd men absolut inget krav. Det finns också buffé vid varje måltid och där kunde man sitta i t-shirt och kortbyxor utan problem.
2. All mat ingår men även kaffe, te, vatten, lemonad samt vid frukost även juice. Man kunde köpa till läskbiljetter vilket verkar helt onödigt eftersom det finns gratis lemonad, vilket ungefär smakar som söt citronsaft. Alkohol kostar pengar och är ganska dyrt men den är ju frivillig att dricka. Man fick inte ta med egen alkohol ombord. Vid hamnbesök fick man förstås handla tax free men den skulle lämnas till förvaring vid ombordstigning.
3. Alla aktiviteter på båten ingår i priset. Tror bara att det var en golfsimulator som kostade pengar. Spelmaskiner skulle förstås matas med pengar liksom casinot.
Har du den minsta fundering om att åka så tveka inte en sekund utan åk. Du kommer aldrig att ångra dig. Vi hade en helt otrolig vecka ombord och även våra barn som då var 6 och 9 år älskade varenda minut. De var med i barnaktiviteter varenda dag som leddes av utbildade barnskötare. Det fanns så mycket att göra ombord så det var svårt att hinna med allting. Klätterväggen var en favorit - givetvis med proffesionella guider. Isbanan hade bl a rysk personal som varit med i OS. Tack vare tidsskillnaden från Sverige så vaknar man tidigt de första dagarna i USA. Så varje morgon klockan 5 så sprang jag i mörkret på löparbanan på däck under stjärnorna innan frukost - helt underbart! Sen minigolf, surfing, bordtennis, frågesporter, bio, teater, isshower, basket, volleyboll, sällskapsspel, shuffle board mm mm och på detta tillkommer då besöken i hamnarna...
Skriv gärna om du har fler frågor.
Av Staul
7 dec. 2009 17:40
Citerat från leifsdotter99:
Jag har kollat runt lite på kryssningar i Karibien m Royal Caribien Cruises. Är det ngn som har erfarenhet från en sådan kryssning? Det jag undrar mest över är egentligen detta:
1. Vad är det för klientel?
2. Vad är prisnivån på alkoholhaltiga drycker? Vad jag förstått ingår endast mat men ej dryck.
3. Prisnivån, generellt på aktiviteter, spa etc.
Tacksam för svar!
Vi var på kryssning med NCL cruiselinei östra karibien i februari-09. Väldigt bra rederi som vi kan rekommendera. Fördelen med dem är att de har frreestyle cruises vilket betyder att du kan äta när du vill och behöver inte passa en sepciell tid.Alla typer av människor, ej speciellt fint avspänt och trevligt. Underhållning varje kväll.
Prisnivån på alkoholhaltiga drycker var väl ca 40 kr för en drink. Östra Karibien var väldigt fint med St Thomas som vi tyckte var den finaste ön vi besökte.
Lycka till!Ulla
Av Ariton
4 jan. 2010 14:12
Vi har åkt med hela familjen i Februari 2009, och bara jag och min fru i November 2009.
Första resan var med Royal Caribbean, och andra med Celebrity Cruises.
Royal sägs ha den bästa servicen (även enligt vår lilla erfarenhet), medan (det numera Royal-ägda) Celebrity (enligt uppgift) har blivit mycket bättre. Dock är vår erfarenhet att de har långt kvar.
Anmärkningsvärt var att en Snickers i hyttens lilla bar kostade 6.95 US$ hos Royal. Men å andra sidan så sålde Celebritys exklusiva lounge en Midleton Whisky Very Rare (25US$ per shot), men de hällde inte upp Midleton, utan istället Jameson (motsvarande 8 US$). Naturligtvis blir man rosenrasande över att de lurar en på det viset.

