Stöd Ukraina

Yessies blogg

Söndag 15 Januari 2012 - Thailand

Hela resansblogg har ni samlat här!

Resan dit
Den 16 januari 2012 lyfte vi från Arlanda med Thaiair kl 13:40, resan tog ca en timme mindre till Bankok än de 10 timmarna det var beräknat till. Men den kändes ack så lång då vi omgavs av skrikande barn och två fyllon brevid. Det första de sa var att förra gången de åkte till Thailand höll de inte på att komma in genom tullen pga att de var för fulla för att lyckas fylla i immigration kortet man får på planet. Då tänkte vi att de borde ha lärt sig en läxa men icke, det ända de hade lärt sig var att fylla i kortet innan de började supa denna gång. De hade med två egna spritflaskor som de klunkade rent ur. De grisade som riktiga svin, spillde både kaffe, juice och öl över mig. Till slut så bytte jag och Daniel plats, och en flygvärdinna kom och sa till dem. Den ena gubben grep tag i flygvärdinnans arm och det blev ett himla liv, i såna tillfällen så skäms man riktigt mycket över att vara svensk.

I Bangkok fick vi köa länge till immigration och sen hämta ut väskorna för att gå upp på fjärde våningen till Air Asias check in diskar. Vi kunde checka in väskorna på en gång efter att vi fick hjälp att checka in själva i en sån maskin som skrev ut våra boarding cards. Så det löste sig bra trots att vi inte hade lyckats checka in själva hemifrån. Vi landade ca 5:30 i Bankok måndag morgon och planet till Hat Yai gick inte förrän 10:40 så vi hade gått om tid vilket ändå var bra då vi fick köa igenom ytterligare en säkerhetskontroll efter incheckandet av väskorna. Vi käkade Eggs Benedict påThe Coffie Club min favorit restaurang i Australien. Det slutade med att planet var försenat ca en timme och vi började bli riktigt trötta nu och oroliga att vi skulle missa båten som gick kl 15. När vi steg av planet så mycket riktigt stod en man med en skylt som det stod Jessica på. Vi fick åka i en nästan sprillans Toyota Corolla den ca 1 och en halv timma långa färden till Pak Barra.

I Pak Barra så blev vi avsläppta precis utanför Pak Barra travel som jag mailat fram och tillbaka med hemifrån. Vi betalade 7800 bath och fick biljetter till speedboaten till Koh Tarutao (650 bath/pers t o r Tarutao), tre nätters boende på Ao Molae (2400 bath), speedboat till Koh Lipe från Tarutao och sen speedboat vidare till Langkawi från Lipe (1200 bath/pers). Taxin ingick också i priset som gick på 1700 bath.

Koh Tarutao
Båten var också försenad men tog bara ca en halvtimma i alla fall, väl framme på Tarutao fick vi åka på flaket på en lastbil ca en halvtimme till stranden Ao Moale. Vi checkade in redan vid högkvarteret där båten stannade, visade bara biljetten och fick nyckel. Framme i Ao Molae så slängde vi in väskorna bara och hoppade i vattnet. Klockan var nu ca 17 thaitid och kl 11 på förmiddagen i Sverige ungefär samma tid som vi lämnat Eskilstuna 24 timmar tidigare. Vattnet var perfekt ljummet, stranden var fin men på pga de ganska höga vågorna så var vattnet ganska grumligt. Vi duschade och käkade middag, det fanns bara en restaurang med en stor kylväska där man kunde hitta en och en annan Chang. Vi hade blivit upplysta om att det inte skulle finnas någon alkohol på ön så vi hade köpt med oss några öl och mina favoriter Spy Wine (en slags alkoläsk som består av rosévin och mineralvatten). Maten var underbart god och hur billig som helst, hela middagen gick på 240 bath! Daniel åt fried rice med biff och jag åt wokade grönsaker med räkor och ris. Vi somnade tidigt, men sov inte så bra då elen bara var igång från 18-22 efter 22 ingen el = ingen fläkt. Det var varmt och så blåste det upp i en riktig storm under natten. På morgonen sken solen och vi låg på stranden och latade hela dagen. Frukosten bestod av ägg, bacon, frukt och toast för 140 bath var. Till lunch så tog jag en tonfisk macka och Daniel pannkakor och så massa färsk frukt ca 300 bath. Första dagen tog vi det lugnt och bara slappade, tog några öl på kvällen och satt och njöt av solnedgången på vår veranda som låg ca 50 meter från stranden. Bungalowens standard var inte den bästa med iskallt vatten i duschen och stenhård säng men helt ok för 800 bath per natt. Vi hade inte hellre några högre förväntningar, ön var precis så som vi hade tänkt att den skulle vara, rofylld och massa apor som sprang runt överallt!

Dag två så gick vi till en annan strand som hette Ao Sone, det tog ca en timme att gå dit. Vi badade och käkade sedan lunch där, efteråt var planen att gå till ett vattenfall 3 km in i djungeln men min mage var inte på topp så det räckte med en timmas promenad tillbaka igen. Under promenaden så fotade vi apor och Daniel såg ett vildsvin. Tydligen så hade man kunnat ta en longtail tripp till en flog och paddla kajak genom mangrove träsk och sen igenom krokodilgrottan eller hyra en chaufför och åka till de gamla fängelseruinerna.

Sista dagen på Tarutao åkte vi till högkvarteret kl 9 för att dubbel konfirm vår båt som skulle gå kl 12 till Koh Lipe. Vi åt frukost och gick runt och väntade på båten, tråkigt när det alltid ska behöva gå en heldag för totalt tre timmars båttur till Langkawi. Båten kom i tid men var full trots att en kille gick av så vi fick vänta till nästa såklart! Vi kände oss lite stressade då vi skulle behöva ta longtail på Koh Lipe till Immigration som låg vid Bunddaya resort och sen ta longtail tillbaka till piren för att checka in två timmar innan båten som skulle ta oss till Langkawi kl 16. Det skulle ju va trevligt om vi hann med lite lunch också.
Väl framme på Lipe så fanns det ingen pir att lägga till mot utan efter mycket om och men så fick de några Longtailbåtar att flytta på sig som tog upp nästan hela stranden. Så körde de rätt upp på land, fick hoppa av i knähögt vatten med bagage och allt men det gick fint. Vi gick till immigration som var bara ca 50 meter från där båten stannat och all stress var helt i onödan, tjejen på resebyrån hade stressat upp oss och sagt att vi skulle behöva ta longtailbåt från speedboaten till immigration och sen longtail tillbaka igen och checka in två timmar innan avgång. Men det var ju ingen check in disk direkt i nån avgångshall som hon fick det att låta som. Det var ett litet hus på stranden där de tog våra pass och satte ett band på våra väskor. Vi kunde i lugn och ro sitta och äta lunch och inta några iskalla öl. Klockan 15:30 så gick vi tillbaka till immigration och båten var ju som numera väntat försenad så vi satt på stranden och väntade över en och en halvtimme. Vi fick åka longtail ut till denna på som var något större när det väl var dags kl 17, vi var endast 7 pers som skulle åka med. Båtturen tog ca en timme och klockan var 19 malaysisk tid när vi var framme då hade hela dagen gott åt att resa fast det egentligen bara var två båtturer x 1 timma vardera.

Langkawi
Langkawi var mycket större och civiliserat än vi väntat oss, infrastrukturen en helt annan än Thailand. Vi åkte taxi från Telega Harbour till Cenang beach på en stor motorväg färden tog ca 20 minuter. Vi checkade in på AB Motel som vi hade bokat, 160 kr per natt och det var mycket fräscht! Kändes väldigt lyxigt med kylskåp, AC, varmvatten och el dygnet runt. Här fick vi användning av vår universella adapter som vi köpt på flygplatsen då de har de typiska kinesiska stora kontakterna. Men WiFi var ur funktion så ingen internet check blev det här heller.

Vi åt middag nere på stranden, god grillad kyckling och drack gott vin till sen slocknade vi fort. Langkawi är väldigt turistiskt med svenska röster som man hör överallt och med många restauranger och typiska marknadsbutiker med samma utbud av bikinis och saronger. Men ett stort plus är att det inte finns några jobbiga försäljare eller inkastare. Man märker väldigt tydligt att det är ett muslimskt land när det gäller alkoholen för mer än hälften av restaurangerna har ingen alkohol och det är ganska svårt att hitta i butikerna. Det finns heller inga nattklubbar och man ser inga fulla ungdomar och inga prostituerade så det är väldigt skönt.

