Trebs blogg

Fredag 23 September 2005 - Icmeler
Resealbum: Dreamtrip

Pamukkale

Lat N 37° 48,12', Long E 29° 12,08'
Idag: +27 °C (80.6 °F)

Började dagen med ett besök i Bata Haydar Magarasi – en grotta som gröpts ur av svavelstinkande och mycket kalkrikt källvatten. Längst inne i grottan hände fladdermössen i klasar uppe under taket.

Därefter åkte vi till turistmeccat Pamukkale – det vita berget som man ser på alla reklambilder för Turkiet. När det kalkrika och varma källvattnet rinner längs bergssidan och svalnar av, bildas små pooler och bäckar av vita kalkavlagringar. Man får egentligen bara bada fötterna i vattnet, men några passade på att bada på riktigt när vakterna inte såg det. Tvärt emot vad man kan tro så går man faktiskt helt obehindrat uppför den branta sluttningen – kalken är sträv och ger bra fotfäste.

Fortsatte se sista 20 milen mot Icmeler och stannade på vägen för att käka på en Pideci, där de serverar Turkiets svar på pizza . Det är en långsmal historia med valfri fyllning och med små heta chilifrukter som tillbehör. Gott och billigt!

Klockan 19.00 var vi framme i Icmeler. Men Annika och hennes dotter Johanna var inte hemma. De hade redan givit sig iväg för att fira Annikas mamma som fyllde 60 år - som också var i Icmeler. Men reströtta och slitna som de var bestämde de sig för att göra en tidig kväll, redan 22.30. När de skulle hämta nyckeln så överraskade vi dem. Så istället för sängen blev det några timmar snackande på balkongen. Det fanns ju en del att prata om eftersom det var fyra månader sedan vi sågs senast.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sundsvall
14 år sedan
Sundsvall
14 år sedan
Gävle
14 år sedan
Göteborg
14 år sedan
Kinnekulle Ring
14 år sedan