Stöd Ukraina

Cingelssons blogg

Torsdag 17 September 2009 - Kuta

Utforskar omgivningarna - Kuta & Uluwatu

Bali är de allra flesta är hinduer & överallt ser man små tempel & offergåvor. Är de placerad på marken eller på stranden är de för att blidka demoner & de är så vanliga att vi de första dagarna var rädda att trampa på någon! Genom att följa strandpromenaden precis utanför resortet tar det bara 15 innan man når Kuta. Här är det stora vågor & starka underströmmar så det är inte bara att springa i om man inte vill bli uppkastad & uppskrapad. Många kommer ju just till Kuta för att surfa men trots att vi testade att surfa i Brasilien & tyckte att det var superkul nöjde vi oss med att bara njuta av att se nybörjare & duktiga amatörer den här gången.

När klockan börjar närma sig sex gör vi några kvällar som de allra, allra flesta: köper en kall öl av någon av de otaliga försäljarna vid Kuta´s strand, sätter oss på vad som erbjuds & inväntar solnedgången. En av kvällarna festade vi i Kuta & efter att ha träffat några sköna killar från New Caledonia vid en bar på en liten bakgata som sålde mojitos för 10kr följde vi med dem till en stor club med dans golv på flera vånignar. Efter en väldigt kul kväll hade vi båda träningsverk i benen & var rejält trötta så det blev frukost på rummet & solstolen hela dagen.

En kväll har vi privat chaufför som tar oss till Uluwatu, ett av de 9 heliga templen på Bali & vackert beläget på en hög klippavsats. Som i en gladiatorarena i minityr sitter vi i solnedgången & väntar. Ah kitschi, ah kitschi - det låter en del när 70 män kommer in dansandes & sjungandes på något som liknar maorisk krigssång. Med hjälp av den berömda Ketcac dansen berättas sedan kampen mellen de goda & de onda - utgången är så klart given. Trots att vi har sten smak ganska fort glöms det bort när Hannuman lyckas frigörasig & släcka ringen av eld som brinner runt honom sekunderna innan de skall sluka honom.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet