Costa Rica boende m.m.

Av Sthlm
20 juni 2010 21:06
Visningar: 9745
Hej!

Har precis bokat flygbiljetter till Costa Rica.
Vi landar den 17 dec i San José och har inget planerat efter det.
Ni som varit där, kan ni tipsa om resrutt på 3 veckor, boende m.m.
Vi är 2 st som reser med vår dotter på 7 år.
Någon bra hemsida att rekommendera? det verkar inte vara så många som varit där på RG.

Micke
Av Lena23
21 juni 2010 10:04
kolla in min blogg- vi reste med 6 årig dotter runt i 5 veckor i febr-mars 2010- Det beror på vad ni är intresserade utav- Jag skulle satsa på san jose- arenal- monteverde- montezuma- san jose, på tre veckor. Då får ni med bad, ziplines, hängande broar, ridning,roliga djur och vidunderligt vacker natur. Hör gärna av dig om du vill ha mer specifika tips.
Av Joakimn
21 juni 2010 12:09
kom hem i mars från Costarica,Nicaragua..5 veckor med barn.
Reser enkelt o alla ha ryggsäck. var på caribiska sidan och atlantsidan på båda länder..
Hade c:a 12-14 olika boende. Reste inrikes med buss..
Har du några frågor så tala om vad du vill veta/Mvh joakimn
Av Sthlm
21 juni 2010 19:18
Kul med två snabba svar!

Läste din blogg Lena23, blir ju bara mer säker på att vi valt rätt, ett riktigt äventyrsland med storslagen natur!
Bra tips i bloggen om hotell på olika ställen, vi har väl tänkt oss att ligga på runt 500-700 kr/natt på boendet.
Arenal verkar ju hur grymt som helst, djungel, vulkan, djuren!!!!!
Hyrde ni (Joakimn och Lena23) aldrig bil när ni var där? Vi har funderat på det men det kanske är bättre att åka med buss till dom olika ställena för att sen hyra bil på resp. ställe.

Var det lätt att boka bussresorna i landet på plats och hur/var gjorde ni?
Hittade ni era hotell på plats eller förbokade ni något? Vi kommer ju att åka under högsäsong dit, jul/nyår och funderar på att kanske boka in en del redan hemifrån. Känns lite tråkigt om man skulle bli "besviken" på områdena eller hotellen.
Har ingen lust att bo i plankskjul som släpper igenom alla möjliga kryp och sk..a i en hink, men det kanske aldrig lär hända om man lägger ner 500-700,-/natt.

Uppfattade att dykningen inte var speciellt bra, vilken sida?? Har precis tagit owd-cert och ser verkligen fram emot att få dyka, var det bättre/sämre på någon av sidorna, karibiska/stilla havet?

San José då... är det något område ni rekommenderar att bo i?

Måste kolla upp en resrutt för oss eftersom vi bara har 3 veckor, vill ju inte slösa dyrbar tid på massor med transportsträckor.

Kommer att ställa mer frågor när jag kommer på mer.. hehe!