Fredag
Vi vaknar av att regnet öser ner vilket inte känns så kul när vi planerat att hyra moppe och ta oss till en ödslig strand. Vi går och käkar frukost och det slutar regna så vi går och hyr moppe. På första stället blir vi nekade då jag inte har A-körkort, eftersom de inte har moppar på Langkawi utan bara lätt motorcykel så måste man ha motorcykelkörkort förklarar uthyraren. Vi går vidare till nästa ställe, där frågar hon inte ens efter mitt körkort! Vi betalar 60 kr och hyr en lätt motorcykel för dagen. Vi hinner komma ca 3 km och får punka, Daniel lämnar mig på gatan för att åka tillbaka och byta vilket inte var några problem. Efter ca 5 minuter så börjar det regna ganska kraftigt igen så vi bestämmer oss för att åka till ett shoppingcenter i Kuah. Det visar sig ta mycket längre tid än vad vi trott, det var ca 1 mil och vi var dyngsura när vi kom fram. Det var bara att köpa nya outfits på plats, Langkawi är en skattefri ö och på de strora köpcentren så finns det mest märkesbutiker som har något billigare kläder än hemma. Det blev en lunch på Mc Donalds för 44 kr, ca 16 kr för ett mål. Regnet slutade tillslut och vi åkte in till Kuah city och tog en massage på ett jättefint spa. Vi betalade 110 kr var för en 45 min baksida massage, lite hårdhänt för min del.

Lördag
Idag så gick vi upp tidigt för att åka på en Mangroveriver båttur i Kilim geopark, vi blev hämtade med en minibuss kl 9 och åkte iväg till floden. Vi hade en jättebra engelsktalande guide och en ganska liten grupp med en familj från Kina och en från Japan. Vi åkte först till en grotta som man gick igenom med massa fladdermöss hängandes. Sen åkte vi till en fiskfarm och fick se massa olika fiskar bli matade. Vi badade på en fin strand och sen var det dags för lunch som ingick, turan kostade 200 kr per person. Sen avslutade vi med örnmatning, det finns många olika örnarter på ön, de var väldigt vackra. Vi åkte ganska långt med båten och såg apor och varaner på land, väldigt bra tur som jag starkt kan rekommendera.
På kvällen åt vi god mat på en mexikansk restaurang och lyckades även trycka i oss en våffla, riktigt gott! Jag tog en massage igen, denna gång mycket bättre, rygg, fötter och huvud ca 45 min för 100 kr.

Söndag
Idag så äter vi frukost på vanliga stället, pannkakor och french toast, riktigt gott!
Sen blir det till att slappa på stranden till kl 14 då vi har bokat en island hopping, vilket betyder att vi åker båt mellan olika öar och snorklar. Det blir första gången som vi snorklar på denna resa så jag hoppas att det blir bra!

Det kom ett riktigt ösregn precis under den timmen som vi satt och åt lunch så det var ganska bra intajmat. Sen blev vi upphämtade av en minibuss som vi åkte bara ca 10 min med för att komma till en hamn med massa båtar. Där fick vi vänta ganska länge på att gruppen med oranga klisterlappar på tröjorna fick hoppa i en båt. Och det är väldigt viktigt att det blir fullt i båten så vi blandades även med en annan grupp. På de flesta resebyråerna kostade denna resa 25 ringit men vi valda att boka på vårt vanliga ställe eftersom det blev bra sist och fick ner priset från 30 till 27, och hon övertygade oss att vi skulle åka en bättre tur än de andra. Men det visade sig vara precis samma tur som alla andra tusen asiatiska turister, vi stanna först på en ö där man gick genom djungeln en bit för att komma till en sötvattensjö där vi fick en timme på att bada. Det var inte speciellt fint eller fräscht så det hoppade vi över, vi bara satt och tittade på alla som badade med slöjor och klänningar m,m på. När vi bokade resan så sa hon att vi inte skulle ta med några plastpåsar då aporna nafaller alla med plastpåsar då de tror att det finns mat i dem, och det stod även skyltar när vi kom fram på ön. Ändå hade alla kineser plastpåsar såklart och skrek som tusan när de blev anfallna och sparkade mot aporna. Det slängdes även läskburkar m,m åt aporna trots att man inte fick mata dem, det är pga att det för det första är viktigt att de ska hitta deras mat själva men sen den viktigaste anledningen berättade vår guide från mangroveturen är att de blir väldigt törstiga av chips m,m och det är svårt för aporna att hitta sötvatten på öarna. Sen kan de göra sig illa när det biter sönder burkar för att komma åt redbullen som befann sig i denna burk, de blöter sin päls för att få upp vätskan som de sen slickar i sig.

