Stöd Ukraina

Tillylks blogg

Söndag 12 Juli 2015 - Saint Augustine

Roadtrip dag 1 - St Augustine

Nu har vi lämnat Miami beach och imorgon kommer vi att lämna Florida bakom oss. Sex härliga veckor är över och det känns lite vemodigt, samtidigt som det känns spännande också att ge sig av mot nya äventyr och upptåg. Nu skall vi bila upp mot New York och på vägen besöka bland annat Washington.

Vi har kört nästan 50 mil idag och tagit oss upp till St Augustine som ligger ganska nära gränsen till delstaten Georgia uppe i nord-östra hörnet av Florida. Bilresan gick över förväntan, vi har laddat ner Svensktoppen, På-minuten och olika program från barnradion som passar både vuxna och barn och det slog ihjäl ett par timmar i bilen i alla fall.

Vi kom fram hit vid 17-tiden och vi bor på ett typ motell-rum. En-plans hotell med parkering precis utanför dörren. Fräscht och väldigt likt det man brukar se i amerikanska filmer. St Augustine är den äldsta staden i USA. Den grundades av spanjorer för 450 år sedan, år 1665, och visade sig vara en väldigt charmig liten stad.

Vi köpte pizza hos den lokale pizzabagaren på andra sidan gatan, barnen tog ett kort dopp i den lilla poolen och sen åkte vi ner på stan. Vi hade tänkt promenera från hotellet men eftersom de på nyheterna gått ut med stormvarning och uppmanat allmänheten att hålla sig inomhus tog vi bilen. (Jag kan meddela att ännu har ingen storm dragit in över oss men kanske kommer det inatt.)

Staden ligger väldigt vackert vid vattnet och det finns ett gammalt fort med höga murar i sten med kanoner och en gammal vindbrygga nere vid stranden. Det finns en hel del stenhus som är kvar sedan 1700-talet och de har en gammal skola i trä kvar från den tiden med. Hela känslan i stan påminner om Visby eller någon annan svensk sommarstad där turisterna går runt på kullerstensgatorna och äter glass och kikar i hantverksbutiker. Väldigt annorlunda mot Miami, och väldigt sympatiskt.

Det är kanske ingen stad man normalt sett åker till men jag måste verkligen rekommendera ett besök här om någon skulle ta sig för, som vi, att bila längs östkusten i USA. Nu ska vi samla ihop oss och släcka lamporna och somna, imorgon skall vi åka vidare till Charleston (med ett litet lunchstopp i Savannah på vägen).
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet