Stöd Ukraina

Polkagris blogg

Torsdag 17 Februari 2011 - Koh Lanta

Paes födelseagsfest...

Thailändarna är helt underbara människor...så fort vi kom av bilen i går kommer de framrusande och vill bjuda på födelsedagsfest och lite buffé...på Sweet and Sour restaurangen...det blir ju svårslaget...och att tacka nej till går ju bara inte...

Vår drickaleverantör hälsar oss välkomna tillbaka och tuktukföraren Nr 118 kommer fram...sawadee kaa...ja visst är det härligt med människor som bjuder på sig själva.

Trötta var vi efter den långa bilresan som bruka ta ca 3 timmar...men här är ju lite manjana-manjana ibland. Så vänta det få man nog ta här...förr eller senare kommer det alltid en bil!

Eftersom lunchen ej var så hävlig var vi ju hungriga som vargar...och beställde lite egen mat...kändes lite pinsamt att äta upp hela buffebordet själva! Men ack vad vi bedrog oss...de matade oss med vårrullar, plockmat av alla de slag plus vår egen middag och 2 öl...Th 3 öl...gissa om magen var full.

Här var fullt ös med mat och människor, musik, uppvaktning mm från nallebjörnar, blommor...och vår bukett med ananas...enda vi hittade i brådrasket. Det fotades, skrevs i gästböcker...och det blev en riktig ståhej...och jättetrevligt.

Hamnade vid ett bord med 2 överåriga & överförfriskade franska damer...eller om de gick på droger...vad vet jag...Dom visste knappt ingenting om Frankrike...och alla platser vi besökt där....Sweden? hade de knappt hört talas om. De tyckte resan var lång till Thailand...37 timmar...och det blir det ju om man inte kan läsa kartan utan åker via Paris - Hongkong och tillbaka till Bangkok...Ja herregud...ena damen försvann plötsligt och jag var rädd att Th skulle säga sin enda fras på franska som han kan allra helst efter 3 öl...då hade vi nog fått problem...

Vid 23-tiden gick vi hemåt..25 m och då var man ganska mör efter att ha varit igång hela dagen...men då kunde man inte sova istället...allt i huvudet var en enda röra...men till slut så...och så vaknade vi en timme för sent i morse...kl 8.00. Th skulle ju åka och boka solstol innan alla vaknar...och det lyckades...iallafall.

Gud vad skönt att vara hemma på Lanta igen...det känns verkligen som hemma, sova i "sin" säng mm och äta härlig egen frukost på balkongen och se ut över havet...

Alles för idag...A & Th
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Chang Buri Hotell Koh Chang...
11 år sedan
Chang Buri Hotell Koh Chang...
11 år sedan
I sakta mak...
11 år sedan
I sakta mak...
11 år sedan
Alina fyller 12 ar...
11 år sedan