Sen åkte vi vidare till örnmatning igen som vi redan sett och till sist till en fin ö, som hade väldigt klart vatten och fin strand men var så nedskitad av skräp från turisterna så vi fick avsmak av allting. Så tråkigt att folk inte kan visa respekt och ta med sitt skräp därifrån eller i alla fall slänga det i en papperskorg. Med facit i hand så skulle vi ha tagit en segeltur istället men det kan man ju aldrig veta innan tyvärr. På kvällen bokade vi färja tillbaka till Lipe, den skulle ta ca två timmar och kostade 220 kr var.

Koh Lipe
Vi skulle bli upphämtade kl 7:45 men de kom inte förrän ca en halvtimma senare vi åkte till Kuah Jetty den andra hamnen på ön och båten gick faktiskt i tid kl 9:30, immigration gick bra och på båten blev vi informerade att vi nu bara skulle ha 15 dagar i Thailand. När vi kom fram till Lipe så fick vi ställa tillbaka klockan en timme så nu var bara klockan 10:30 så det var skönt att vi hade hela dagen framför oss. Vi satte oss och åt frukost, jag gick iväg till en resebyrå medan vi vinväntade maten. Hon visade fina bilder på boendet i Koh Adang som var väldigt fräscht och bra standard för 600 bath per natt. Men vi blev riktigt besvikna då hon ringde för att kolla om det fanns ledigt, då det visade sig att det var fullt fram till den 26/1. Vi hade helt missat att det var Kinesiskt nyår och alla har ledigt och är på semester just då. Förra gången så var vi i Saigon under det kinesiska nyåret och jag hade helt fått för mig att det var i februari. Så det var bara att ändra planerna och hon började att ringa runt till olika hotell på Lipe, vi tog de som låg lite mer i utkanten, jag hade inte skrivit ner några som jag blivit tipsad om eftersom att vi inte hade tänkt stanna på Lipe. Men jag kände i alla fall igen namnen på några. Tyvärr så visade det sig att det var fullt överallt, det känns som att det är svårt att resa som man gjorde förr i Thailand, bara tog dagen som den kom och aldrig bokade innan. Vi hade en sista chans och det var Porn resort som jag hade hört talas om, de hade inget nummer dit så vi tog en moppetaxi och frågade dem på plats. Först sa hon nej men sen ändrade hon sig och kom på att de hade visst en liten hydda ledig. 500 bath skulle det endast kosta och standarden var efter priset, en madrass på golvet, dusch och toastol inte mycket mer, men vi hade ju inte så mycket att välja på!

Vi gick ner på stranden som var väldigt fin med otroligt klart vatten, vi snorklade, korallreven låg riktigt nära stranden och vi såg många fina färgglada fiskar. Lunch intog vi på Porn resort restaurangen, personalen var inte speciellt trevliga utan suckade nästan lite när vi frågade om lite olika saker. En öl kostade 60 bath här som är helt ok pris men maten var nästan dubbelt så dyr som på Tarutao och hälften så små portioner. Efter lunchen så började vi gå längs stranden och det blev bara vackrare och vackrare så vi gick en bra bit, vi badade vid udden av sunsetbeach där alla foron från Lipe på internet är tagna, det var helt underbart. Vi började känna att Koh Lipe kanske inte var helt dumt ändå, på denna långa strand var det faktiskt inte så mycket människor som på Pattaya stranden som var packad!

Vi tog en öl och åt färsk frukt på Andaman resort som skulle ha varit ett självklart boende om det funnits plats efter att vi pratat med ett Danskt par som bodde där för 1000 bath per natt och det såg hur fint ut som helst och hade ett perfekt läge på stranden. Vi delade en longtail tillbaka med det Danska paret som ville ut och åka båt lite, så vi tog en sväng till Koh Adang för att bara kolla in ön från havet. Det var en helt perfekt paradisö! På kvällen gick vi intill The Walking street för att äta det tog ca 10 min från Porn resort så det blev en lagom kvällspromenad. För att vara en så liten ö så finns det ett helt otroligt stort utbud av restauranger, massagebodar och shoppar. Vi var lite sugna på något gott grillat från havet så vi valde en restaurang som hade en stor båt utanför med massa skaldjur omringat av en hel hop av människor som pekade och valde. Vi satt länge länge och väntade på att någon skulle komma och ge oss några menyer men efter ett tag tröttnade vi och gick därifrån. Vi valde ett lugnare ställe istället men de hade ingen BBQ då tyvärr så det blev en hamburgare för min del och Daniel testade någor nytt krispy pork som egentligen visade sig att vara friterat fett typ, ingen av oss var imponerade av denna mat. Jag tog en helkropps massage med olja i en timme efteråt medan Daniel tog en öl på en bar. Sen sov vi faktiskt gott i vår lilla hydda.

Dag två på Lipe så bokade vi en privat longtail tripp på vårt boende vi fick bestämma vilken tid vi ville åka och hur länge vi ville vara borta för 1500 bath. Vi snorklade på flera bra ställen, ett ställe som kryllade av fiskar det var nästan så man fick lite panik, när de nafsade på en och sträckte man ut en hand kunde man vidröra flera stycken. Vi besökte öde stränder på öarna Koh Rawi och Koh Adang, kaptenen satt snällt och väntade i båten tills vi ville vidare. Vi åt lunch på Rawi som är en del av nationalparken Tarutao så vi hade med våra biljetter från avgiften vi betalat på Koh Tarutao så då slapp vi betala ytterligare 200 bath per person. Bakom restaurangen satt aporna och mumsade i sig rester och jag blev väl lite väl närgången när jag filmade dem så en apa sprang helt plötsligt rätt mot mig och nafsade mig i benet. Det gjorde inte ont men jag blev lite rädd! Vi såg också en jättestor varan som vi fick några bra bilder på. När vi kom tillbaka till resorten kl 15:30 var vi så slut så vi tog en tupplur på en timma sen satt vi och drack några kalla Singha på vår veranda och tittade på solnedgången. På kvällen gick vi intill shoppinggatan igen och försökte oss på lite BBQ. Man fick en tång och en plastskål att lägga den maten man ville äta i, vi valda musslor, jätteräkor och fisk. De var ca 10 pers som jobbade på restaurangen men ingen ville direkt göra någonting, de satt bara och glodde. Musslorna smakade hav blandat med grus, räkorna var goda och bakpotatisen, fisken fick vi tyvärr aldrig smaka för den hade de missat. När vi väl insett detta bestämde vi oss för att ta en pannkaka till efterätt någon annanstans i stället. Thaipannkaka med banan och nutella blev kvällens höjdpunkt! Vi bokade speedboat till Koh Bulon till dagen efter, nu bokade vi på det andra företaget kommer inte ihåg namnet men detta ska tydligen vara billigare än Bundayyha, det kostade 550 bath per person och båten gick bara kl 9 på morgonen inte kl 13 som jag läst.

