Stöd Ukraina

Lena23s blogg

Söndag 18 Juli 2010
Resealbum: Malta 2010

Flygresan Skavsta- Valletta- Marsalforn

Jaha, då har vi äntligen gjort det vi tvekat inför så länge... flugit med Ryan Air och ja... man får vad man betalar for. Biljetter för tre personer t.o.r 5400:- är iallafall i vårt tycke ett bra pris. Resan var helt Ok, flygmaskinen ny och fräsch och det enda vi kunde klaga över var trängseln in i planet, då vi inte hade köpt prioriterad ombordstigning. Alla kastade sig fram samtidigt. Vi knep de sista tre platserna i bredd trots att vi stod långt fram i kön. Detta innebar att två tredjedelar av resenärerna i sällskap fick sitta spridda över planet. Mat och dryck serverades till ordinära flygpriser, men att , utan att blinka servera öl och läsk som är 26 grader varm och mena att de ej har tillgång till kyl och is är att dra in lite väl mycket på servicen.
Framme i Valetta väntade förbeställd bil som skulle ta oss direkt till färjan till Gozo, då vi ville direkt till Marsalforn som var resans mål. Taxiresa: 35 euro. Resan är inte mer ett par mil, men på grund av mycket trafik tog den over en timme. Vi fick vänta 20 minuter pa båten. På helgerna går färjan hela tiden framfarallt morgon och kväll, då många turiser fran Malta reser över pa dagsutflykter. I Mgarr pa Gozosidan väntande var hyresvärd for att skjutsa oss till Marsalforn pa norra sidan av ön, en dryg mil fran hamnen. Vi hade bott förrut hos dem och hyrde lägenheten via internet- Pebbles flats, Marsalforn. 50 euro per natt. Tre rum och kok. 4 baddar. Det är inget i lyxväg, men har det vi önskar oss- kök, havsutsikt, balkonger och fläktar.
Lägenheten ligger direkt vid stranden och promenadstråket i Marsalforns centrum och man kan sitta pa kvällen och studera nattlivet.. ( hmmm - det ar tyst efter 23.00 ) fran balkongen. Huset bakom Pebbles flats, in mot land, är Maria guesthouse och på samma gata lite längre bort, men fortfarande bakom frontlinjen mot havet ligger Lanterna guesthouse. Både dessa såg väldigt fina ut och vi anväde Lanternas WiFi, men som sagt, ingen av dessa två guesthouse ligger seafront. ( Marsalforn guesthouse ligger även den på denna gata). Marsalforn ar en mindre samhälle baserat på dykning, fiske och turism. De flesta engelsman och malteser pa semester. Hela staden ligger runt en lite bukt som omges av fina klippbad.
Mer om detta senare.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet