Stöd Ukraina

Lena23s blogg

Tisdag 27 December 2011 - Dominica

Dominica- en plats som växer i ens hjärta

När vi kom fram till Dominica sade vi bara till taxichauffören att vi skulle till Scotts head och Ocean view, chauffören svarade: Jaha, ni skall bo hos Frank o Caroline! Han lade ribban för hur liten och "alla känner alla" denna ö är. Taxi flygplatsen -Scotts head: 90 US dollar. Valde att bo i lägenet på Ocean Wiev, Scotts head. Två rums lägenhet, kök, altan badrum samt utomhusdusch ( fanns även inne) och en lummig uteplats med hängmatta och en vidunderlig utsikt över havet med solnedgång. 50 usdollar/natt.
Frank och Caroline gör allt för att man skall trivas, och hjälper till med det som behövs. Dominica kräver lite mer av dig som resenär. Som Caroline sa:"Det finns lite av varje att köpa, kanske inte allt vad man just då behöver, men så att man blir mätt". Scotts head har inga affärer, det finns några plåtskjul som säljer konserver, någon som bakar bröd- åtminstone nästan varje morgon och två små restauranger som serverar fisk o kyckling, men kyckling endast om du beställer dagen före. Fäskvaror går ej att handla. Vattnet går alldeles utmärkt att dricka från kranen- dessutom riktigt gott. Vi stannade i 10 dagar, så vi bunkrade mat inne i Rousseu med hjälp av Caroline som skjutsade in oss första dagen.
Det man får här är en otroligt vacker natur, lugnet, dykning och snorkling i världsklass och småskaligheten.
Buss in till Ruosseu tar dryg 30 minuter och kostar 4 eastern karibien dollar/p.p Inne i Ruosseu, som är en liten huvudstad som man snabbt går runt, finns mataffärer, ATM, och när suget faller in; KFC.
Här gick det även att få tag på youghurt, men inte ägg och inte heller färsk mjölk, så det blev kondenserad mjölk till kaffet.
I grannbyn Soufriere finns en dykfirma och strax utanför byn varma källor med 37 gradigt vatten- mysigt. Källorna är gratis. Dykfirman hyr ut cyklar. Vi gick mellan byarna, en rejäl promenad men även en 8 åring fixade det. Då hela Dominica är beroende av kryssningsfartygen som kommer nästan varje dag, så är mycket uppbyggt kring dessa. Efter 18.00 är ön "tom". Vi passade på att göra utflykter med Jones, vår chaufför ( Autop Taxi&tours autoptours@hotmail.com ) , de dagar inga båtar låg i hamn, vilket betydde att vi var ensamma på utflyktstället/målet.
En heldagsutflykt med honom kostar 400 ec dollar. + lunch.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet