Egypten tips

11 feb. 2014 20:01
Visningar: 1156
Hej!

Vi två tjejer i 22 års åldern som funderar på att åka till Egypten i slutet av april. Hur ser det ut i Egypten då? Vilket område är bäst? förslag på hotell?

Vi behöver alla tips vi kan få.
Av Asok
11 feb. 2014 20:47
Tänk på detta...

Egypten
Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till norra Sinai. Utrikesdepartementet avråder från icke nödvändiga resor till övriga Egypten med undantag för turistorterna vid Röda havskusten samt transit genom Cairo International Airport.

Ursprungligt beslut om avrådan togs den 10 augusti 2012. Avrådan gäller tills vidare.
Av Marulk
11 feb. 2014 21:02
De stora charterbolagen reser from januari 2014 till Hurghada, Marsa Alam och till Sharm el Sheikh.
Deras utflykter til tex Kairo, Luxor och Mount Sinai är tillsvidare inställda.
Däremot anser man att just på turistorterna utmed Röda Havet är det "säkert" för turister.
Naturligtvis ska man hålla sig underrättad och uppdaterad på UD hemsida. Reser man med de större charterbolagen kan man vara säker på att vid minsta oro i turistorterna stänger de genast resorna dit.
Vi har varit med om det tidigare. Har dock vänner som just återvänt från Marsa Alam. Inga oroligheter märktes i detta område. Själva reser vi i april till Marsa Alam för 6e gg :)
skicka gärna meddelande om du vill veta mer...
12 feb. 2014 13:04
Hallå!

Har ni Facebook så kolla här https://www.facebook.com/egyptentips och har ni det inte så får ni gärna höra av er här om ni vill veta mer.

Precis som Marulk säger så är alla rapporter som kommer nere från Egypten att det är lugn och ro på turistorterna runt Röda Havet sen är ju frågan vad ni har för preferenser som ni baserar era frågor "Vilket område är bäst?" och "förslag på hotell?" på.

Är det enbart en sola och bada semester ni är ute efter eller vill ni snorkla, dyka och hitta på andra äventyr?

För övrigt är slutet av april en mycket bra tid för en Egyptenresa för då börjar temperaturen i havet bli riktigt behaglig :-)

MVH Krezz
12 feb. 2014 15:39
Ska absolut kolla in den sidan! Tanken är att vi ska sola och bada, men självklart vill vi åka ut på lite utflykter också. Vi har faktiskt bokat Bella Vista i Hurgada nu, hoppas att det är ett bra hotell.
12 feb. 2014 15:51
Citerat från Jenkaankan:
Ska absolut kolla in den sidan! Tanken är att vi ska sola och bada, men självklart vill vi åka ut på lite utflykter också. Vi har faktiskt bokat Bella Vista i Hurgada nu, hoppas att det är ett bra hotell.
Bodde på Bella Vista i april 2013 och återvänder dit i början på maj i år och då kan du/ni säkert räkna ut att vi gillade detta hotell som är riktigt bra trots att det är så "billigt" och jag lovar att vi har bott på sämre hotell som har haft högre ranking och kostat betydligt mer.

Hotellet ligger i södra Sekalla precis i början av den hektiska huvudgatan, men ni är bara några steg från lugnet inne på hotellet, så ni kommer att ha nära till det mesta som ni kan tänkas behöva.

En mycket stor fördel med detta hotell är att det ligger precis mitt emot varuhuset Cleopatra där man kan köpa i stort sett allt man behöver typ vattten, chips, snacks, godis och ja "you name it", till ett fast pris så man slipper pruta och betala dyra pengar för inne på hotellet.

Så ur mitt perspektiv så vill jag säga grattis till ett bra val och vill ni säkra på att få bra rum så maila till hotellet och be om rum 360, eller däromkring, vilket ligger norr om innergården vilket nattetid är lite lugnare än den södra delen då discot på grannhotellet kan vara lite högljutt, fast ni kanske är där på nätterna och då kvittar det ju :-)

Ni får dessutom eftermiddagssol på balkongen på den norra sidan.

(Logga in för att se e-postadress)

MVH Krezz
17 feb. 2015 06:57
Vad tyckte ni om Bella Vista? :-)
17 feb. 2015 07:32
Jag var i El Ghouna (i närheten av Hurghada) 2008 och det var fint där. Väldigt kallt vatten i lagunen dock. Tog man sig däremot ut till "badön" som ligger utanför så var det varmare i vattnet.

Vi åkte även påutflykter till Kairo, Luxor och på en ökensafari. Allt var intressant men resan till Kairo var lite väl långdragen i bussen. :(