Stöd Ukraina

Trebs blogg

Måndag 18 Juni 2007 - Sundsvall
Resealbum: Dreamtrip

Sundsvall

Lat N 62° 18,53', Long E 17° 21,63'
Idag: 15 °C (59 °F)
89709 km

I morse kom en journalist upp från Stockholm för att intervjua oss för Aftonbladets räkning. Det är planerat att bli ett reportage till söndagsbilagan med mycket fokus på att våga ge sig iväg. Hur kom det sig att vi åkte? Råd till andra och så vidare.

På eftermiddagen hade vi tid bokad för omregistreringsbesiktning av Saaben. Eftersom vi tagit bort både baksäte och bilbälten i bak samt byggt om den en smula, var vi tvungna att registrera om den endera som husbil eller lastbil. Bert kollade reglerna för detta och kom fram till att det var minst trassel att omregistrera den till lastbil. Hos besiktningen gick det fort och lätt. Det tog bara tio minuter.

Därefter var det dags för den normala årliga kontrollbesiktningen. Killen som gjorde omregisteringsbesiktningen var hygglig och såg till att vi fick det gjort med en gång. Det enda vi fick nedslag på, var att handbromsen inte tog på höger bakhjul samt att vänster nedre spindel-led var glapp och måste bytas. Hur kan Saaben som fått så mycket stryk under två år på usla vägar bara glida igenom sådär? Vi är helt förstummade! Vilken bil!

Nu har vi en månad på oss att fixa dessa fel, innan vi måste åka tillbaka till Kontrollbesiktningen och visa upp felen är åtgärdade.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sundsvall
16 år sedan
Sundsvall
16 år sedan
Gävle
16 år sedan
Göteborg
16 år sedan
Kinnekulle Ring
16 år sedan