Stöd Ukraina

Lena23s blogg

Onsdag 24 Mars 2010

Playa Carillo, Dykning och Canopy

En dag tog vi bussen till Playa Carillo, 7 km söder om Samara. Vi fick vänta över 45 minuter på bussen men sent om sider kom den (300 colones/enkel). Stranden var otroligt vacker, en perfekt liten bukt- några kilometer lång, kantad med kokospalmer. Det finns inte ett enda hus, hotell, affär eller servering längs hela sträckan. Mot slutet av stranden, en bit upp i backen hittade vi en affär för att handla lite läsk, men ingen förtäring. Några ( 2-3) hundra meter upp från vägen fanns tre hotelll, som eventuellt serverade lunch. Vi valde att gå på det lilla zoo ( 7000 colones p.p) som fanns här. En privat bostad, där ägarinnan tar hand om djur som blivit skadade, upphittade, övergivna eller inlämnade. Här fanns kajmaner, krokodiler, papegojor, tukaner, boaormar, bältdjur, myrslok, leguaner,svarta änkor, sköldpaddor, honungsbjörn.m.m m.m Några hade varit privata husdjur, vars ägare ledsnat på dem. De som inte kunde återföras till naturen agerade avelsdjur till andra rescuecenters. Efter detta fick vi ta bussen åter till Samara, då hungern satte in. Ett tips är att ta med matsäck och åka på en endagstur och avsluta med zoo, då de mesta djuren är nattaktiva och rör sig mer när skymmningen kommer.
En dag ägnades år dykning. En mycker seriös dykfirma- Pura Vida diving - 95 us/2 dyk ink. allt. - som rekommenderas varmt. Ägaren hade 30 dykspoter att väjja mellan och valde utifrån väderförhållanden etc. Det finns ytterligare en dykfirma här, men de dyker på ett och samma ställe hela tiden oavsett kondition. Dykningen är i som övriga Costa Rica, man kan se manta, rays, muräna, havsköldpadda, haj Tyvärr var det inte mycket just denna dag- muräna, stingrocka och skorpionfisk fick dock upplevas. Sikten riktigt dålig. En annan dag var det åter igen dax för Canopytur för dottern och maken. De kommer glädjestrålande tillbaka, dottern berättar sprudlande att hon fick åka själv alla banor och hade till och med vänts sig upp och ned på en bana- samt att den sista plattformen inte hade någon stege ned- 15 meter upp i luften- och de fick firas ned med rep genom att sätta fötterna på plattformen och hopp- de flesta vuxna hade skrikit, medans dottern ropade "mera"- De var helt överens om att det var tur att jag inte varit med- då hela äventyret låter lite för oroligt för min smak. Kul hade dom iallafall. Naturen kring denna canopy var inte lika fin som i Montezuma. Canopyn var bättre i den sistnämnda och säkert mycket bättre i Arenal/ Monteverde, men har ni inte möjlighet att åka någon annanstans, skall man självfallet göra det i Samara. ang. hotell i samara, så tyckte vi att det hotell som såg bäst och mysigast ut var Tico adventure lodge, som ligger helt inbäddat i grönska, pool, Ac . Vi var dock inte inne på själva rummen för att kunna bedömma dem. Ligger 3-4 minuters promenad från stranden.
Nu väntar packning för i morgon är det dax att åka vidare till San Jose och kylan- alla säger att det är så kallt där, men väderprognosen visar 25-27 grader, och visst , det är kallt om man jämför med Samrara och Montezumas 35-38 grader.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet