Hur ta sig från Nicaragua till Costa Rica & pris inrikesflyg/inrikesbuss i Costa Rica

Av Hjf
13 nov. 2016 13:49
Visningar: 806
Jag flyger till Nicaragua om ca 2 v för att direkt efter landning på kvällen ta mig till min dotter som jag ska möta i Costa Rica. Vet någon om jag bara utan att förboka bara kan ta mig till någon stad nära gränsen i Costa Rica eller går bussarna bara till huvudstaden? Vi ska sedan direkt ta oss till Drake Bay men jag har svårt att hitta info om hur. Buss verkar bara gå från San José och ta många timmar. Ska kunna ta ett litet plan an ars från San José till någon flygplats i Palmar Sur tror jag varifrån man kan ta båt till Drake Bay. Vet någon vad det kan tänkas kosta att flyga dit el ta buss dit? Tacksam för alla tips.
13 nov. 2016 18:26
Hej.
Varför åker du inte direkt till San Jose, i stället för via Nicaragua?
Flyg från San Jose kostar ca 200$ ToR till Drake Bay. Kolla med Nature Air

Jens
Av Hjf
13 nov. 2016 20:27
Jag har fått en biljett av dottern till Managua Nicaragua men vi ändrade resplanen nu lite så nu ska vi ses i Costa Rica. Flygplatsen i Drake Bay verkar inte vara öppen just nu så då ska Palmar Sur visst vara näst närmast.
har du varit till Drake Bay?
13 nov. 2016 20:49
Jag sökte på Skyscanner flyg från San Jose med Nature Air i slutet på Nov, där sas det inget om att flygplatsen i Drake Bay var stängd.
Den turen var iaf bokningsbar.
Nej där har jag inte varit. Var på ett projekt där 2003, där vi mest åkte från hav till hav, besökte banan och kaffeplantage bl. a. parken Manuel Antonio var den jag besökte som var närmast Drake Bay. Därifrån åkte upp i bergen ca 3000 möh till San Jose. Fina vyer.
Av Hjf
13 nov. 2016 21:08
Tack snälla, då ska jag kolla upp det igen. Har googlat mycket inför resan för att försöka planera en rutt i Costa Rica 10 dagar, är mitt drömresmål med så mycket jag vill se på båda sidor egentligen men inser att tiden inte kommer räcka till så bestämda mig för Stilla Havssidan denna gång. Drake Bay är det sälla jag fastnat för och Manuel Antonio faktisk ett annat och som verkar ligga rätt nära. Har bokat boende i Drake Bay och det var ägarinnan där som sa att jag skulle flyga till Palmar Sur, sen ta taxi en bit och båt sedan. Hon skev något om att den närmaste flygplatsen verka stängd fortfarande så jag vet inte om den varit stängd under regnperioden eller något men ska kolla. Ska bara flyga enkel resa och föredrar det framför att sitta i en buss i fem timmar. Kommer att åka tillräckligt med buss ändå där tror jag. Aldrig flugit med ett sådant litet plan men tror det är otroligt läckert att flyga över den naturen som är i Costa Rica. Tänker att om flygplatsen i Drake Bay är öppen kanske det går att flyga direkt dit från någon flygplats nära Nicaraguagränsen men i Costa Rica. Ska ju finnas nästan 30 flygplatser i landet så kanske slipper jag ta bussen till San José först. Får googla det.
13 nov. 2016 21:19
Liberia verkar vara den närmaste flygplatsen till gränsen mot Nicaragua. Ca 8 mil från gränsen. Såg att Nature Air verkar flyga även från Manugua i Nicaragua, men kanske bara vissa dagar i veckan. Kolla denna länken så ser du vart de flyger..
http://www.natureair.com/flights-in-costa-rica.html
ja det blir säkert en fin flygtur över regnskog och vulkaner :)
Jens
Av Hjf
14 nov. 2016 08:41
Tusen tack Jens! Jo jag tänker just så, att få se just vulkaner, regnskog mm från ovan - mäktigt och i ett så litet plan som inte flyger så högt. Ska kolla Nature air från Nicaragua och från Liberia. Hon kommer från Colombia för att träffa mig. Kanske kan ta någon buss sent på kvällen till staden/byn el vad det nu är som ligger närmast Liberia så slipper dottern ta sig till Nicaragua. Vill ju åka tillsammans. Snart ett år sedan vi sågs nu så varje minut tillsammans är dyrbar☺!
14 nov. 2016 16:44
Jovisst är det viktigt att ta var på tiden tillsammans. Tid har vi ju egentligen gott om, men det handlar om vad vi gör med den. Att vara tillsammans med sina nära är väl det mest värdefulla i livet. Dock inte alltid.... :) Är ju bra om barnen lär sig flyga haha Och inte mor å far finns där jämnt, men jag märker att din dotter redan är flygfärdig och har lämnat boet..
Önskar mig tillbaka till Centralamerika, vill se mer. Glöm inte att ta bilder när du flyger över regnskogen, kan bli coola bilder. Typ fondvägg ... Hör gärna av dig med feedback hur det gick med buss/flyg eller vad det nu blir.
/Jens
Av Hjf
14 nov. 2016 18:30
Jodå hon är flygfärdig (även om hon bor hemma än vid 22 års ålder). Hon har under 11 mån åkt runt själv och jobbat som volontär med djur i Bolivia, varit i Peru, Argentina, Chile två gånger, Colombia där hon är för andra gången nu, Brasilien och Ecuador. Jag har säker glömt något land dessutom, har blivit så många. Jag däremot har aldrig rest runt på detta backpackervis tidigare utan bara charter så det blir spännande. Dock börjar jag misströsta då det är svårt att finna den information jag behöver känner jag. Flygplatsen är stängd i Drake Bay för närvarande och några flyg från Liberia verkar inte gå till Palmar Sur den 30 november och inte i närheten heller. Tänkte då att jag likaväl kan ta en nattbuss från Managua till San José så jag kan sova under tiden och vara framme på fm men hittar bara en buss som går från flygplats till flygplats och den går bara tidig morgon till mitt på dan. Har noll lust att ge mig ut och leta boende själv sen kväll i Managua och inte heller tillbringa en natt till på en flygplats (har typ 21 tim i Atlanta där jag mellanlandar natten innan) för att sedan slösa bort en hel dag på en buss😦. Har redan varit på resande fot i nästan två dygn när jag landar så en nattbuss hade varit perfekt. Har hittat flyg från San José till Palmar Sur nämligen den 30/11 för under tusenlappen men det går bara en gång om dagen och det på morgonen. Suck känner jag! Kanske ska skippa Costa Rica och stanna i Nicaragua i stället då mitt flyg hem går därifrån också. Men det är Costa Rica jag drömmer om så nu känns det bara som att jag inte kommer någon vart....
var jag än hamenar ska jag se till att filma både högt och under vatten. Fick en fin äventyrskamera i morse av sambon, HÄRLIGT!
14 nov. 2016 19:35
Hej. Du har inte funderat på att lägga till "äventyrare" på din profil. Du verkar iaf vara en sån. Kul med din dotter å att hon verkar ta vara på livet och göra det hon tror på och gillar. Synd att man inte gjorde det själv när man var ung, även om jag var FN-soldat i unga dar...
Hela din resa verkar va ett äventyr, oavsett kamera :) Hoppas allt ordnar sig för dig och att du och din dotter får en härlig tid tillsammans.

/Jens
14 nov. 2016 19:46
Kom bra på en sak.. Vad vill du uppleva med Costa Rica? Finns det ngt ställe närmare Nicaragua som kan ge samma upplevelse som Drake Bay? Skulle det i så fall funka för din dotter, att ta sig närmare Nicaragua för att möta dig?
Av Hjf
14 nov. 2016 20:47
Är så glad att min dotter gör den här resan även om det är oroligt att ha en vacker blond långhårig ensam dotter i den delen av världen😰. Jag har alltid haft stor reslust men rättade mig för mycket efter andra och skaffade familj och tre barn och så blev det familjeliv och lite resande men inte alls i den utsträckning jag önskat. Bra att inte stadga sig för tidigt utan att göra saker för sin egen skull tror jag först. Men går att resa senare i livet med ju, jag börjar ju backpackervis nu vid 47😅!
Jag har tänkt om nu och vi har bestämt att vi ses i Nicaragua i stället och kanske är där ett par dagar nära den Costa Ricanska sidan och så tar vi oss över gränsen med buss, båt el flyg - vad som står till buds och så får får vi se hur mycket vi hinner och vad som finns på närmare håll än just Drake Bay som jag snöat in på. Har bokat 5 nätter på Mohagine hotel i Drake Bay som fått bara toppenomdömen och som ligger i regnskogen vid en av nationalparkerna typ men bara 250 m från stranden. Det är ett mkt enkelt boende (jag bor mkt gärna på finare hotell med god standard) där fönster inte finns, ingen dörr och apor och sengångare huserar precis utanför, säkert spindlar och annat mindre tilltalande men det väljer jag att inte tänka på då spindlar är det äckligaste jag vet nästan. Dottern tyckte det verkade jäteläskigt med pumor, apor, ormar mm som kan ta sig in i rummet men jag tror de håller sig till djungeln. Tycker det låter superläckert direkt i i naturen bland djuren precis inpå. Måste utmana sig lite ibland ju! Kommer avboka nu tyvärr men hoppas vi hamnar där väl på plats ändå. Annars blir det nästa gång då tioåringen och jag varit inne på Costa Rica länge för naturen, djuren och främst fiskets skull fiske nördar som vi blivit. Vi ska dit framöver har vi sagt ändå.
Mina önskemål är att se delfiner, gärna valar, äntligen havssköldpaddor och jag vill ha riktigt bra snorkling. Älskar livet i vattnet/havet! Jag vill se många vilda djur av olika slag och regnskog. Inga storstäder men gärna små byar med lokala små restauranger etc. Inget storstadsliv för mig tack! Har tidigare kikat på några platser närmare Nicaragua och det finns några som Playa Grande, Tamarindo och Ostional. Det kommer bli toppen det med. Finns säkert någon nationalpark med djur och lite regnskog där i kring med. Kanske även djungelbungalow eller något tree house som dottern gärna vill testa att sova i.
LÄNGTAR!
14 nov. 2016 21:05
Wooow. Du skriver ju en hel roman!!!:) Har också börjat resa mycket sista 6 åren, dock ensam. Men man finner alltid nån att tjöta med .
Gillar mer och mer äventyr, och vill utforska världen. Ensam elr om man finner nåt resesällskap. Vill prova på att vara backpacker. Träffa en ung tjej från Los AngelesBali i våras, hon reste runt i 5 veckor med en 30-literts ryggsäck. Och vi män som tycker att kvinnor alltid tar med sig för mycket på resan haha där fick jag så jag teg. Själv bor jag gärna hos privata, där så erbjuds, får så mycket mer och bra tips om restauranger mm När jag var i Costa Rica vaknade vi strax efter midnatt då ett gäng vrålapor förde oväsen, ett jvla liv var det, som stuckna grisar lät de.
Att bo ute i naturen, ger så mycket oavsett om det är regnskog fjäll eller hav.
Jens