Stöd Ukraina

Yessies blogg

Måndag 2 Juli 2012 - Elafonisi beach

Planering

Efter 30 minuters sömn och en dusch så gick vi ner till byn föra äta middag, på kvällen spärrar de av alla gator för bilarna och dukar upp bord överallt. Vi var så hungriga så vi satte oss ner på första bästa. Menyn var fullspäckad med grekiska specialiteter, jag lammälskare som jag är tog en lammsouvlaki och Daniel en mixedgrill som bestod av korv, fläskspett, hamburgare och gyros. Vi tog även en förrätt, öl och vin kalaset gick på 28 euro och då fick vi även en ouzo och små godisbitar.

På morgonen så gick vi upp redan kl 8 till uthyrningen men vi ändrade oss då vi såg att de hade båtar som gick till Elafonissi, skönare att sitta på en båt än att skumpa runt på en vespa. Båten gick inte förrän kl 10:30 då vi helt plötsligt hade massa tid tog vi samma frukost som gårdagen i lugn och ro. Efter det hörde vi oss för om bussbiljetter resp hyrbil till Heraklion. Hyrbil en väg skulle kosta 85 euro nedprutat, kändes ändå väldigt dyrt fast uthyraren försökte övertyga att vi kunde stanna både i Chania och Rethymon på vägen. Vi hade beslutsångest ett tag då bussen ändå kostade 20 euro var och tog två timmar till Chania sen byte av buss där vi antagligen får stanna en timme för att hoppa på en tre timmars lång bussfärd till Heraklion. Men utan karta och en förare så kände vi oss mer övertygade om att bussen ändå skulle bli ett bättre alternativ så vi bokade biljett för imorrn kl 15:30. Båten till Elafonissi kom tillslut efter 30 minuters försening och tog närmare två timmar än en som vi fått info om, 20 euro var tur och retur. Ängtligen på plats på stranden som påminde om Thailand! Underbart härlig sand och vatten, vi hyrde solstolar för 7 euro och bara slappade, Det fanns inte mycket mat att välja på till lunch bara två hak på stranden som hade samma utbud av mackor och sallader. Vi delade på en grekisk sallad och en varsin pizza slice för 12 euro. Det blåste mindre på stranden så det var skönt men väl på båten hem var det riktig storm den avgick 16:30 och vi var inte på plats förrän kl 18. Snabb dusch och lite vin och ost på verandan i blåsten. Middagen valde vi att inta på en restaurang lite utanför huvudgatan eftersom att den låg lite mer i lä. Vi åt god förrätt som hette cheesecroquettes och delade på två huvudrätter Mousakka och Baked chicken. Vi testade den grekiska ölen Mythios till och fick även här en liten sockerkaka till notan som gick på ynka 23 euros!

Trötta som vi var gick vi till resebyrån och köpte de dyra färjebiljetterna till Santorini på onsdag för 99 euro för båda. Vi valda att bara boka till Santorini då jag läst på internet att det finns flera mindre företag som har billigare biljetter till Folegandros än 25 euro var och som kanske går tidigare än kl 18. Imorrn så checkar vi ut lämnar bagaget på hotellet slappar lite på stranden hoppar på bussen till Chania 15:30 anländer till Heraklion vid 21. Hoppas på att hitta billigt hotell för en natt vid hamnen för att ta färjan kl 8:20 till Santorini på onsdag!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Siquijor-lugnets ö
11 år sedan
Panglao
11 år sedan
På äventyr
11 år sedan
Koh Ngam
11 år sedan
Koh Rayang
11 år sedan