Costa Rica – äventyr och paradisstränder

Ellinor
Reseguiden, besökt 19 länder

Foto: christinee, medlem sedan 2007
Foto: christinee, medlem sedan 2007
Foto: christinee, medlem sedan 2007
Foto: christinee, medlem sedan 2007
Reseguidens medlemmar Elin och Christine har rest runt i Costa Rica tillsammans. Här berättar de om sina spännande upplevelser och om varför de gillar landet så mycket.
Publicerad 14 april 2009

Elin och Christine, eller Eka och Chriholm, som de heter på Reseguidens forum har rest runt i Costa Rica i tre veckor tillsammans. Här får vi ta del av intrycken med hjälp av Christines härliga bilder och Elins resebloggar.

Elin har bloggat om Costa Rica:

Vi hittade paradiset på jorden

Det finns ett ställe på jorden som motsvarar mina tankar om hur paradiset kan tänkas vara. Det heter Tree House hotel och ligger nära vulkanen Arenal, i Costa Rica. Vid ankomsten är det lugnt och fridfullt, en sengångare sitter vid sidan av entré och låter sig snällt fotograferas. Vid receptionen finns en hel svärm med Kolibris. Boendet är beläget 10 meter upp i trädkronorna, närmare naturen än så går inte att komma.

Omgivningarna inbjuder till äventyr eller fantastisk natur, beroende på vilket önskemål man har som turist. Jag kan verkligen rekommendera ett besök just här. Stanna upp ett tag och bara var. Det är du värd!

I farlig fart genom regnskogen – vi testar canopy!

Det enda ni ska ha med er och hålla i är livet, sa guiden och skrattade när vi skulle ut på dagens tur. “Hehe”, höll vi med och satte skrattet i halsen. Väl på plats fick vi på oss hjälmar, handske, sele och en kort genomgång av hur det skulle gå till. En bana med 13 vajerlinor, som mest 50 meter upp i luften och den längsta banan var 600 meter lång.

Så gick vi högt, högt upp och satte fast oss i den första vajern. Jag var mest orolig över inbromsningen på slutet. Tydligen skulle man dra i vajern, med den handen handsken var på, men när och hur mycket? Här fanns inga provomgångar, det var bara att köra. Och oj, vad det gick! Det killade hissnande i magen av skräckblandad förtjusning, vilken känsla!

När vi blev lite varma i kläderna kunde vi faktiskt börja uppskatta omgivningarna också. Man kände sig riktigt som Tarzan där man flög fram genom djungeln och över floder, otroligt vackert! Väl tillbaka efter turen tog vi en kall öl och tittade lyriskt på varandra med fåniga leenden. Det där var bland det bästa jag varit med om!

Fiskelycka, delfiner och sköldpaddor

Som ett avbrott i surfandet tog vi en morgon båten ut på havet för att testa vår fiskelycka – och vilken dag det blev! Jag lyckades få upp mitt livs andra fisk, och inte vilken fisk som helst – en tonfisk! Det var dock ingenting mot vad Jonas i den andra båten drog upp. Han fick en Mahi Mahi på 15 kg! Det var den i särklass största fisk jag sett. Den räckte för övrigt till att mätta 20 personer på den BBQ som följde på kvällen.

När vi var på väg in från fisketuren såg vi delfiner som lekte bara ett par meter ifrån båten. Dessutom lyckades jag spana in en sköldpadda som just dök. Det gör liksom min resa komplett. Jag har hoppats på att få se en sköldpadda ända sedan vi kom hit till Costa Rica. Näst sista dagen var det alltså dags!

Efter fisketuren och lite mer surf så började resan lida mot sitt slut. Men det sista vi gjorde var att njuta av en fantastisk solnedgång. Tankarna på vad vi varit med om snurrade i huvudet. Costa Rica är verkligen ett land som har allt. Det är vacker natur, det finns äventyr om man vill ha det, det är god mat och människorna är vänliga och försöker hjälpa även om engelskan inte är så väl utbredd. Åk dit!


Vi pratar Costa Rica med Christine…

Christine har varit i Costa Rica tidigare och vi blev nyfikna på vad som är bäst med landet som så många blir kära i och återvänder till.

Vad är det bästa med Costa Rica?
– Det måste vara att det finns så otroligt mycket att både se och göra. Det är även ett enormt vackert land med ett skönt klimat och människorna är väldigt glada och tillmötesgående.

Hur lång tid behöver man på sig för att se det mesta?
– Om man vill se mycket och inte stressa så rekommenderar jag att man är där i en månad. Vi reste runt i cirka tre veckor och under den tiden besökte vi många platser där vi gärna hade tillbringat mer tid på.

Är det lätt att backpacka och ta sig runt?
– Det är ganska enkelt, men det underlättar verkligen om man kan
spanska. I Costa Rica är de inte så duktiga på engelska, särskilt inte
om man reser runt i landet och inte vistas i de “turistiga” platserna.
Invånarna är dock hjälpsamma och man behöver inte känna sig rädd att bli lurad av befolkningen, annat än av taxichaufförerna. Se till att deala pris innan resan påbörjas!

Blev du sugen på mer läsning? Spana in Ekas andra bloggar!
Kolla in Chriholms härliga bilder från Costa Rica!


Hitta ditt flyg till Costa Rica

Mer Costa Rica på resmålssidan