1. Det är minst lika barnvänligt som 'äldre'-vänligt. Men med endast två kryssningar i bagaget kan jag bara konstatera att barnen trivs bättre på Freedom of the Seas som är ett av ett fåtal fartyg med Flowrider (onboard surfwave) som kortfattat är en stark ström av vatten som sprutas uppför en lätt sluttande backe, vilket skapar en surfvåg. Vansinnigt kul.
2. Priserna på alkohol låg på båda båtarna (Freedom of the Seas och Celebrity Constellation) på 6-7 US$ per drink, och 4-5 US$ för en öl (läsk o vatten 1-2 US$). Vin kostar som på Svensk restaurang, alltså ganska mycket. Plus att risken att bli lurad existerar oavsett var du åker (och jag hoppas att det var en engångsföreteelse att Celebrity blåste mig på 25 dollar). Fast vid närmare eftertanke så kanske Celebrity har en rutin på att lura sina kunder eftersom de försökte ta dubbelt betalt för den öl vi drack ifrån hyttens egen lilla bar (som annars höll samma priser som resten av fartyget).
3. Är det massage du vill ha så är det generellt billigare att ta den hemma i Sverige innan du åker, eller på någon av öarna, för båtarna tar duktigt betalt för alla typer av behandlingar. Och du vill inte bli sjuk eller av annan anledning uppsöka läkare. Vår yngsta dotter trampade in en sticka i foten när vi var på St.Maarten (Hollänskt (och därmed EU)) och Royals läkare tog 1200 SKR för besöket, (men det var ju tryggt för henne att han råkade vara Svensk). Dock är kvaliteten på båtens tjänster av högre kvalitet än den generellt sett är på öarna. (Dock lägre kvalitet och högre pris än i Sverige).

Maten, Servicen, städningen, ärligheten, atmosfären, aktiviteterna var enligt vår uppfattning bättre på Royal än på Celebrity.

Att tänka på är att du ej tillåts ta med egen alkohol ombord på båten, och endast en begränsad mängd läsk (typ husbehov). Du kollas och scannas nästan lika noggrant som vid flyget, och den alkohol du köper på öarna tas i beslag och återlämnas sista kvällen (så du har en chans att packa ner den).

Hoppas svaret ger dig någon uppfattning om vad du kan vänta dig.
Vi väntar oss iaf extremt mycket av att åka med Oasis senare i år.
Av Kerstin
17 mars 2010 07:17
Hej , hänger på här med en fråga . Hoppas att det går bra . Jag vill göra en kryssning i mitten av oktober , hur är vädret då ??
Mvh Kerstin
Av Staul
17 mars 2010 12:30
Hej igen!
Nu har vi varit på kryss med RCCL också. Vi har varit i Colombia., Panama, Costa RIca, Haiti, Grand Cayman. Allt var jättebra, båten, maten, utflykterna.
Men jag vill bara tal om att NCL var inte sämre än RCCL, det är ju så att RCCL marknadsför sig i Sverige, det är väl därför nästan alla väljer dem.
Åker man med barn ska man kolla det italienska redieriet MSC, de har jättebra barnpriser vilket inte RCCl har. Hoppas ni får en bra kryssning!
Ulla
19 mars 2010 16:45
Jag och mina 2 söner åkte på kryssning med Oasis of the seas (RCCL) över Jul 2009. Det var en av de allra häftigaste upplevelser jag varit med om. Båten är gigantiskt stor och där finns allt man kan tänka sig i aktiviteter allt från Zipline till Flowride. Maten var fantastisk och servicen toppen. I priset Ingår all mat och nästan all dryck, även nästan all dricks ingår när man bokar från Sverige. Den dryck som inte ingår är Sprit, Vin, Öl samt riktigt kaffe. Mattiderna var flytande dvs. man kunde äta när man ville förutom A la carte i Huvudrestaurangen där man hade fast seating.

Drinkarna kostade 10 Dollar och kaffet 2,50, det var stora drinkar med gott om sprit i. Vinutbudet var enormt med "normala" priser. De hade mjukglassmaskiner på flera ställen ombord. Vi hade förköpt läskpaket till pojkarna så det ingick i priset.

