Tips om Kuta

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Den långa stranden i Kuta upptäcktes först av ryggsäcksturisterna på 1980-talet. Nu är det ett av Asiens mest populära resmål.

Kuta Denpasar, Asien

Den långa stranden i Kuta upptäcktes först av ryggsäcksturisterna på 1980-talet. Nu är det ett av Asien mest populära resmål.

Det är både namnet på en hel provins och en turistort. Stranden Kuta Beach är officiellt bara fem kilometer lång men den fortsätter både norrut till Legian och Seminyak och söderut till Jimbaran. Här i Kuta finns det ett mycket brett utbud av boende. Du kan bo i femstjärnig superlyx, eller på en enkel säng till superbudgetpris. På vågorna utanför Kuta finns det nästan alltid några surfare, och under ytan finns det nästan alltid några dykare. Det stora nöjesområdet i Kuta är Jalan Legian med barer, diskotek och alla typer av restauranger. Det är mycket enkelt att ta sig vidare till övriga Bali med lokalbuss eller med de små bemo-minibussarna. Ön är rätt liten så det finns nästan inga resmål som ligger längre än några timmar bort. I oktober varje år uppmärksammas den dödliga terrorattacken 2002 på ett udda sätt, man håller en fem dagar lång karneval på stranden. Varje år hålls lite olika aktiviter under ”Kuta Karnival”. Du kan få se allt från reptiluppvisningar, sandskulpturer, danser, skateboardtävlingar, bartendertävlingar, drakflygning och föreläsningar.

1 / 7
Thinkstock
2 / 7
Thinkstock
3 / 7
Thinkstock
4 / 7
Thinkstock
5 / 7
Thinkstock
7 / 7
Thinkstock