Stöd Ukraina

Cingelssons blogg

Lördag 15 Oktober 2011 - Sihanoukville

Sihanoukville - Phu Qouc en smidig grans overfart!

Så var det dags att lämna underbara Kambodja för storebror Vietnam. Vi hade köpt en paketresa från Kep hela vägen till Phu Qouc. För de $23 per person det kostade ingick hämtning på hotellet, minibuss till gränsen där fick vi hoppa ur, ta alla väskor och gå de nästan 1000m över till Vietnam - det var lite svettigt! Där välkomnades vi av en liten ofrånkomlig scam - vi var tvungna att fylla i en hälsodeklaration och betala $1. Visum far man som svensk for 15dagar men vi hade via Global Travel i Phnom Pehn enkelt & snabbt fixat ett 30dagars visum. När vi väl släppts in väntade en mindre, nyare taxi på oss som körde oss till färjan som på ca 2h tog oss till Phu Qouc! Det hela gick over forvantan smidigt!

På färjan sålde de bussbiljetter från hamnen till Long Beach - stranden där i princip alla hotell ligger - sa vi kopte saklart varsin. Val framme i Phu Qouc kanndes bryggan oandlig och ju narmare vi kom land desto mer borjade vi undra vart bussen skulle ga nagonstans ifran.... Val pa land kommer en man mummlande fram till oss men vi ignorerar honom. Han foljer efter och efter ett tag kommer vi till en minivan som han berattar for oss ar bussen. Vi ar inte overtygade och visar honom att vi redan har betalt for en buss. -Ja, ja sager han hoppa in! Vi sager igen att vi redan betalt och inte kommer betala igen men hoppar in da vi inte ser nagot annat som skulle kunna forvaxlas med ett fordon stort nog at oss och all var packning:-)

Efter sma skumpiga vagar kommer vi fram och forst da ser vi att bussnumret pa biljetten faktiskt stammer med registreringskylten!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet