Boka boende i förväg, mars månad

Av Cerdo
26 jan. 2018 19:23
Visningar: 170
Hej!

Finns säkert en tråd någonstans som behandlar denna fråga, men jag kunde inte hitta någon lämplig sökfunktion på Reseguiden för att söka på trådar om Kalifornien...

Vi ska under två veckor (13-27 mars 2018) köra hyrbil till följande platser:

Sf
Yosemite
Death valley
Las Vegas
Grand canyon
Los Angeles
Monterey

Vilka av följande platser behöver, den tid/datum vi åker, boka i förväg? Tänker att det ändå är lågsäsong.

San Francisco kommer vi såklart för enkelhetens skull boka i förväg. Men många andra platser vore nice att kunna vara lite spontan kring då vi inte har EXAKT bokade dagar då vi anländer till de olika platserna.

Tack på förhand! 😊
Av Marulk
26 jan. 2018 22:36
Klokt med förbokat i SF. Kommer ni hämta ut hyrbilen redan när ni landar? Är det ett måste att bo centralt SF? Om inte föreslås tex Freemont där det finns många bra Hotel till typ halva priset mot centralt. Du skriver inte hur stort sällskap ? Ni är lite sent ute annars kanske det vore förmånligt med hyra lgh via tex Airbnb el Homeaway. Delen norr om SF är mycket trevlig. Tips att köra en bit på 1an norrut, i vårt tycke än vackrare än den mer berömda södra delen.
Du skriver Yosemite , tänk på att de flesta vägarna i Sierra Nevada bergen kan vara vinterstängda. Tips att hålla koll via nps.gov/Yosemite . Förmodligen lör ni få köra söderut via Bakersfield o därefter norrut mot Hgw 395 o sen vidare genom DV. Då är en övernattning i Bishop lagom. Har ni tur när ni kör igenom DV får ni se öknen blomma.
LV - hotellens stad. Vid vårt senaste besök bodde vi alldeles vid the Strip på Hotel Polo Towers. Perfekt läge.
GC: Tusayan precis utanför ’grinden’ till south rim har flera motel. Kan vara ide att förboka. Är det helgdag när ni besöker lär det vara fullt i parken. Även här kan det vara vintervägar o då är det snökedjor som gäller.
LA är lika stort som Skåne, mao svårt ge tips om hotell.
Monterey - finns flera bra o även mindre bra, beroende på om helg detsamma om tillgång.
Summa: om ni bokar i förväg, se till att ha ombokningsbart. Tips att boka via tex Hotels.com o då även samla till gratisnätter
Go tur
Av Cerdo
31 jan. 2018 18:54
Tack för tipsen! 😊

Är det någon som också har koll på hur det är med förbokningar kring lågsäsong på ställen som yosemite och grand canyon?
Av Birgere
31 jan. 2018 19:48
Citerat från Cerdo:
Tack för tipsen! 😊

Är det någon som också har koll på hur det är med förbokningar kring lågsäsong på ställen som yosemite och grand canyon?
Varför tjatar du om lågsäsong hela tiden? Ni är där mitt i Spring break så räkna inte med att hotellen står öde runt Yosemite , Death Valley , Las Vegas och Grand Canyon.
31 jan. 2018 22:39 (redigerad)
Lägg upp rutten på googlemaps och fördela dagarna du har var du måste vara varje natt för att hinna, skicka sedan den hit i tråden så kan vi hjälpa dig bättre. Vet inte hur öppet Yosemite är i mars om det är någon id'e att åka upp dit. Spontant kan jag säga att du får köra på bra för att hinna upp till SF igen för du börjar väl eller avslutar med 3 nätter där? För några veckor sedan var 101 ovanför LA avstängd pga jordskred men den borde vara öppen i mars.
Jag tror inte du hinner med spontana övernattningar för med så tight tidsplan är det bara att köra på dit du enligt din googlemaps rutt måste vara kommande natt. Blir det tight på slutet får du ta 5:an istf 1:an uppåt Bayarea, eller skippa south rim och ta west rim istället.