Stöd Ukraina

Lena23s blogg

Torsdag 5 Januari 2012 - Dominica

Nu drar vi vidare- med blandade känslor

Efter 10 dagar var det dags för färd vidare mot Barbados. Det var med tungt hjärta, då Dominica verkligen är en plats som växer i ens inre. Det är spartanskt, allt är inte helt lätt, dyrt ( med tanke på levnadsstandarden) En maträtt ca 20-30 ec dollar. 100 ec dollar 2 dyk inkl hyra av utrustning. ( riktigt bra dyk för pengen) Men vänligheten hos människorna, hjälpsammheten och naturen gör det svårt att åka härifrån. Det finns ju även baksidor- Ön saluför sig som ekoturistö, med mycket olika bidrag från världens nationer, men sopor slängs ut direkt från bilar, stränderna är fulla med platspåsar och efter en blåsig natt så drar mycket platspåsar, plastflaskor och dylikt in till stränderna- och får ligga kvar. Avsaknaden av soptunnor är total.

På väg till flygplatsen stannade vi till vid Emerald falls ( ca 10 min promenad in i djungeln) och passade på att ta ett dopp i den mystiskt dolda vattenfallet som låg i en liten glänta helt täckt av djungel. Urmysigt.
Dominica har ett otal vattenfall, kokande sjöar och källor, 365 floder och berg som är upp emot 4000 meter höga. Fina utmarkerade vandringsleder finns över ön- och inga farliga djur- vilket lockar att göra en vandringsresa till denna storslagna natur.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet