Buss mellan alghero och santa teresa

Av Ghrille
1 juli 2013 00:13
Visningar: 953
Hej

Blir inte klok på hur man tar sej mellan Alghero och santa teresa med buss. Måste man åka via flygplatsen och sen gjöra ett byte i Sassari?

Jättetacksam för svar,

christer
Av Desires
1 juli 2013 11:46
Hej!
Vet att denna fråga varit uppe tidigare är på Reseguiden, men jag googlade på det och fick då fram följande info: Digitur run a summer time only service between Alghero airport and STG from 01/06 to 30/09 departing 11.30, arriving 13.27.
http://www.digitur.it/…

Hittade även denna sajt med all info om flyg, bussar o andra transporter http://www.gosardinia.com/transport.htm

Antar att du då ska ta färjan över till vackra ön Korsika och den fantastiska staden Bonifacio. Den rutten är tillgänglig mellan 30 mars och 29 september och tar endast 50 minuter. Tur-och-returbiljett kostar från cirka 500 kronor. Det blir billigare om du bokar i förhand. Mer info: www.aferry.com

Jag har också en del foton o Sardinien-tips på min egen resehemsida http://www.desires.se/#post36
Av Ghrille
1 juli 2013 22:24
Hej

Tack för svaret. Läst någonstans att det tar lång tid att åka via flygplatsen i Alghero. Undrade därför om man kan åka direkt från Alghero??
Annars kommer vi nog att behålla hyrbilen lite längre och lämna den i Sassari och åka direkt därifrån eftersom jag läste på ett forum att man brukar byta buss där??!!

/christer
Av Desires
2 juli 2013 10:46
Hej!
Det är väldigt nära från flygplatsen in till Alghero, ca 15-20 min bara, så det är ingen tidsvinst. Själv tycker jag att 2 timmar med buss att åka 13 mil (Alghero-Santa Teresa) är ganska bra, men föredrar ändå att ha hyrbil. Alltid lättare att ta sig fram på det sättet, slippa passa tider och kunna stanna där man vill. Dessutom var just Sardinien en ö som var väldigt enkel att bila på - där var det ofattbart få turister ute på vägarna, så det kändes lugnt att bila där (fastän vi var där i juli månad!), annars brukar man uppleva just Italien som ganska jobbigt.
Av Ghrille
3 juli 2013 22:41
Hej

Absolut är det helt ok med tiden. Problemt ligger i att vi kommer från Korsika och ska ta oss till Alghero och jag antar via Sassari. Det är ju inte så att det går många bussar mellan Alghero och Santa Teresa. Särskillt om man vill åka lite senare på kvällen.
Bil kommer vi att ha både på Korsika och på Sardinien men vi ska undvika att ta den på färjan samt att inte ha den alltför lång tid eftersom det är rätt kostsamt.
Tack för infon om bilismen...känns skönt att veta
/christer