Micke
Av Lena23
4 juli 2010 18:23
Vi hyrde inte bil utan använde shuttleservice i minibussar som funkade utmärkt. - Det gick bra att boka dessa några dagar i förväg när vi bestämt att resa vidare, serviceställen och hotell bokade biljetter- samma prislista överallt. ( se nätet). Vi hade endast förbokat de första dagarna. Boende i San jose är ju beroende vad man vill göra där- är det endast övernattning i väntan på bussen så spelar ju området ingen roll, ta ett nära flygplatsen. Om man däremot vill se stan- satsa på Gran hotel mitt i city. Vi valde ett hotell med pool i utkanten av city ,men eftersom vädret inte var så väldigt hett ( svensk sommar) , så hade vi klarat oss utmärkt utan poolen. Missa inte den Argentinska restaurangen!
Tips på canopyarrangör i Arenal/La fortuna: Mundo Adventura Canopy tours, de har de bästa linorna och mest att se, enligt de rekommendationer vi fick.
Dykning: Ja, vad skall jag säga- det är de stora fiskarna man vill se om man dyker här- och det är helt Ok. Vi dök endast på stilla havssidan ( tortuga och Sanur ) och sikten är inte bra, men man kan inte missa mantor på 3meters vingbredd....! Det är inte så mycket levande och vackra koraller, men mycket fisk.
Ang prisläget på hotellen; Costa rica är rätt dyrt. Vi hittade rum från 10 dollar och uppåt, men först vid 70 och uppåt kunde man tala om komfort. ( AC ffa.)
I arenal / monteverde är ju kloimaten lite kallare, så där är inte AC lika nödvändigt, men i Nicoyahalvön,sjönk inte temperaturen under 30 grader ( nattetid) , så där hade vi nog önskat mer AC. Vi valde dock hotell med fläkt och myggnät och betalade mellan 45-70 dollar exkl. frukost.
kolla in www.tripadvisor.com för mer tips om boende.
9 sep. 2010 16:52
Vi reste med våra barn i Costa Rica när de var 7 & 8 - fantastiskt! Vi hade även med oss mor- och farföräldrar 4 st 70 åringar. Gick hur bra som hels med alla olika åldrar.
Började enkelt med Playa Samara, beachlife. Bodde på det lilla hotellet 'Entre dos Aguas' - underbart!
Var i Santa Elena och gjorde lite vandringar i regnskogen, i Arenal och såg vulkanen på nära håll.
Vi var i Tortuguero och såg sköldpaddor, bodde hos en Kanadensisk guide som tog oss runt och visade massor av djur (även krokodiler!) - 'Casa Marbella'. Åkte därifrån ner längs floden till Limon och såg fantastiska djur längs med vägen. Sedan taxi ner till Puorto Viejo. Hade jätte otur och hittade inget bra ställe att bo på och drog över till Stilla Havskusten. Några dagar i Manuel Antonio, men gillade inte stället.
Firade nyår i Rara Avis, en fantstisk naturupplevelse 4 timmar i traktor rakt in i djungeln!
Sedan avslutade vi med Montezuma, en skön laid back liten stad, där vi njöt ensamma på en enormt lång strand, var till ett litet vattenfall, var ute på fisketur. Kommer inte ihåg hotellet vi bodde på, men det var på norra delen av stan.
Trots att vi reste kring jul & nyår och var 8 pers, gich det bra att boka eftersom. Vi hade bokat Samara hotellet hemifrån.
Lycka till, det är ett fantastiskt land!!
Eva
Av Annans
10 sep. 2010 13:10
Jag har bloggat om Costa rica, Jag kan varmt rekommendera boende på Cabinas Algebra.Trevligt tyskt par med barn o hundar, Ni bor supermysigt med djungelkänsla. Billigt. Ni kan låna cyklar där och jonna omkring.
Av Sthlm
12 sep. 2010 16:25
Har fixat allt nu utom transporter mellan ställena.
Vi börjar med 3 dagar i San José på hotellet adventure inn, tar en dagsutflykt till Arenal därifrån.
Sedan vidare till Quepos i Manuel Antonio, ska bo där i 6 dagar och fira jul där, efter det tillbaka till San José för att sova en natt för att sedan åka vidare till cahuita och bo på ett hotell som heter Playa Negra Guesthouse. Verkar helt omöjligt att åka från kust till kust på en dag.... om ni vet om det fungerar så tipsa gärna för vi har inte hittat den möjligheten.
I Cahuita ska vi bo 7 dagar tror jag och fira våran dotters 7-årsdag och nyår.
Efter det San José och hem.
Känns som det här blir en bra första start i Costa Rica, för ju mer man läser om landet så känns det som man bara måste tillbaka och kanske klämma in Panama och Nicaragua också.
Inte så långt kvar nu (16 Dec) men man vill bara åka nu på en gång!!!
Fortsätt gärna att tipsa.

Micke
12 sep. 2010 19:16
Hej!
Hoppas ni blir nöjda, det är ett spektakulärt land!
Vi gillade inte Manuel Antonio, det var väldigt trist strand, och trista restauranger, och kändes mer 'charter'. Nicoya halvön upplevde vi mer som 'laid-back' och mer backpacking stil, och så lite folk. Men det är så olika vad man vill ha och önskar av sin resa.
Vi åkte från Karibien kust till Manuel Antonio på en dag, men då hade vi en minibuss+chaufför som körde. Men vi var ju 8 pers som reste och fyllde en buss. Men ibland har man tur och kan hitta folk som ska samma väg.
Ha det fantastiskt!
1 feb. 2011 00:17
Micke - hur var hotellet Playa Negra Guesthouse? Letar boende på Karibien-sidan men hittar inget som tilltalar mej. Vi har med en ettåring på vår resa. Kan du rekommendera detta hotellet??
Av Joakimn
1 feb. 2011 11:34
Vi bodde i chiuita på Mirraflores,mycket djungelkänsla o bra.
barnen bodde i ett dubbelrum o jag o min sambo i dubbelrummet mitt imot.(vi hade faktiskt en hel övervåning med 4 rum o två toaletter kök o duch själva då denna del var outhyrd.) Maten serverades efter våra önskemål .
Det var bara att välja vilken tid maten skulle vara klar, typiskt Costricansk caribiskt eller västerländskt.
Cyklar fanns att hyra på plats . 100 meter till orörda stränder c:a 10 retauranger innom 100 meter längs vägen o tre affärer samt ett antal butiker.
Bussen går aldeles utanför. försök googla mirraflores,skall nog gå bra/Mvh Joakim
Av Sthlm
1 feb. 2011 20:47
Citerat från reseplaneraren:
Micke - hur var hotellet Playa Negra Guesthouse? Letar boende på Karibien-sidan men hittar inget som tilltalar mej. Vi har med en ettåring på vår resa. Kan du rekommendera detta hotellet??
Jag kan verkligen rekommendera Playa Negra Guesthouse!
Speciellt med en ettåring, såg andra som hade yngre barn med sig.
Hotellet drivs av ett jättetrevligt värdpar som verkligen sköter hotellet ordentligt,
Rummen var riktigt bra, allt man kan tänka sig behöva, det var verkligen inget man saknade.
Vi bodde i ett mindre "hus" som hette "the green cottage", (det huset hade kök, vilket hotellrummen inte har) en stor jätteskön dubbelsäng och en enkelsäng för vår dotter, stort badrum, "uterum" med soffgrupp.
Rummen städades varje dag och handdukarna byttes också.
Hotellträdgården är enormt välskött, poolen också, "honorbar" vid poolen som alltid var välfylld med läsk, juice, öl, is m.m.
Det här hotellet är nog det fräschaste hotellet vi har bott på.
Kolla in alla reviews på tripadvisor, dom stämmer till 100%, hotellet fick en utmärkelse av tripadvisor 2010: "Certificate of Excellence Awarded by Trip Advisor for the year 2010. Playa Negra Guesthouse has achieved a rating of 5 stars by its guests".