Koh Bulone
Vi bokade också upphämtning av moppetaxi vid resorten till kl 8, check in var kl 8:30. Vi beställde frukost på hotellet brevid men här var de också helt otroligt oserviceminded, Daniels mat kom in ca 45 min efter beställning så han hann precis äta upp innan vi var tvungna att gå till båten men jag fick förbli hungrig. Tre överösta longtail båtar åkte ut till en liten gummiplattform där alla samlades för att gå på två olika speedboats. Båten gick endast en kvart försenad överfull med folk, det fanns inte sittplatser åt alla, vi började prata med några svenskar en barnfamilj som klagade över allt från flytvästar till sittplatser sen två tjejer som verkade trevliga. Det finns inte heller någon hamn på Koh Bulone så det kom en longtail båt ut till speedboaten som var fullastad med folk och deras packning som skulle på vår båt och vi var ca 10 st som skulle av och på samma longtail båt med vår packning. Ni kan tänka er hur struligt det var, de började lasta på vår båt först som redan var överfull sen skulle alla människor byta plats och det var barn och barnvagnar i ett enda kaos! Vi följde med tjejerna Jannice och MarieLouice som vi senare fick veta att de hette till deras resort som de bokat Marina resort men det var fullt. Vi var flera på båten som inte hade bokat boende och det var lite först till kvarn, så det gällde att så snabbt som möjligt konka packning till resort efter resort. Tredje resorten som vi kom till på andra sidan ön Bulone View Resort hade en bungalow ledig som kostade 1000 bath per natt och var jättefräsch, först sa han att vi bara kunde stanna en natt men sen ändrade han sig och sa att det var ok med två. Jag åt frukost eftersom att jag aldrig hunnit få in min på Lipe, man märkte direkt skillnaden på personalen som alla var trevliga och hjälpsamma. Jag antar att de är väldigt trötta på alla turister på Lipe men på de mindre öarna är de beroende av varenda en av oss.

Stranden på vår resort var stenig så vi gick till andra sidan ön vilket tog ca 10 minuter där fanns det en lång vacker strand mellan de två stora resortsen Pansand resort och Bulone resort. Havet var spegelblankt och vi badade hela dagen, Jannice och Marielouice kom ner och la sig vid oss. Vi pratade med dem hela dagen, de var jättetrevliga. Vi käkade lunch på Bulone resort, maten var god och mycket billigare än på Lipe. Vi pratade om våra resrutter och det visade sig att de hade nästan samma rutt som vi, vår nästa resemål Koh Libong hade de dock inte inplanerat men den kändes lockande att byta ut Koh Mok emot som de också hade tänkt att åka till. Vi bytte ut Koh Mok pga att det verkade som att alla resorts var fullbokade och att det var väldigt turistiskt vilket ett par som Jannice och MarieLouice hade träffat bestyrkt och rekommenderat Koh Kradan istället. Ända problemet var att det inte gick någon speedboat från Bulone till Libong, vilket i och för sig visade sig vara bra då inte så många turister tar sig dit och när vi kunde dela Longtail med tjejerna. Vi bokade båten på vår resort och fick ner priset till 4000 bath, så det var tur att vi kunde dela annars hade det blivit lite saftigt. Vi provade att ringa de olika resortsen på Libong (det fanns bara tre stycken) för att vara försäkrade att ha boende denna gång. Det var bara på resorten Le Dugong som de svarade så vi bokade två bungalows där för 900 bath per natt.

Vi käkade middag med tjejerna båda kvällarna, först på Bulone resort och sista kvällen så hittade vi en hel by med massa mysiga restauranger om man följde stranden åt vänster på vår resort som vi helt hade missat. Vi åt god mat på en liten mysig restaurang där notan för oss fyra slutade endast på 495 bath. På Bulone finns inte så mycket annat att göra en att slappa, sola och bada och det var det vi ägnade oss åt dessa två dagar. Vi ville ta massage men det var fullbokat hela tiden, det fanns två riktiga reaggebarer runt vår resort som vi tog några drinkar på under kvällarna.

Koh Libong
Båten till Libong hade vi beställt till kl 11 så vi i lugn och ro kunde packa och äta frukost innan. Båtturen bestod av två timmars guppande men det gick bra, när vi kom fram så frågade kaptenen efter Le Dugong resort på den resorten som vi försökt att ringa och helst velat bo på Libong Beach Resort, men eftersom att vi ändå hade stannat där så tänkte vi att då kan vi ju kolla om de har rum och de hade de. Två jättefina bungalows de bästa boendet vi sett faktiskt för bara 800 bath per natt, vi såg sedan på prislistan att de kostade 1000 bath men han gav oss säkert ett bättre pris då vi frågat efter den andra grannresorten till att börja med. Vi kände oss lite dumma men vi hade ju bara bokat i ett namn och då kan de ju aldrig vara säkra på att man dyker upp. Vattnet var lika klart här men sanden var inte fullt så finkornig som på Bulone men här fanns det solstolar och hängmattor som vi slappade i hela dagen. Både lunch och middag intog vi på resorten i sällskap av tjejerna. Jag tog en fotmassage på kvällen och bokade en ryggmassage till morgonen efter billigast hittills för bara 250 bath och ryggmassagen var den absolut bästa hittills!

Andra dagen på ön så var det lite molnigt på morgonen så vi bestämde oss för att hyra moppe och utforska ön, vi åkte först till en gummifabrik, nästan hela ön bestod av gummiträd så de som inte jobbade på resorten livnärde sig på gummiodlingen. Vi åkte till en lång fin strand, solen kom fram precis i tid för lite sol och bad, men vi blev snabbt hungriga och åkte till Libong Nature resort som nu verkade heta Sunset Resort för att käka lunch. Vi åt god friterad kyckling, pommes och vårrullar, denna resort såg också fin ut men vår var ändå stråt vassare. På kvällen åt vi på grannresorten där vi egentligen skulle ha bott, den restaurangen var mycket mysigare och de visade fotboll på TV så Daniel var nöjd när han fick se sitt favorit lag Liverpool. Vi satt på vår veranda och drack några öl och pratade med tjejerna, vid kl 23 så kom granntanten och klagade på att vi var för högljudda så då blev det sängen.

Koh Kradan
Vi hade bokat taxiboat till kl 11, det kostade 1200 bath till Koh Kradan för oss alla och tog endast en timme vilket var väldigt bra. Vi ringde till Paradise Lost (boendet vi valt för Koh Kradan) dagen innan för att försäkra oss att de hade boende, de hade bara de stora bungalowsen kvar så vi bokade dem, fick betala 1200 bath istället för 1500 bath som de kostade i vanliga fall. När vi kom fram så checkade vi in, det tog ca 10 minuter att gå från den stora stranden intill mitten av ön där resorten låg. Rummen var väldigt stora och fina med stora verandor och halmtak. Vi gick till den närmsta stranden Sunset beach som bara låg 500 meter ifrån, en mindre strand med stenar på sidorna, väldigt fin men tyvärr mycket skräp. Vattnet var väldigt klart men tyvärr fullt av maneter, små mini maneter som var ca två cm långa, de brändes inte men det kändes ändå lite obehagligt. Jag och Daniel var vrål hungriga och bestämde oss för att testa pizzerian som låg precis vid vår resort den ägdes av en Italienare, pizzorna var väldigt stora och kostade därefter också 300 bath styck men det var det värt, så goda!

Efter lunchen så gick vi till den stora stranden istället och träffade på tjejerna som hade försökt att ta ut pengar men det gick inte på denna ö, de finns inga uttagningsmaskiner på någon av öarna men på Lipe och Bulone kunde man ta ut på de stora resorten i restaurangen mot en avgift på 5 procent. Det hade blivit molnigare och komn till och med några regnstänk men vi badade ändå, stranden och vattnet var otroligt fint och manetfritt på denna sida!

Koh Phi Phi

Ao Nang
Klockan 10:30 gick färjan från Phi Phi till Krabi, den enda som går direkt till Ao Nang går bara kl 15:30 vilket vi tyckte var sent så vi valde en kombinerad färje och van biljett för 300 bath. Färjan tog nästan två timmar sen ytterligare 40 min i en van utan AC fullpackad med massa folk som skulle till olika hotell. Vi sa att vi skulle av vid For Your Home eftersom jag hört bra om detta men tyvärr inte lyckas hitta några kontaktuppgifter för att kunna boka. När vi kom fram var det ju såklart fullt och vi fortsatte gå ca 100 meter på samma smala gränd, vi kom fram till ett hotell som hette Lavinia och de hade ett enda rum kvar för 900 bath med Ac och allt, väldigt fräscht. Vi slängde in väskorna och begav oss till stranden där Longtail båtarna går ut till öarna. Stränden i Ao Nang är inte så pass fräsch så man kan bada där så det är att åka ut till antingen Poda eller Railey som gäller. Normalt sett kostar det ca 200 bath enkelresa och tar ca 20 minuter men det är bara när de kan fylla en båt ocxh eftersom vi kom dit så sent som kl 13:30 så var det bara vi som ville till Poda. Vi lyckades deala till oss ett pris för 1400 bath privat åktur, vilket kändes mycket men eftersom det var sista stranddagen så fick det vara värt det. Vi köpte goda mackor från en båt på stranden på Poda och åt och badade. På kvällen träffade vi Jannice och Majsan som kom till Ao Nang en dag tidigare från Koh Lanta pga det dåliga vädret de haft där. Vi käkade middag tillsammans och gick på några olika klubbar. Vi fick lov att ta taxi till Flygplatsen för 500 bath då de små minivanarna som går var fulla. Det tog ca en timme till flygplatsen och vi var däl i god tid för planet som skulle gå kl 12:15.

