Stöd Ukraina

Lena23s blogg

Tisdag 20 December 2011

sea aquarium / Dolphin academy/ Wilhelmstadt

Något man inte kan missa på Curacao är Dolphin academy- Här erbjuds man simma, snorkla eller dyka med delfiner direkt i havsbassänger. Delfinerna kan själva ta sig in och ur bassängerna och simmar ut för att möta dykarna utanför revet.
Vi passade på med snorkling och familjemöte, där vi fick åka med delfinerna vid deras ryggfenor och dotterns fick surfa på en bräda med delfinerna bakom sig. Kul!
Sea aquarium i direkt anslutning till dolphin academy bjuder på sjölejon, rockor, sköldpaddor, hajar etc. etc. De flesta i klappvänliga bassänger.
Vi tog många turer in till den lilla huvudstaden, Willhelmstadt, som delas av inloppet och förbinds med en gammal svängbro " Drottning Emmas bro" som är en turistattraktion i sig. Staden är liten och promenadvänlig.
Missa inte museumet som berättar om Curacaos historia kring slavtraderna. Mycket intressant museum.
Annars är staden tydligt uppbyggd kring alla kryssningsfartyg som anländer med märkesbutiker, skattefria varor och Casinon. Vi valde att inte dyka på Curacao, då vattnet inte var klart på grund av färjetrafik samt väderleksförhållanden just den vecka vi var där.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet