Öar i Indonesien för oss med barn.

15 okt. 2016 12:38
Visningar: 1948
Hej.
Min familj är två barn 6 & 3 år samt jag och min man.
VI har bokat Thailand mellan december och mars. VI hade siktet inställt på 4 veckor i Bali, tills vi läste detta:

"Vattnet vid populära Kuta Beach på Bali liknar numera mest en mörkbrun sörja. Nyhetsbrevet Travelmole citerar indonesiska medier, som rapporterar att vrakgods och avfall drivit in mot stranden i de rådande vindarna. Dessutom har stora mängdes plankton gjort vattnet till en oaptitlig, mörkbrun sörja.På sajten Bali Update (www.balidiscovery.com) uppmanas turister att inte bada vid Kuta, för att undvika allergier och andra hälsorisker...()Travellers to Bali can often be affected by what is known as 'Bali Belly' which is basically an upset stomach or travellers' diarrhoea. Caused by a change in diet and lifestyle, the symptoms generally include -
Abdominal bloating, cramps and pain
Nausea and/or vomiting
Urgency/frequency in going to the toilet
Diarrhoea
Mild temperature
General malaise (weakness or discomfort)
Sometimes caused by bacteria found in local foods or drinking water but most often caused by an increase in exotic foods, too much food... ".

Vi funderar i stället på någon annan ö i Indonesien som inte innebär en enorm hälsorisk.

Vi vuxna vill surfa, och snorkla, och den lilla vill bada fritt i havet utan att drunkna eller få diareé pga havet...

Hur ser det ut på Bali idag, och vilka andra trevliga alternativ finns att föredra om vi skippar Bali?
Av Hawaii
15 okt. 2016 13:37
Lombok med Gili öarna kan väl vara ett bra alternativ? Var där i juni och tyckte det var toppen.
16 okt. 2016 11:14
Var ni där med barn? på vilket sätt var det bra, miljö och vatten tänker jag mest på, vill gärna slippa onödiga bakteriella risker.
//anna
Av Hawaii
16 okt. 2016 12:36
Nej, hade inga barn, men vi snorklade vid Gili Meno. Fantastiskt klart vatten (d.v.s. rent) och vi gick också runt en del på ön och såg en hel del barn familjer.
17 okt. 2016 09:29
Hej igen. Tack för snabbt svar,

Okej, det låter ju bra med trevligt vatten.
Blev ni sjuka, är det kanske en överdriven smutsig bild av Indonesien som florerar i media?
Av Hawaii
17 okt. 2016 09:34
Vi tillbringade 5 dagar på Lombok (med dags utflykt till Gili öarna) och hade inga som helst problem. Och jag var just i Jakarta de senaste fem dagarna, och flög därifrån i morse, och hade inga problem.
17 okt. 2016 11:45
Hej! Jag befinner mig just nu på Bali och för bara några dagar sedan badade jag just i Kuta och märkte då intr av att där skulle vara ngt problem med vattnet. Folk verkade bada och surfa som vanligt. Vill man ha det lugnt och skönt så rekommenderar jag också Lombok eller Gili öarna som tidigare skribenter har tipsat om.
Av Hotehin
18 okt. 2016 14:03
Hej, jag och min man med vår 8 mån dotter var på Bali i närmare 3 mån 2016. Vi älskade det!! Nu väntar vi vårt andra barn och planerar att åka tillbaka hela familjen i sept 2017. Visst kan det vara lite smutsigt på vissa ställen, men verkligen inget som vi reagerade över. Det är oerhört välordnat och rent på alla former av boenden och restauranger/caféer vi besökte, även de små surfchacksen längs med vägar och stränder. Ingen av oss blev sjuk under hela resan och vi åt det mesta (även vår dotter) och reste runt i landet. Vi bodde i canggu (vid batu bolong))större delen av tiden då vi trivdes så bra!! Det är inte lika mycket turister här som ex vis nusa dua etc och ett lugnare tempo. Här bor mest surfare och det är många australiensare som öppnat hippa caféer och restauranger. Vi lärde känna många i lokalbefolkningen också och en kvinna från trakten brukade vars barnvakt åt vår lilla tjej när vi surfade. Vårt starkaste intryck av Bali som gör att vi på nytt planerar att åka dit är hur oerhört barnvänligt det är och hur underbart välkomnande befolkningen är. Jag hoppas ni ger det en chans, men mitt råd är att undvika de större turistorterna.

Med vänlig hälsning, Josefin
Av Mipec
18 okt. 2016 15:49
Om jag förstått det hela rätt är det ett säsongsbetonat problem, framförallt blir det akut i januari-februari och värst på Kuta och stränderna närmast. Det verkar bero på en kombination av årstidsbundna strömmar från Java och mer omfattande regn som spolar ut avfall i havet. Fast i första hand beror det såklart på dålig hantering av sopor.

http://www.surfermag.com/features/bali-garbage/#UREFRD6QErAMc6Up.97
18 okt. 2016 19:14
Tack alla för super bra info, vilket engagemang!

@Mipec vår tanke är att göra resan i januari, därför bör vi nog överväga en annan ö, antar jag....
Av Sierra
18 okt. 2016 22:16
Vädret på Bali, Lombok och Gili är något ni bör ta med i planeringen. Vi var på Lombok och Gili i början av februari i år och hade mycket regn. Fler regndagar än dagar med växlande molnighet och det vräkte ner när det regnade. Detta väder är helt normalt den årstiden.
Av Mipec
19 okt. 2016 11:57
Citerat från Annnnnah:
Tack alla för super bra info, vilket engagemang!

@Mipec vår tanke är att göra resan i januari, därför bör vi nog överväga en annan ö, antar jag....
I alla fall bör du undvika den delen av Bali, runt Kuta. Selective Asia har en ganska bra sajt för att kolla vart man ska åka för att optimera (det sannolika) vädret i asien: http://www.selectiveasia.com

Man får gräva sig ned lite och kan kolla månad för månad när olika platser är bäst, tex för indonesien: http://www.selectiveasia.com/indonesia-holidays/weather/january
22 nov. 2016 17:29
Indonesien är inte smutsigare än vad Thailand och resten av Asien är, Titta på Kho Phi Phi som har haft förorenat vatten i viken där alla badar för dom inte fixar sitt reningsverk, jag har precis kommit från Indonesien, Jakarta, Lombok och gili trawanga, inga som helst problem med Indonesien om man jämför med Resten av Asien
Citerat från Annnnnah:
Hej igen. Tack för snabbt svar,

Okej, det låter ju bra med trevligt vatten.
Blev ni sjuka, är det kanske en överdriven smutsig bild av Indonesien som florerar i media?
Diskussionen är stängd för nya svar