Bangkok
Vi landade vid 15 då planet var försenat som vanligt när man åker med Air Asia. Vi tog taxi till Rambuttri som är en tvärgata till Khao san road, man ska aldrig ta fast pris på taxi i Thailand då man alltid blir lurad då, fråga alltid efter metertaxa, det gick på 500 bath exkl vägtull på 70 bath. Det var mycket trafik och klockan hann bli halv fem innan vi fick lunch, vi checkade in på Rumbuttri Plaza & Village, personalen och rummet var väldigt trevliga. Efter lunchen tog vi TukTuk till det stora köpcentrat MBK deet tog ca 40 min pga all trafik och kostade 200 bath enkel resa. På MBK så fixade jag naglarna och sen gick vi runt och tittade mest, jag tycker att shoppingen på Khao san road och marknaden är bättre.Vi tog Tuk Tuk tillbaka och åt sen middag då klockan redan hunnit bli 22:30 sen gick vi runt och tog några öl på olika ställen, roligt att sitta och titta på folk bara.

Andra dagen i Bangkok lyste solen och vi gick upp och la oss vi poolen, gick iväg för att käka en sen brunch och sen tilbaka till pollen igen, poolområdet var väldigt fräscht med utsikt över Bankok från taket, vi saknade dock en restaurang vid poolen som de har på D & D. Efter vi käkat en sen luncxh på klippte jag mig och slinage håret för 1500 bath jag blev nöjd med resultatet! Sen tog vi taxi till nattmarknaden i Phat Peng tyvärr så var det inte alls lika bra som för ett par år sedan då de nu hade stängt den stora marknaden. Nu var det bara lite stånd med mest väskor och klockor, jag köpte en ny backpack väska i alla fall, en lite större så allt jag shoppat skulle få plats, 65 + 10 liter för 13330 bath, hoppas den håller bara. Det är också här de har alla Ping Pong showerna och man blir ihjäl tjatad av alla inkastare. Vi tog taxi tillbaka för ännu en sen middag på Khao san road och lite mer shopping och några öl på det. Stånden på Khao san road öppnar ca kl 12 och de börjar plocka ihop vid ett på natten, här kan man få bäst priser på kläder enligt mig.

Sista dagen spenderades de första timmarna givetvis vid poolen för att känna av värmen en sista gång. Vi pratade med receptionen igår och valde att ta sen utcheck vid kl 16 och betala 50 % av en natt vill säga 450 bath till, det var det värt så man kan duscha efter poolen. Vi checkade ut och lämnade vårt bagage på hotellet, vi fick betala 20 bath per väska vilket inte är några stora pengar men jag har aldrig behövt betala för den servicen förut och det talade jag upprört om för receptionisten. Vi shoppade de sista sakerna som jag kollat ut och åt middag sen tog vi en taxi vid 21:00 till flygplatsen. Hemresan var mycket trevligare än ditresan då vi satt jämte ett äldre par.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Siquijor-lugnets ö
11 år sedan
Panglao
11 år sedan
På äventyr
11 år sedan
Koh Ngam
11 år sedan
Koh Rayang
11 år sedan

Senaste bildkommentarerna

Munken
Munken säger om Yessies bild "Vår bungalow på Ao Molae":
Fantasisk ställe! Långsvansade makaker runt husen och Rökgrå Bladapa i träden.
19 februari 2015 15:49