Tveka inte att boka, ni kommer inte att ångra er.
http://www.playanegra.cr/

För övrigt så var Costa rica ett fantastiskt land!

Micke
1 feb. 2011 22:48
Tack alla som svarat om boende i Costa Rica.

Så till nästa fråga till er som varit där - hur är det att köra bil?? Vi har tänkt att ha hyrbil och ta oss fram på egen hand. Klarar man att köra från östkust till västkust på en dag? ( Tamarindo)
Av Joakimn
2 feb. 2011 15:25
Skulle nog fungera fint, men välj en bra bil.Helst en "Jeep" eller 4*4 weeldrive.
det kan nog ta en 10 timmar kust till kust.Åkte en del bil i området 2010 .
Finns en del fina stränder som är värt att besöka samt att det är bergit o inte alltid så bra underlag.
Av Sthlm
2 feb. 2011 19:11
Jag ser inte heller några problem med bil, trafiken uppfattade jag som mycket lugnare än Sverige, eller Stockholm iallafall..
Håller med om att ta en jeep eller liknande 4-hjulsdriven, som sagt vägarna kan vara riktigt dåliga på sina ställen.
Vägskyltningen var inte heller den bästa försök att hyra eller ta med en navigator om ni kan.
Ett litet tips är att försöka bokabil i förväg, vi fick inte tag på någon bil under julveckan eftersom det var "peak season", lite ironiskt när vi knappt såg några turister.....

Micke
3 feb. 2011 09:17
Tack för svar!! Då vi behöver en bil med åtta platser så är det väl typ minbuss som gäler för oss tyvärr. Men det får väl gå :-) Men vi ska helt klart boka i förväg.

Behöver man boosta på med några vaccineringar inför resan? Ingen av oss har något extra skydd utöver det man normalt får här i Sverige.
3 feb. 2011 09:47
Vi var också 8 personer när vi reste, och då hyrde vi minibuss med chaufför, så slapp vi tänka på allt involverat i att köra själv. Inte alls dyrt, och de vet var man kan ska åka, var man kan stanna och äta, och visa någon sevärdhet på vägen. Hur enkelt som helst!
3 feb. 2011 09:55
Men kan man hyra chaufför i två veckor?? Vi tänkte ha bilen hela restiden för att kunna åka runt på egen hand, och efter ca en vecka ta oss över från öst - till västkust.

Vet du om dom har barnstolar till sina bilar?? Vi ska ha en 14 månaders barn med oss...
Av Sthlm
26 sep. 2014 22:30
Det var länge sen jag var på reseguiden nu....
Tänkte sparka liv i den här diskussionen igen och se om man får lite svar och tips.

Eftersom Costa Rica är det bästa, häftigaste, finaste, trevligaste osv land vi varit i (än så länge) så har vi bestämt oss för att åka tillbaka.
Nu är det bara det att vi inte har så mycket val än att åka i Juli nästa år.
Då kommer frågorna...
Regn? Någon som besökt CR då? eller vet hur regnperioden är? skur en gång om dagen, eller flera, eller ihållande....?
Det man läser är ju en skur om dagen och sen sol igen.
Vi besökte CR i slutet av december och början av januari förra gången och då regnade det varje dag, ganska mycket också...
Jag förstår att det regnar mer/mindre vart man är, och vi har förstått att Nicoya verkar vara det område där det regnar "mindre".

Är det någon som besökt CR vid den här perioden?