Stöd Ukraina

Cingelssons blogg

Torsdag 13 Oktober 2011 - Sihanoukville

Serendipity vs Sokha Beach

Fem nätter lyxade vi till det och bodde på Sokha Beach - Sihanoukvilles ända 5-stjärniga hotel.
Entrén är pampig och utanför receptionen står en Ford Explorer limousin, sen kan man även ta helikopter hit om man vill... De har även en privat strand som är lång, fin, ren och nästan folktom! Vår vistelse här sammanföll med Eriks magsjuka vilket var lite tur i oturen. Det gjorde att Erik hade en bra och stor säng att vila i, ett badkar som gjorde det lätt att tvätta honom när diarrén gick igenom blöjan och nära till lugnt pool bad .Men som stora ställen lätt blir var det väldigt opersonligt och servicen under all kritik. Bor man här måste man dock pröva The Deck - halvt bortspolat när vi var där - med bra service (!) och om man väljer rätt så är maten bra:-)

Vi bodde även några nätter på The Small Hotel & hängde på Serendipity Beach - Sokhas totala motsats!
The Small Hotel ägs av Henrik (han som startat The Goodwill School) och hans fru Mom & ligger i Sihanoukvillle's centrum. Rummet kostade $20 och hade AC, varmvatten och en liten säng till Erik! Hotellet känns väldigt familjärt, tjejerna som jobbar här busade med barnen, på kvällarna står Henrik i baren och berättar roliga historier samt ser till att prata lite med alla gäster. Har man varit ute och rest länge uppskattar man säkert lite extra att det finns svenska delikatesser på menyn som falukorv:-) Vi rekomendera verkligen hotellet då Erik stormtrivdes!!

Några kvällar åkte vi till Serendipity Beach för att äta och hänga lite. Gatan ner mot stranden har många restaurangen och vi hamnade på det väldigt populära och mysiga Monkey Republic två kvällar.
Men allra mysigast är det om man svänger höger nere vid vattnet. Går man allra längst in kommer man till mysiga Cloud 9 med schyssta bord med kuddar! Här är det inte barnvagns vänligt men skulle vi bo här nere (utan barnvagn) hade vi testat Above Us Only Clouds som verkade super mysigt! Sihoukville rekommenderar vi verkligen det är ett ställe som kryper sig på en och sedan är svårt att glömma!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet