Ziestas blogg

Fredag 12 Januari 2018 - Darwin

Min Topp 5 - Darwin, Australien

I Australiens tropiska topp ligger staden Darwin. Här är varmt året om, men under svensk sommar är det torrt, "the dry", och under svensk vinter är det extremt fuktigt med skyfall och åskoväder, "the wet". Om man inte gillar att turista i en våtbastu så är det bättre att åka hit runt april till oktober. Många sevärdheter är även stängda under den blöta perioden. Här är mina bästa tips till den stad jag besökt flest gånger i Australien.

1. Utforska Darwins marknader
Det bästa med Darwin är alla marknader! Den mest kända är Mindil Beach Sunset Market. https://mindil.com.au/ Se solnedgången från stranden och strosa sedan in mellan palmerna bakom till matstånd, hantverk och musik. Andra mindre marknader är Parap Village Market, Nightcliff Market och Rapid Creek market.

2. Strandpromenaden i Nightcliff
Ta en kvällspromenad mellan palmerna och se solen gå ner i havet vid Nightcliff Pier. Tidig morgon och sen eftermiddag då det blivit lite svalare är här fullt av joggare, hundägare och långbenta fåglar. Ofta finns här food trucks att köpa något att äta eller dricka ifrån.

3. Frukost på De La plage
Charmigt café på Casuarina Beach med hängmattor och sittpuffar. https://www.facebook.com/delaplage0810/

4. Darwin ski club
En skidklubb i tropikerna? Tog ett tag innan jag insåg att det såklart handlade om vattenskidor. Här finns en trevlig restaurang och bar med havsutsikt. https://www.darwinskiclub.com.au/

5. Bada, men inte i havet
Tyvärr kantas Darwins stränder av varningsskyltar för hajar, krokodiler och maneter. Självklart vill man ändå bada och då är det säkrare att bege sig till den konstgjorda stranden och poolen vid Darwin Waterfront. Det finns även flera publika utomhuspooler. En liten utflykt bort ligger Berry Springs, en oas omringad av palmer.

6. Bare Sand Island (bonustips.. ;) )
Om man har tur och är här under rätt säsong kan man få uppleva hur sköldpaddsungar kläcks och kilar fram över sanden mot havet, och hur mamma sköldpadda lägger sina ägg. Som ett live naturprogram! En fantastisk upplevelse! Sea Darwin - http://www.seadarwin.com/
(Tips i resten av Australien: https://www.reseguiden.se/forum/blogg/28-guldkorn-i-landet-downunder-8545 )
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet