Stöd Ukraina

Erikcjolssons blogg

Måndag 10 Juli 2017 - Ortaffa

Tre veckors aktiv resa är till ända – för den här gången

Naturligtvis flyger tiden som vanligt. Ena stunden förbereder man sin resa, i andra är man ute på någon löprunda, kanske på ett berg mitt ute i ingenstans, bara för att sedan vara på väg hem igen. Nu har jag varit ute och rest i tre veckor, men det hade på sätt och vis lika gärna kunnat vara tre dagar, eller tre månader. Känslan av att tiden bara försvinner i rasande fart, är alltid där. Men det är klart, när tiden bara går så brukar ju det vara ett tecken på att man haft roligt, det har varit givande helt enkelt.

Lärdomar ja, vad har jag lärt mig egentligen? Jag kom ner till Spanien, körde ganska hårt i bergen första dagarna. Kilometrarna rullade på. Härligt! Vid ett särskilt tillfälle kom jag på mig själv med att bara vara fullkomligt salig av upplevelsen. Därefter följde några dagar av vila. Kroppen behövde avslappning, jag behövde återhämtning. Efter det har jag varvat träning, med vila och andra aktiviteter. Resan blev helt enkelt bredare i sitt utbud. Samtidigt, och detta är viktigt, så prioriterade jag medvetet att spendera extra tid med familjen, alltså min bror som jag är här med, samt mamma och brorsans barn. Mycket tid spenderade jag på egen hand förstås, uppe i bergen, eller ute i skogen. Men däremellan umgicks jag med familjen och gjorde mycket av det där vanliga som hör semestern till, särskilt i Spanien, tapas, vin, sol och bad.

Resan fortsatte förstås. Just nu när detta skrivs sitter jag i en bil, på väg mellan Perpignan och Nice, Frankrike. För första gången provar jag Blablacar. En resetjänst som är helt internetbaserat. Det man gör är att skapa en profil, och söka efter resor mellan olika orter. Om det finns någon förare som kör däremellan, så kan man för en billig penning följa med. Smidigt!

Frankrike har jag tillbringat en vecka i, i en by som heter Ortaffa, nära gränsen till Spanien. Byn är en traditionell, typisk, fransk by. Liten, lugn, allt går i maklig takt. Här har jag mött upp en bra vän jag träffade i Indien senast, Thibault. Första gången träffades vi faktiskt när jag cyklade förbi Ortaffa på väg till Spanien och Gibraltar med cykeln.

I Frankrike har jag gjort lite allt möjligt, för första gången provade jag vindsurfing, riktigt roligt! Här har jag också dykt igen för första gången på nio år (!), samt varit ute och nattfiskat, landsvägscyklat, löptränat, och allmänt njutit av franskt vin och ost. På det hela en aktiv resa minst sagt. Inte konstigt då att jag däremellan varit ruskigt trött. Särskilt när jag gett mig ut och löptränat har tröttheten och stelheten i kroppen verkligen gjort sig påmind. Vid ett tillfälle var jag helt slut och frågade mig själv vad det kunde bero på. Ganska snart insåg jag att vädret och temperaturen kan ha en del att göra med det hela. Klart jag blir sliten när jag ger mig ut i 30 gradig värme, i en kvav hetta. Allt annat vore konstigt.

Nu fortsätter jag hem till Sverige och kommer där följa upp med bilder, film, och lärdomar från resan.

Väl mött och hälsningar från södra Europa,
/Erik
Ambassadör för Reseguiden
Certifierad äventyrare och uthållighetsidrottare

Boken om min resa till Gibraltar, från Göteborg (på engelska), finns som ebok och tryckt. Full titel ”Adventure and Cycle Touring: 5000K to Gibraltar, the story of an adventurous spirit and life on the road” http://amzn.to/2n4VuAH

Ultreia-X hemsida: http://bit.ly/2ohfSPj
Facebook Fan Page: http://bit.ly/2mCs4h1
Amazon: Adventure and Cycle Touring:
Twitter: http://bit.ly/2nzNafo
Instagram: http://bit.ly/2nzz5hW






Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet