Stöd Ukraina

Lena23s blogg

Fredag 16 December 2011

Måste vägen till Curacao gunga så...?

T.or biljett Sthlm- Barbados via London. Vi skulle utgå från Barbados på vår månadslånga semester. Efter en övernattning på Barbados, Butterfly hotell ( a 565 sek) tog vi taxi åter till flygplatsen och fortsatte vår resa mot Curacao. Det är fasta priser på taxi på Barbados; 32 barbadosdollar Maxwell beach- flygplatsen. Vi var ute i god tid, men trots detta hängde det på håret att vi hann med; Det visade sig att Liat hade ändrat tidtabellen så att vårt anslutningsflyg från Trinidad inte längre var synkat med planet från Barbados. Efter två timmar i incheckningen fick vi bara order att rusa till gaten. Väl framme på Trinidad fick vi, med eskort, springa över startplattan till ett annan plan- de hade hållt planet över 20 minuter för att vi skulle med. Inga glada miner ombord mötte oss precis.... Nu gällde det bara att packningen också fick lika snabb övergång.
Allt gick väl och framme på Hotell Floris apartment hotell ( Hotell.com 40% rea = 700 sek/natt över jul) kunde äntligen semestern börja!
Hotellet var mycket fint, stort, gigantiskt rum med pentry, ( vi blev uppgraderade) med egen stor terass i direkt anslutning till poolen. Smolket i bägaren var placeringen av själva hotellet; I omgivningen fanns endast tre hotell; Floris, Marriott och Hilton. Dvs. utbudet på restauranger är lika med dessa tre. Hotellen ligger ca två-tre km utanför Willemstadt. Man kunde åka minibussar som trafikerade en flexibel rutt. Man sa vart man skulle och kostnaden var 2 gulden p.p ( ca 9 sek) Hyra av bil var däremot billigt och en dag kostade lika mycket som en enkel resa till flygplatsen. Trafiken är lugn ( i Sthlms mått mätt) och höger trafik gäller.
Floris strand; Hook´s, låg ca 5 minuters promenad från hotellet, men var mycket mysig och fin med en restaurang direkt på stranden som hade livemusik på kvällarna. Här serverades något billigare rätter.
Annars är prisläget på hotellen dyrare än Sverige. En middag för två med öl + en barnrätt 5-600 sek. Vi var en grillrestaurang med "gratis" transport till och från hotellet; två grillrätter, två öl, en flaska vin, en läsk och en chiggen nuggets: 136 usdollar.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet