Hyrbil i Tampa, Florida

12 mars 2018 00:12
Visningar: 465
Hejsan. Jag och min familj ska i Juni åka till Tampa för att hälsa på familj, vi är två vuxna över 30, en över 23 och ett barn. Vi har nu börjat kolla på att hyra en bil under våran resa som är 9 dagar men vet väldigt lite om just detta.
Har googlat runt lite och hittat en sida som heter rentalcars.com, är det någon som vet något om denna sida eller har någon annan att rekommendera?
Vad bör man tänka på?
Hur funkar det med bensin och gps m.m?
Är det billigaste alternativet det bästa att gå på?
Vet verkligen noll om detta så bara mata på med info tack
Av Birgere
12 mars 2018 00:38
Bara idag så finns det 4 olika aktiva trådar som handlar om hyrbil i USA. Där kommer du hitta en massa matnyttigt
12 mars 2018 10:43
Holidayautos.se

Välj bil och uthyrare som passar (Avis, National, Alamo, Budget)

Alla försäkringar ni behöver ingår.

Ska ni bara köra i Tampa finns det tre vägar som kräver sunpass och inte tar betalning på plats. Detta sker automatiskt med uthyrare ovan till en marginell kostnad.

Bensin väljer ni på plats om ni vill återlämna full eller tom. Tankar gör ni med 93 oktan. Betala innan i kassan för vald pump och belopp (40-70 usd för full tank)

GPS kan ni hyra men kanske bättre att tanka kartor hemma via mobilen.

Barnstol alt boosterseat hyr ni över disk.
12 mars 2018 11:48 (redigerad)
Man ska absolut inte låsa sig till en resebyrå/agent/mäklare/uthyrare om man vill ha bäst pris och service.

Som Birgere skriver så finns massor skrivet redan här är en av de senare trådarna med info som är relevant https://www.reseguiden.se/diskussioner/erfarenheter-av-hyrbil-i-florida-vilken-uthyrningsfirma-rekommenderar-ni-56276

Bensin funkar som på de flesta håll, antingen kan du betala i pumpen eller så får du betala i kassan, ibland kommer de och hjälper till att tanka.

GPS funkar också som överallt annars, dyrt att hyra, ta med egen, använd mobilen eller köp en billig GPS på t.ex Walmart.

Billigast är så klart inte alltid bäst, man bör ju inte hyra varsomhelst utan att ha en hum om att det är en vettig uthyrare, här får man ju använda egna erfarenheter, råd, läsa om uthyrarna för att få en bild av hur de är. Tyvärr är ingen uthyrare perfekt men var och hur man hyr påverkar, du hittar mer i andra trådar om det....

Mvh. Jörgen
www.floridasidan.se
www.facebook.com/Floridasidan
Av Dkrist
12 mars 2018 20:40
Många bra svar redan, kan bara fylla på lite från våra erfarenheter i juni 2016:
- Vi bokade en Ford Escape via Rental Cars (Budget hyrbilsfirma). Funkade klockrent att plocka ut den i Fort Lauderdale, alla nödvändiga försäkringar ingick.
- GPS är ofta dyrt att lägga till vid bilhyran, och onödigt. Vi laddade ner appen "Here" (eller möjligen "HereWeGo") hemifrån, och laddade in Florida-kartan. Denna app använder man sedan offline dvs utan datatrafik. Funkade utmärkt överallt - och helt gratis. Finns säkert andra appar också :)
- Tanka bil: Man betalar (gärna cash) i förväg i butiken, och säger hur mycket pengar man vill tanka för. Sedan går man ut och tankar. Eventuell mellanskillnad (om man betalat mer än man tankat för) får man tillbaka i butiken efteråt. Om vi hade ca 1/4-del kvar av tanken så tankade vi för 30 USD (då blev det inte riktigt fulltankat men nästan).

I år flyger vi till Tampa och provar Alamo via Holiday Autos. Lycka till :)
7 maj 2018 00:06
tack för alla svar. Är det smartast att boka en bil på nätet innan vi åker eller är det bättre att göra det på Tampas flygplats?
7 maj 2018 00:38 (redigerad)
Citerat från Sillybam94:
tack för alla svar. Är det smartast att boka en bil på nätet innan vi åker eller är det bättre att göra det på Tampas flygplats?
Smartast är att boka så fort man vet tiderna man ska hämta och lämna bilen, alltså direkt när flyget är bokat. Sen kollar man priserna så ofta man orkar och bokar om ifall man hittar bättre/billigare.
Sämst är att hyra på plats, köa hos alla uthyrarna för att kolla priser, sen köa igen hos den som var billigast, många frustrerande timmar och förmodligen blir det dyrare också :(
7 maj 2018 01:25
Biljetter är redan bokade, så vet ju dom nuvarande tiderna. Har än så länge kollat runt lite på rentalcars.com. Är det lätt att avboka? och vad skulle hända om flygen blir försenade?
7 maj 2018 09:50
Citerat från Sillybam94:
Biljetter är redan bokade, så vet ju dom nuvarande tiderna. Har än så länge kollat runt lite på rentalcars.com. Är det lätt att avboka? och vad skulle hända om flygen blir försenade?
Gör dig själv en tjänst och följ råden om att kolla olika uthyrare och hyr helst direkt av en av de större uthyrarna, Rentalcars och andra mäklare är sällan billigast i USA och det har många fördelar att boka direkt hos uthyrarna.

Vill du ha hjälp att hitta priser kan du skriva datum, tider, var ni hämtar lämnar, vilken biltyp ni minst vill ha plus eventuellt andra önskemål. Vill du inte skriva det här kan du PMa.
7 maj 2018 15:52
Inga problem för oss att avboka med rentalcars. Gjorde det för ngr veckor sedan då jag hittade bilen billigare hos annan förmedlare. Gjorde det via deras hemsida och fick pengarna tillbaka efter några dagar. Vi har alltid hittat bra priser hos förmedlare. Tillfälligheter antagligen, då jag läst här att många förespråkar att man ska boka direkt uthyrningsfirmorna, både pga pris och smidighet att slippa en mellanhand. Vi föredrar att hyra där det tydligt framgår vad som gäller med försäkringen (vill gärna ha både hängslen och livrem...) och tydligheten skiljer sig åt både hos uthyrarna själva och förmedlarna tycker vi.