Stöd Ukraina

Yessies blogg

Måndag 21 Januari 2013 - Koh Chang

Koh Ngam

Koh Ngam är ännu en pytteliten ö som ligger precis utanför södra Koh Chang, det finns bara en enda resort där som heter Analay resort samma som den på Koh Kood. Jag försökt få kontakt med dem innan vi åkte genom mail och facebook fast fick inget svar. Jag ringde då och hamnade på någon turistbyrå i Trat, de bokade åt mig utan problem och det skulle kosta endast 700 bath per natt inklusive frukost. Men när vi kom fram så hittade de ingen bokning, men det var lika öde här som på förra ön så det var inga problem att få en bungalow. Det var väldigt fint med AC, kyl och en rund säng, bara kallt vatten dock och samma här med el mellan kl 18-00. Vi går och frågar vad det kostar eftersom att vi tvivlar starkt på att det bara skulle vara 700 bath, de säger 1500 bath inklusive frukost. Vi tycker att det är för dyrt och de går snabbt ner till 1000 bath per natt, det är inte svårt att pruta i Thailand!

Vi solar och badar första dagen, stranden är som en remsa mellan två små öar så det är en strand som vetter mot öppet hav och den andra på andra sidan vetter mot en bukt på Koh Chang. Mycket fint och så lugnt!
Maten var god och billig som vanligt!

Andra dagen snorklar vi lite utanför ön men det var inte så mycket att se, så det blev mer bad och sol vi var även här nästan helt ensamma på ön. Några som kom på kajaker en sväng, några med dagsutflykt och några Thailändska fiskare.

Dag tre fick vi skjuts in vid 10 till Bang Bao, vi fick betala 300 bath var och det tog ca en halvtimme att åka. I Bang Bao gick songtaun kl 11 till färjan, vi blev avsläppta en bit innan på turistbyrån där vi hade köpt vår biljett till Bangkok. Vi åt en lunch för 100 bath för båda plus en cola sen blev vi hämtade av en van som tog oss till färjan.

Efter färjan hoppade vi på bussen som tog oss till flygplatsen på sex timmar, från flygplatsen fick vi sen ta en taxi för 450 bath till Khaosan road där vi bokat Rikka Inn för en natt. Vi gick ut och åt middag på Mc Donalds för att sen ta en shoppingtur.

Andra dagen spenderade vi vid poolen, vi betalade en halv dygnshyra 650 bath för att få ha rummet till kl 16. Vi unnade oss fotmassage, ansiktsbehandling och pedikyr innan vi kl 21 drog tillbaka till flygplatsen för att flyga hem kl 00:45.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Siquijor-lugnets ö
11 år sedan
Panglao
11 år sedan
På äventyr
11 år sedan
Koh Ngam
11 år sedan
Koh Rayang
11 år sedan