Stöd Ukraina

Lenils blogg

Söndag 14 Juli 2013 - Novigrad
Resealbum: Semester 2013!

Hemåt!

Det kom ett åskväder på natten så sömnen blev lite orolig men frukosten är fin och vi får riktig Cappucino. Vi förstår också att familjen tillverkar prisbelönt olja trots att ingen av oss pratar riktigt samma språk, men med hjälp av penna och lappar får vi med oss ett par flaskor av oljan för några 100-lappar.
På vägen till bilen går vi in på turistinformationen för att betala och få tillbaka våra pass. Vi köper också med oss lite mer läsk och vatten för vem vet vad Kroatien har för valuta nästa gång vi kommer hit. Vid gränsen är det en liten, liten kö ut ur Kroatien och en liten in i Slovenien men jämfört med förra året är det ingenting, känns otroligt skönt att inte behöva tillbringa timmar i bilkö.
Framme i Österrike vid lunch och tar mackor och kaffe på Rosenberger i Gralla.
Sen kör vi tills det känns lagom och bestämmer oss för att Neustadt där vi hittar Hotel Am Hofgarten får bli vårt övernattningsställe.
Hela stan verkar vara i dvala så när som på ett par glasscaféer och imbiss. Pizzeria Gino som ser urtråkig ut från gatan visar sig dock vara en pärla när man hittar ingången till deras mysiga innergård. Här får vi varsin fantastisk italiensk pizza på tunn botten och utan kanter! Till dessert tar vi Tartufo, glass som försöker likna en tryffelsvamp och smakar gudomligt! Nu är vi redo för morgondagens sista etapp!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemåt
40 veckor sedan
Podstrana
40 veckor sedan
Norrut
40 veckor sedan
Baddag
40 veckor sedan
Utflykt
40 veckor sedan