Stöd Ukraina

Lena23s blogg

Torsdag 25 Mars 2010 - San José
Resealbum: COSTA RICA

San jose- skippa eller stå ut?

Efter 5 timmars bussresa var vi framme i San Jose- här var det helt annat klimat, mer lik en fin svensk sommar, ca 22-24 grader, Vi kändes oss faktiskt lite frusna när vi steg av bussen vid Casa Conde hotell, som ligger strax utanför innersta stadskärnan. Vi hade då snurrat runt på bakgator i över en timme för att lämna av alla andra passagerare, så vi hade tid att bilda en upfattning om staden, som ingen rekommenderar att promenera runt i. Vi började känna att det var dumt att vi bokade två nätter, nu kändes det mest som vi ville åka upp till Orlando och Magic Kingdom snarst möjligt för San Jose var mest brädhus och skumma gator, kändes det som. Hotellet var dock jättefint- tvåbäddrums suite med kombinerat vardagsrum-matsal och kök. AC, TV, stor fukostbuffe WiFi, fin utomhuspool och en jättestor varm jaccuzi på området. hotellet är av affärshotell, därav många kostymnissar, Drygt 500 sek/natt när hotels.com hade rea i höstas.
På kvällen tog vi en taxi till restaurang La Esquina Buenos Aires som var värt hela vistelsen i San Jose- Otroligt god mat- -tenderloinsteak, mör så den smälte i munnen. Husets vin var i mycket god klass, och inredningen var hemtrevlig. Inte var det dyrt heller. Taxichaufförerna däremot är en historia för sig, Gatunätet är enkelt uppbyggt, horisontellt ligger avenyerna och vertikalt Calle, allt numrerat från syd till nord och väst till öst- kan det vara svårt.? Näähäää... Den första chaffisen stängde av taxametern och fick fråga minst tre personer innan vi hittade den argentinska resturangen. Trots att vi angett korsningen den låg vid. Han envisades att fråga om restaurangens namn. Till slut hittade vi och det var värt att snurra lite för den. rekommenderas varmt. hem kostade resan... halva summan. 1800 colones ( 25 sek)
Idag var det promenad runt city- vi tänkte på på ett interaktivt museum, men det var stängt och återigen hade taxichaffisen otroligt svårt att åka till en gatuadress- han ville ha namnet på platsen och kände inte till museumets namn, därmed var det kört. Det blev promenad kring park National, teater National, en 25 kronors öl på Grand hotell under parasollen och lite strosande, innen vi tog taxi åter till hotellet.
Nu väntar packning och sedan väntar resan ut till flygplatsen imorgon bitti kl. 04.00. Vi avslutar resan med 5 dygn i Florida för Magic kingdom och lite shopping, sedan är det åter igen dags för den svenska kylan.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet