Stöd Ukraina

Ziestas blogg

Lördag 12 Juni 2004 - Perth

Pa spindeltur sydvast om Perth

Efter nagra dagar i Perth var det, i mandags, dags for min lilla tredagarsutflykt at sydost med Redback Safaris. Foretaget gjorde som tur var inte skal for sitt namn.. (redback ar en livsfarlig spindel). Klockan 7.20 pa morgonen hamtades jag upp vid tagstationen av Jim, en kraftig australiensare i 50-arsaldern med cowboy-hatt. Vi var en liten trevlig grupp pa sju personer med fyra ensamresande engelsman (Flic, Allison, Chris och Michele) och Yung & Louisa, ett gulligt, aldre taiwanesiskt par ifran Ohio. Hann se himla mycket under de tre dagarna sa det kandes som om vi var borta betydligt langre.

Borjade med provsmakning av vin och sedan vandring upp till och sedan klattring (och hasande) uppfor Castle Rock – en samling stenbumlingar som lite granna paminde om de i Utby. Vid Two People's Bay promenerade vi pa den fina vita sandstranden, sag nagra valar i fjarran och jag gjorde dagens goda garning ihop med det taiwanesiska paret i form av att radda en fisk som med vagorna hamnat i en liten pol pa klippan. Vi var nog en rolig syn dar pa de hala klipporna.. ;-) Forsta natten tillbringade vi pa ett hostel i Albany med den trevliga vanan att bjuda pa chokladkaka pa kvallarna. Sag med forvantan (och forfaran) fram emot vad Jims kokkonst skulle hitta pa till middag.. men det blev take away fran 'Red Rooster' (plus en springtur till Woolworths for Jim pa jakt efter veggie burgers.. han rakade glomma mig forst..). Efter maten gick jag och engelsmännen en svang till puben bredvid. Enligt Jim brukade det vara god stamning pa mandagkvallar och mycket folk.. Med tanke pa att det, forutom vi, endast hangde tre-fyra lokala typer runt baren vore det ju intressant att se stallet nar det ar heldott.. Blev en trevlig kvall.. och overentusiastiska Flic avslojade att Yung var 'the sweetest man she ever met..'. Det var ju ord och inga visor.. visserligen verkade han trevlig men det var nog lite att ta i.. kanske borde vi andra varnat hans fru.. ;-) Nasta dag hade dock Flic glomt honom och var nu upp over oronen imponerad av naturfenomenet The Gap (en vik bland klipporna dar kaskader av vatten fran vagorna sprutar upp..) som vi stannade vid efter frukosten i Albany.

Har vid the Antarctic Border (eller vad det hette.. landmassan som suttit ihop med Antarktis..) lag ocksa The Natural Bridge (foga forvanande en naturlig bro...). Vidare i sporegnet genom grona jordbrukslandskap med massa far till Elephant Cove (runda stenblock vid stranden som fran en viss vinkel liknar elefanter..). Visserligen skiftade vadret ratt rejalt mellan igenmulet och skurar till bla himmel och sol.. men vi lyckades hela tiden tajma regnet lagom till vi skulle ga av bussen. Vi stannade for morgonfika i Denmark (funderade pa att ta en liten svang hem till Sverige men vi stannade bara en halvtimma sa.. Na.. det hade inte alls med Danmark att gora utan var namngivet efter en engelsk kapten) dar jag p.g.a. vykortsjakten fick balga i mig min varma choklad och kom forsent tillbaks.. Nasta stop var Valley of the Giants med Tree top walk 60 meter upp i luften pa en gungande hangbro. Harligt med en liten promenix bland tratopparna.

Sedan fick vi chansen att bokstavligt tala vandra i tradtopparna..eller klattra upp i toppen av det 75 meter hoga Bicentennial Tree. Trots min intention att bege mig till toppen kom jag inte langre an 10 meter.. 'Trappan' som bestod av smala, langa spikar kandes inte alltfor sakra.. speciellt inte nar man far varje steg kom allt langre ifran den trygga marken.. och bara ett litet snedsteg pa de, av vadret, hala och kalla spikarna kunde fortare an planerat ta en dit igen.. Tva av tjejerna i gruppen kom till plattformen 25 meter upp.. och endast Chris alla 75 metrarna.. men sa hade han ocksa vita fingrar och skakiga ben nar han kom ned.. fast utsikten var fin sa han. Efter denna adrenalinkick var vi verkligen varda nasta stop, provsmakning av honung och honungsvin (gjort helt utan druvor.. himla gott!). Fragade om de salde det 'abroad' och fick svaret 'yes, in Perth'.. vi hade tydligen olika definition av utomlands..

Jim hade berattat att vi den natten skulle 'campa' i Pemberton Forrest Park.. Som tur var betydde det inte att sova i talt. Istallet bodde vi i en mysig stuga med oppen spis.. lanade dock en extra sovsack for sakerhetsskull.. Hade bbq pa kvallen I ett skjul bredvid. Satt vid brasan och delade en kartong vin och Jim roade oss med lite gåtor, skamt och mynttrick.

Dagen efter sag hoppfull ut med lite solsken men lagom till vi kom fram till Cape Leeuwin (en pir dar Southern Ocean moter Indian Ocean) var himlen gra och precis nar vi vandrat ut till piren borjade det blasa, regna och hagla! Rusade in I en liten butik och kikade pa souvenirer.. hann dock inte fundera tillrackligt lange for att kopa nagot (viva las beslutsangest! ;-). Nasta stop var som tur var en grotta med spettekakliknande stalaktiter och miter (eller vad de nu heter..) och sedan lunchpaus vid Margaret River bland en massa broddesperata ankor. Turen slutade pa samma satt som den borjade med provsmakning av vin samt ost, choklad och fudge pa Candy Cow. Har salde de forresten saltlakrits och till min stora forvaning kopte Jim en pase som han delade med sig. :-) Dock var jag den enda som at med god aptit.. Aven om Yung havdade att han tyckte om det sag man sanningen pa hans ansiktsuttryck..

Och sedan var vi tillbaks i Perth...

Nicke: Fan, nu kom du pa mig.. I sjalva verket sitter jag uppkopplad pa natet dagarna i anda i en mork kallare och forfattar dagboken.. ;-)
Solveig: Ja, den svenska sommaren med grillfester och bad borjar jag sakna nu.. och sa alla vannerna darhemma! :-) Speciellt som det ar vinter har.. Hoppas pa att jag far lite svensk sommar.. savida jag inte stannar har langre an till augusti forstas. Jasa, Anna och Vincent ar hemma igen fran Bryssel. For gott? Halsa dem fran mig! Synd att jag inte kan vara med pa festen.. far ta igen det sen.. :-) Ska ni fira midsommar ihop forresten? Minns forra aret som var sa trevligt!
Anna K: Namen hej! :-) Jo.. nar man e utomlands blir man annu mera svensk…hur gar det med utbildningen? Blir det Dalsland till hosten?
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet