Stöd Ukraina

Piraternas blogg

Torsdag 15 December 2011 - Hässleholm

Reseplaneringen

Vi var i Sälen i början av året och det var då vi började tänka på att vi kanske skulle kunna göra en långresa hela familjen. Alla var inte med på tanken i början om att inte vara i Sverige över jul och nyår, men till slut var det inte frågan om vi skulle åka, utan vart vi skulle åka. Det var svårt att komma fram till vart vi skulle åka eftersom det finns så många spännande platser i världen. Resmålet skulle anpassas för en hel familj, till en 6 åring så väl som till föräldrarna. Vi kom fram till att hotell med pool lite då och då kommer att tillgodose 6 åringens och 9 åringens behov och den kulturella delen för vuxna och tonåring kommer att tillgodoses på de flesta resmål. Vi ville inte åka till ett land dit alltför många turister åker till och då blev valet Vietnam. När vi sedan googlade och såg att tempelstaden Angkor Wat i Kambodja inte låg alltför långt bort från Vietnam bestämde vi oss för att det var en sevärdhet som vi inte ville missa.

Vi åker från Sverige 19 december och mellanlandar i Peking där vi kommer att vara i 8 timmar innan vi reser vidare till Ho Chi Minh City (Saigon) i Vietnam. Vi kommer att resa runt i södra Vietnam och sedan flyger vi vidare till ön Phu Quoc vid Vietnams södra kust(nära Kambodjas kust). Från Phu Quoc kommer vi sedan att ta oss in i Kambodja, genom hela Kambodja rättare sagt eftersom flyget hem till Sverige går från Bangkok.

Det har varit roligt att förbereda resan under det här året och det har resulterat i många timmar framför datorn. Vi har haft många olika kontakter med personer i Vietnam och Kambodja tack vare internet. Den coolaste kontakten har varit att få mailkontakt med en tuk tuk förare i Siem Reap i Kambodja. Vi läste en reseblogg här på reseguiden där en resenär för tre år sedan skrev om den här tuk tuk förare som guidade dem under några dagar i Siem Reap. Hans mailadress fanns med och vi testade om det fortfarande gick att få kontakt med honom. Ett dygn efter att vi skickat mail till honom fick vi svar och vi kommer att ha mailkontakt med honom längs vägen för att kunna mötas upp i Siem Reap. Vi ska få guidning till olika sevärdheter och han kommer också fixa så att vi får transport till Thailändska gränsen.
Vi har bokat hotell på julafton och på nyår men resten kommer vi att ordna längs vägen. Vi kommer att leva för dagen; äta när vi är hungriga, sova när vi är trötta och bara vara helt enkelt.
Fullständig närvaro med varandra!

/E
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Tankar och tips
7 år sedan
Louvren
7 år sedan
Torn, bågar och Box nr 5
7 år sedan
Turism, mat och astmosfär
7 år sedan
Turbulent start
7 år sedan