Stöd Ukraina

Yessies blogg

Fredag 1 April 2011 - Siquijor
Resealbum: Filippinerna

Siquijor-lugnets ö

Igår blev vi upphämtade på stranden kl 7:30 av en liten fiskebåt som vi hade hyrt för att ta oss över till ön Siquijor. Havet var lugnt och till vår stora förtjusning såg vi delfiner på håll!
Fiskebåten tog oss ända upp på stranden utanför vår resort Islanders vilket var jäkligt uppskattat eftersom vi är rätt trötta på att släpa på våra ryggor. Ön är rena paradiset och vi slappade på stranden hela dagen, drack goda pineappleshakes och pillade oss i naveln. Vi träffade en tjej från Holland som heter Jolene, hon reser själv i asien i 8 månader, om vi är avundsjuka? -Nej inte alls. :)

Här på ön finns bara några enstaka resorts och vi valde att bo på den lugna norra sidan. På restaurangen behövs framförhållning man måste beställa maten fem timmar innan eftersom de måste åka till byn och köpa råvarorna. Tur att jag är med ett gäng planerare, jag hade aldrig fixat det. Vi tog en lugn kväll vilket passade bra eftersom elen bröts kl 20 så vi somnade tidigt i mörkret. 

Idag hyrde vi tillsammans med Jolene moppar för att åka ön runt, vårt första stopp var vid ett underbart vattenfall. Där hoppade vi från klipporna och hade det riktigt nice i det strömmande vattnet. Vi tog lunch på ett strandhak i San José och vi kan bara konstatera att maten inte är lika bra som i Thailand. På vägen hem passade vi på att stanna på fina ställen och fotade, det blir snabbt mörkt men vi hann få några fina bilder på solnedgången. Klockan var redan 19 när vi kom tillbaka, nu ska vi bara sitta på altanen precis vid havet och dricka vin. Idag har vi fått många intryck från vår moppetur man ser verkligen hur primitivt de lever här. Folk är otroligt vänliga och hjälpsamma här och det uppskattas givetvis. Tandstatusen är bland det sämsta vi har sett och vi förstår hur fattigt de lever när man passerar deras "hyddor" som de bor i längs vägarna.

Morgondagen bjuder på mer pill i naveln på stranden. -Undrar om jag kommer att ha skavsår tills semestern är slut! 

Planen är att stanna här till på måndag då tar vi färjan mot Cebu för shopping. Lite dåligt med uppdatering här, vi måste knata upp på berget för att få internet att funka, vi vill ju inte slita ut oss ;)
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Siquijor-lugnets ö
11 år sedan
Panglao
11 år sedan
På äventyr
11 år sedan
Koh Ngam
11 år sedan
Koh Rayang
11 år sedan