Med tanke på att båten tar 6000 passagerare så förväntar man sig lite kaos vid incheckning eller vid in/ut vid strandhugg men icke... Incheckningen gick på 15 min allt flöt smidigt när vi stannade vid Bahamas, S:t Thomas & S:t Marteen. Inte heller ombord märker man av trängsel, 18 vån hög så försvinner gästena. På kvällarna var det gratis underhållning i form av Stand Up, Isshow och Teater (Hairspray) mm och allt ingick i priset

Jag kan varmt rekommendera Oasis eller Allure som kommer Dec-10. Vi betalade 45000:- för oss tre i utsides balkonghytt i julveckan och det var värt varenda öre

P.s Undvik dock utflykter som både är dyra o tråkiga D.s
Av Stivf
10 maj 2010 09:30
Hej. Jag vill inte säga att jag är expert på kryssningar men en del tips tror jag dock att jag kan komma med. Vi åkte på vår första kryssning 2007 och i augusti åker vi på vår 7:e i/runt Hawaii. 4ggr med RCCL, 1ggr Carneval och 1ggr Celebrity. Nästa gång blir det NCL.
Jag tycker inte att man ska välja fartyg först utan se på vilka öar som är intressanta. Helst tycker jag att fartyget skall avgå från ett annat ställe än Miami. Väljer man att utgå från Miami så kommer det vara mycket fler skandinaver med på den rutten och jag personligen vill gärna träffa andra kulturer och människor när jag är iväg. Puerto Rico är bra att utgå ifrån.
1, Alla möjliga människor.
Vi tycker det är kul att klä upp oss och äter alltid i alacarte restaurangen, otrolig service och man lär känna andra människort på ett enkelt sätt. kanske lite stelt i början, men det är bara att fråga nått och sedan är samtalen igång.
2.Prisnivån på öl vin sprit är som de andra skrivit, 40:- för en drink känns inte så dyrt tycker jag. gillar man öl så köp en "beer in a bucket" då kommer de med 5 öl i en liten spann med is och du betalar för 4:a. Å andra sidan, ska man åka på en billig semester ska man nog välja ett annat alternativ än kryssning.
3, Många aktiviteter ingår men dock inte alla. typ massage, frisör, tandblekning, internet mm ingår ej och kostar en del.
4, Balkong hytt kan jag anse är ett måste. det kostar en del men är underbart att ha väl värt pengarna.
5, Roomservice är gratis, många ger kanske en 5$ i drinks men det är inget som de förväntar sig. Frukost på balkongen överblickand en ny ö, är oslagbart.
6, Och nu kommer supertipset som jag borde hålla för mig själv....Detta är absolut inget som jag vill uppmuntra :-) Det skrivs en del om att man inte får ta med sig sprit ombord på fartyget och det är såklart helt förbjudet. vi tillhör de som gärna vill ta sig en drink på balkongen när vi vill, så att ha en flaska och läsk tillhands är alltid trevligt tycker vi. Vi är också från skåne så vi har levt med smuggling hela vårt liv. Tillbaks till det viktiga. De röntgar väskorna och hittar glasflaskor. Ganska enkelt att slå över spriten i en vattenflaska och sen var de problemen över. Detta kom vi på på vår första kryssning så det har ju blivit några gånger efter det.......
12 maj 2010 19:02
Har kryssat 2 gånger med Princesscruise, en gång med Oceania, en gång med Fred Olsen och en gång med MSC. Kryssningarna med Princess var på 90-talet och då var nog medelåldern 70, de övriga kryssningarna låg mycket lägre, MSC var nog runt 40. Vill du ha lyx välj Oceania, annars så gillade jag MSC. Maten var mycket bra på alla kryssningarna. Underhållningen bäst på Princess, även gym och gympa. Spabehandlingar svindyra. Vissa utflykter är det värt att betala för, andra kan du ordna själv när du kommit i land. Alkohol dyrt på alla kryssningar, så tipset med insmugglad alkohol i vattenflaska har vi också använt oss av. Den enda kryssningen vi hade otur med var Fred Olsens Braemer som skulle vara nyrenoverad och inte var klar. Vi fick åka med en halvfärdig båt utan pooldäck de första 5 dagarna. Smuts och oljud överallt på båten när man försökte att göra den klar. Översvämning i vissa hytter när en ventil i poolen inte funkade m.m.
Boka och njut, för du kommer att ha kul!