Stöd Ukraina

Trebs blogg

Söndag 10 Juni 2007 - Göteborg
Resealbum: Dreamtrip

Göteborg

Lat N 57° 40,67', Long E 11° 58,43'
Idag: 28 °C (82.4 °F)
88514 km

I morse var vi med på TV4 Nyhetsmorgon. Redan klockan 08.30 var vi på plats vid inspelningsplatsen Göteborgs Operan. Eftersom det var fint väder genomfördes direktsändningen utomhus. Vid ankomst fick vi lite snabba instruktioner om hur sändningen skulle gå till. Därefter var det dags för sminklogen. Jösses vad smink vi fick ! Men alla som var med i rutan var råpacklade. Så det är väl så det ska vara.

Tre minuter innan vårt inslag skulle börja skickade de ut oss till bilen. Minuten efter kom de springandes med mickarna som de hade glömt sätta på oss. Planen var att vi skulle köra bilen fram till programledaren Tilde De Paula, som skulle hälsa oss välkomana tillbaka till Sverige och tillsammans skulle vi ta en titt i bilen. Därefter skulle ett kort bildspel visas med bilder från resan, medan vi förflyttade oss till intervju hörnan.

På tio minuter var intervjun överstökad. Det kändes inte alls speciellt nervöst att vara med i direktsändning i TV. Det kändes snarare som om vi bara satt och snackade lite med programledaren. Det är i alla fall en rolig erfarenhet att vara med i en direktsändning i TV. För det har vi aldrig varit tidigare.

Medan TV sändningen pågick ringde GT till TV4 redaktionen och bad om att få en intervju med oss innan vi lämnade stan. Men innan GT intervjun hann vi med ett besök på Ostindienfararen Göteborg som låg förtöjd i Frihamnen. Igår kom det stora vackra skeppet tillbaka från sin två år långa seglats till Kina. De startade våren 2005 precis som vi, de kom tillbaka samma helg som vi och de har dessutom hade dessutom samma slutdestination som vi, innan vi vände tillbaka till Sverige. Lite kul faktiskt!

När vi skulle gå ombord på båten visade det sig att Kotte, en fallskärmshoppar kompis hade tjänstgöring. Kotte har jobbat som matros under fyra av deletapperna. Hon guidade oss runt och berättade om resan och livet ombord på Ostindienfararen. Jätteintressant att höra! Vi fick till och med följa med chefsmaskinisten ner för att ta en titt i maskinrummet.

Efter GT intervjun kastade vi oss i bilen för att åka vidare mot Stockholm. På vägen mot började en passerande bilist vinka frenetiskt. Först trodde vi att det var något fel på vår bil. Men när de fick stopp på oss visade det sig att det var vår superduktiga kontakt Beatrice på Motormännen, som fått syn på oss och ville stanna och prata. Vi skickade på henne våra Carnet de Passage dokument. Dem hade vi ju ändå tänkt lämna till henne imorgon.

På kvällen när vi kom fram till Stockholm, tog vi en tur med Cinas båt Vilda Hilda och käkade sill och rysk nubbe med utsikt över vackra Stockholm.

Men snacka om att TV har genomslag. Massor av folk dök på oss efter att ha sett oss på TV idag för att kommentera vilken spännande och häftig resa vi gjort.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sundsvall
16 år sedan
Sundsvall
16 år sedan
Gävle
16 år sedan
Göteborg
16 år sedan
Kinnekulle Ring
16 år sedan