Historiska sevärdheter i London

1 apr. 2011 08:34
Visningar: 1184
Hej!
Jag planerar att ge min dotter en resa till London i 20 års present. Hon är väldigt intresserad av att gå på guidade visningar, så jag behöver tips på sevärdheter gärna av historisk karaktär och ett trevligt boende!
Tack på förhand!
1 apr. 2011 13:52
En annorlunda och fascinerande guidad visning vi gjorde i februari i år var "Highgate Cemetery" - det är en mycket speciell kyrkogård (!) som används vid inspelningar av skräckfilmer. Turen tar en timme och kostar 7£/person. Under högsäsong måste man förboka plats.

Highgate Cemetery
Swain's Lane
London
Highgate
N6 6PJ
United Kingdom

(Logga in för att se e-postadress)

(+44) 020 8340 1834

http://www.highgate-cemetery.org

Tips för att boka bra hotell i London till fyndpriser - hotellen rear ut sina kvarvarande rum på Resfeber
http://www.resfeber.se/se/hotel/ Välj att se "Top Secret" efter att du har gjort hotellsökningen. Du kan även välja hur många stjärnor hotellet skall ha! Du får inte reda på hotellets namn förrän vid bokningen men ofta kan man lista ut i förväg vilket det kan vara...

Här köper du teaterbiljetter till samma dags föreställning till bra rabatter (upp till 50%) http://www.tkts.co.uk/

3 apr. 2011 12:56
Vi tok en guidet omvisning i parlamentet og det var ganske så interessant - kan virkelig anbefales ettersom man får masse historisk informasjon og info om hvordan det politiske systemet har utviklet seg i Storbritannia.

Mvh
Gard
http://gardkarlsen.com - reisebrev og bilder
Av Lasse42
8 apr. 2011 12:30
Det finns många guidade visningar i London, både till fots och givetvis med flera olika sightseeingbussar.
Jag har varit där den här veckan och det kommer folk och erbjuder visningar lite här och var,Dessutom finns det brochyrer i dom flesta hotellfoajer och på flygplatserna.
I förrgår visade sig staden från sin allra bästa sida. Drygt 20 grader varmt och klar luft. Varenda gräsplätt var ockuprerad av uteätare. Parkerna blommade och dom fullsatta sightseeingbussarna trängdes på gatorna.
Dom två sevärdheter jag besökte, British museum och National gallery har också guidade visningar inom väggarna och båda har fantastiska samlingar. En speciell Afganistanutställning på British musum kostade 10 pund att besöka, annars är besöksavgiften frivillig!
Båda dom här två museerna har samlingar så man storknar.
Av Sanoj80
8 apr. 2011 17:32
Om ni är historiskt intresserade är The Tower ett måste. Ett annat förslag är en bussresa till Henrik VIII:s slott Hampton court, ett magnifikt slott en bit utanför London. "Googla" på Destination London eller Boxoffice och beställ gärna i förväg. För hotell föreslår jag www.booking.com, mycket bra sida att leta hotell på, många bilder och gästrecensioner. Lycka till och trevlig resa till London!
Av Fredros
8 apr. 2011 21:54
Något alldeles extra kan man förvänta sig om man är i London en lördag och kl 10.30 besöker John Soanes museum, då börjar biljettförsäljningen till veckans guidetur kl 11.00. Detta är ett privathem som är totalgenomarbetat av denne fader till Engelsk arkitektur.. Duktiga guider öppnar ens ögon så plötsligt får man en konstupplevelse utöver det vanliga. Verkar detta spännande så finns mer här:

http://www.soane.org/your_visit/

Ännu billigare(gratis) är stängning av Towern på kvällen. En superengelsk ceremonï som pågått varje kväll sedan medeltiden.Populärt så det gäller att vara ute i tid. Man skriver o anhåller om biljetter. Nu tidigast finns sådana för juni.. Här mera detaljer:

http://www.hrp.org.uk/toweroflondon/whatson/ceremonyofthekeys.aspx
18 apr. 2011 22:52
Ser att The Tower som jag tänkte rekommendera redan är nämnt. Jag tyckte jättemycket om att vara där - jag älskar historiska sevärdheter! På The Tower så kan jag verkligen rekommendera en guidad tur av en "Yeoman Warder / Beefeater" (de som vaktar The Tower). Superkul!
Av Sjalen
28 apr. 2011 14:44
Citerat från sanoj80:
Ett annat förslag är en bussresa till Henrik VIII:s slott Hampton court, ett magnifikt slott en bit utanför London.

Nej, nej, nej en BÅTTUR tar man ju dit :))) Det tar flera timmar men under tiden får man lära sig det mesta om det som passeras vilket är t.ex. Kew Gardens, Osterley Park, Richmond med sin sluss, Kingston med sina svanar, Ham House...Det står hägrar och fiskar i Themsen lite varstans vid de lummiga öarna.

Däremot ska man ta tåget hem från Hampton (till Waterloo) för annars hinner man inte se själva Hampton Court och det vill man för det är underbart.

Tråden har redan tagit upp Towern och annat sevärt (i Highgate är förövrigt Karl Marx begravd och har en stor byst på sin grav och det är nog detta den igenvuxna kyrkogården är mest känd för - Marx bodde i Highgate) men jag kan nämna Jack the Ripper tours där man vandrar runt i gamla East End (eller tja, det som finns kvar efter blitzen) och ser var Jack the Ripper härjade på 1800-talet (ett av hans offer var svenska):

http://www.jacktheripperwalk.com/

http://www.jacktheripperwalk.com/index2.html

Är hon historiskt intresserad så kan hon från Charing Cross också ta tåget till Battle och se var den normandiska invasionen ägde rum 1066 och gå på guidad tur kring det hemsökta kloster som bygdes för att hedra de som föll. Förövrigt en vacker liten stad med flera andra sevärdheter (både Joanna Lumley och gamle Q i Bondfilmerna kommer härifrån också).