Stöd Ukraina

Tillylks blogg

Lördag 25 Juli 2015 - New York

Blockparty i Brooklyn

Alltså nu går jag händelserna lite i förväg, jag har ju inte skrivit om vad vi har gjort de senaste dagarna, men jag bara måste skriva om vad vi har gjort ikväll, just nu, ändå!!!

Vi har varit på Blockparty och BBQ i Brooklyn ikväll!!! Kom hem precis (klockan är 22-tiden och Wilma håller på och lägger Märtha i sovrummet). Vi har pratat politik, historia och hur det är att vara privatchaufför till Tom Hanks (vår värd jobbar med att vara privatchaufför till kända skådespelare och producenter bland annat har han varit chaufför till Mel Gibson, Tom Hanks och Woody Allen) och allt mellan himmel och jord med "riktiga" amerikaner en hel kväll...

Nyss sa Ellen "det var den roligaste kvällen sen vi kom till USA". Jag tror vi alla behövde umgås med lite andra människor efter att ha nött snart nio veckor på varandra...

Barnen var fantastiska. Lekte med familjens två hundar (en stor och en liten) och var ute på gatan med Lloyd och fick gratis glass från glassbilen (som tydligen kommer varje kväll här i New York och säljer mjukglass, bara det att ikväll var den gratis!!). Märtha for runt och var allas solstråle mest hela kvällen.

(Märtha gjorder dock en stor miss. Hon gick på värdens stolthet, pepparbusken... Han hade en buske med "ghost pepper" som skall vara världens starkaste pepparfrukt. Märtha gick fram - i ett obevakat ögonblick - och plockade DEN ENDA frukten från busken. Han var inte i närheten när det hände och få väl se hur han kommer att hantera nyheten...)

Men hur hamnade vi på BBQ i Brooklyn...? Jo, vi träffade ju Pontus gamla värdfamilj (Lloyd och Joan) från High School igår i city. De fick kontakt via Facebook och det blev ett spontant möte och en urjobbig sen lunch på ett hak nära Central park/Trumph Tower (Märtha var inte alls sugen på att sitta och prata och umgås). Men igår kväll fick vi en inbjudan till BBQ hemma hos systern Meridith och hennes man Greg i Brooklyn ikväll.

Så vi tog en lugn dag hemma i lägenheten med endast en promenad på förmiddagen. Märtha fick sova middag hemma i sängen för en gångs skull, Ellen fick rita och pyssla i flera timmar (som hon älskar) och först hade både Ellen och Wilma fått sovmorgon till 10-tiden på morgonen.

Jag tog en ensam promenad med min kamera ett par timmar i kvarteret och fick chansen att äta en take-away chesadillas i en liten "Community garden" nära där vi bor. Sånt som får mig att må bra :)

Så vid 4-snåret drog vi mot Brooklyn. Vi har ju ganska långt att gå till närmaste tunnelbana. Det tar oss säkert 20-25 minuter varje gång. Den här gången skulle vi dessutom lämna city/Manhattan, vilket gjorde det extra krångligt att planera resan. Så det som vi trodde skulle ta max 1 timme tog oss i slutändan 1 timme och 50 minuter!!! Men så skönt det var att komma fram, med tre lessa och trötta och hungriga barn...

(Som Pontus sa igår, det är inte alla familjer som skulle ge sig in på det vi håller på med frivilligt. Det är faktiskt ett jäkla slit (minst sagt) att arrangera och sköta logistiken när vi flyttar runt på hela vår familj från ort till ort... Varje gång vi skall ut på stan och det skall planeras med vatten, frukt, kex, russin, mellis, mackor etc etc för att kunna hantera både hunger, tristess och undvika fullständig härdsmälta hos barn eller vuxen...)

När vi klev av T-banan blev vi först lite fundersamma. Vi hade förstått att Brooklyn kan vara lite slummigt men vi blev fundersamma över vilket risigt område vi klev av i... Kunde de verkligen bo här..? Vi fortsatte gatan upp och hörde plötsligt väldigt (!!) hög musik från en gata. En DJ spelade jättehögt från ett bås utanför ett hus, barn cyklade, sprang och lekte på gatan - som var full med confetti. Det verkade vara loppmarknad vid varje port, folk låg på madrasser på trapporna och tog det lugnt, åt och drack, några poliser patrullerade gatan (så det verkade vara legalt i alla fall), partytält stod utställda på gatan och grillar var igång vid var och varannan port. Shit, vart hade vi kommit... Hur skulle den här kvällen bli..?

Vi knackade på och bjöds in till Meridith och Gregs underbara uteplats på baksidan av huset. En oas av lugn och frid... Grillen var igång, lite skön gammal beachboys/Sinatra musik i bakgrunden, och vi fick ett glas kall lemonad i handen. Meritdiths föräldrar (som Pontus bott hos i USA) var där och även deras dotter med pojkvän (som var musiker och hade flera tatueringar och guldtänder i munnen än vad våra barn någonsin sett).

Vi hade en fantastiskt kväll helt enkelt. Det bästa av två världar. Vi vuxna fick sitta och prata med andra vuxna människor och dricka vin och äta god mat. Barnen fick leka och kika på Blockpartyt på gatan när de hade tråkigt, och Märtha fick full uppmärksamhet från ALLA, hela kvällen. När vi gled hemåt i taxin över Williamsburg bridge såg vi Empire state building upplyst med lampor inne från Manhattan. En häftig syn.

Nu ska vi lägga oss och fundera över vad vi skall ge oss på imorgon...

Ps. Måste kolla upp imorgon vad det var för kvarter som vi passerade innan bron. När vi åkte genom de sista typ 20 kvarteren såg vi BARA judar i svarta hattar, med lockiga polisonger och långa svarta kappor. Små och stora, barn och vuxna. BARA dessa karaktäristiska varelser. Det var nästan löjligt, gata efter gata, det var som att passera genom Harry Potters Hogwarts med en massa trollkarlar överallt. Helt galet!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet