Stöd Ukraina

Lenils blogg

Lördag 13 Juli 2013 - Cres
Resealbum: Semester 2013!

Mot Istrien

Idag lämnar vi Krk men först en frukost med de spexande kattungarna och deras mamma.
Jag tog lite extra pålägg till dem i dag.
Istället för att åka tillbaka kustvägen vi kom har vi bestämt oss för att ta färja mellan öarna, målet i dag är Opatija. I guideboken vi hittade på Konzum stod det att man rehabiliterar Griffon-fåglar (Gåsgam) på Eko-Centar i Beli. Dit är vägarna om möjligt ännu mer nära stupen och det finns knappt någon plats för möte men på något underligt sätt kommer alla möten precis där det finns speciella mötesplatser. Vi ser en fågel i ett träd och några som cirkulerar högt upp i luften men blir ändå besvikna när vi kommer fram och får veta att de inte har fåglar där längre. Vi får ta samma väg tillbaka och är framme i Cres stad lagom till lunch. Staden är fin, man får lite Venedig-känsla bland de färgglada husen. På en restaurang nära vattnet beställer vi varsin risotto med scampi. Mätta och belåtna fortätter vi till Porozina för att ta nästa färja över till Istrien. Så klart börjar vi vela när vi kommer fram till Opatija, det är fint men känns lite stort och inte riktigt som vi tänkt oss. Ska vi satsa på ett säkert kort i stället och köra västerut mot Novigrad? Jo, så får det bli, lilla mysiga Novigrad här kommer vi!
Styr direkt mot Hotell Cittar där vi bodde sist vi var där men döm om vår förvåning när det är fullt?
Och deras andra hotell är också fullt! Vad vi vet finns det inte fler hotell i centrum så det var ju ett bakslag, nu börjar det ju bli lite sent också, klockan är runt 19. Vi tar bilen till köpcentrat i utkanten för att fundera lite. Det finns en skylt med rum precis bredvid så vi kollar men det är också fullt. På hotellet tog vi en karta och ser att det finns några turistinformationer i centrum så vi bestämmer oss för att kolla med dem. Vi tar första bästa och frågar om rum och jodå det ska finnas ett i centrum, vill vi kolla? Klart vi vill, han låser sin lilla lokal och så går vi in mot city, efter en stund svänger han av mot havet och vi börjar kolla husen, är det det eller det men han bara fortsätter tills vi kommer fram till stadsmuren och en av öppningarna mot havet och vi börjar undra om det går att bo så mycket närmare, precis där vid sista huset svänger han in till höger.
Och man fattar ingenting men ser att här finns matsal, en innergård och man ser dörrar till rum men om man inte vetat om det hade man aldrig hittat, fast möjligen beror det på att vi kommer in från baksidan för på Torci 18s hemsida ser ingången helt annorlunda ut.
Vi går upp en trappa och följer en loftgång fram till rum nummer 12, där ser man både stadsmuren och havet, är det vårt rum? Japp, vill vi ha det? Klart vi vill! Tillbaka till bilen, packa det nödvändigaste i ryggsäckarna och snabbt tillbaka, nu måste vi bara bada innan middagen. Här är vattnet mycket varmare och läget på vårt lilla hotell är perfekt.
Vi besöker en av restaurangerna mitt emot tivolit som är kvar även i år och njuter av en hel fisk med fantastiska rostade potatisar och ett gott vin. Här är lika fint som vi kom ihåg det och det blir säkert fler besök i framtiden även om det verkar som fler turister hittat hit nu jämfört med för ett par år sedan.
Några fina glasscupar på det, en liten promenad i stan och sen är vi jättetrötta men helnöjda, en perfekt avslutning på ännu en härlig Krotatientur.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemåt
40 veckor sedan
Podstrana
40 veckor sedan
Norrut
40 veckor sedan
Baddag
40 veckor sedan
Utflykt
40 veckor sedan