Martinaanitrams blogg

Onsdag 30 Maj 2018 - Gardasjön

Malcesine och Sirmione

Vi bodde i Malcesine på Villa Emma, ett litet familjeägt hotell med fantastisk utsikt. När vi landade i Milano på Linate flygplats hämtade vi vår förhyrda bil. Det gick smidigt att ta sig ut från flygplatsen, gick även smidigt att hitta rätt med hjälp av GPS.

När vi kom fram till Malcesine spöregnade det, vi parkerade bilen utanför hotellet och lastade ur väskorna, sedan fick vi låna paraplyn och åka och parkera bilen.

Vi fick vårt rum, vilket visade sig vara fel rum då vi hade betalat extra för att få havsutsikt. Så vi fick bo där en natt och fick därför ett avdrag på priset. Efter en natt fick vi byta rum och fick en fantastisk utsikt. Vi såg hela Malcesine och Gardasjön. Hotellet ligger på en höjd, men det går snabbt att ta sig ner till centrum där det finns otroligt många mysiga restauranger och små gränder. Vi trodde det skulle finnas mer charkuterier, men många restauranger hade inte det. Ett par restauranger hade charkplankor och de var fantastiska.

Första dagen promenerade vi på den fina strandpromenaden i Malcesine. På kvällarna gick vi ut för att ta ett glas att dricka vid hamnen, sedan åt vi middag på någon restaurang, vissa kvällar tog vi även en drink efteråt. Men vi var rätt trötta på kvällarna eftersom vi gick upp rätt tidigt på morgnarna för att kunna utnyttja dagarna på det sättet vi tycker om.

Eftersom vi hade bil åkte vi till Torbole, orten näst högst upp vid Gardasjön. Man åkte genom tunnlar och utefter sjön. Torbole är en liten by med färgglada hus. Vi låg på stenstranden där, eftersom Malcesine inte har någon egen strand.

En annan dag åkte vi bil en liten bit neråt, mest för att leta sol då det var mulet i Malcesine. Där stannade vi inte länge eftersom vi hörde att det var sol i Malcesine.

En dag åkte vi båt till Limone sul Garda. Båtturen var kort men mysig, Limone var också mysig. Men vi tycker ändå att av dessa orter var Malcesine mysigast. I Limone vandrade vi i de trånga kvarteren, köpte färdigskuren frukt i burk, ananas och jordgubbar, och glass.

När vi hade bil passade vi även på att besöka en vingård i Valpolicella. Vingården var inte öppen för besök, men de hade en lite butik där vi handlade med oss några viner. Det var roligt att besöka den och se omgivningen där.

Efter fyra nätter var det dags att byta ställe. Vi tog bilen till Sirmione, en lite lyxigare ort längst ner vid Gardasjön. Det gick bra att hitta och när vi kom fram var vi tvungna att vänta på att en polisman skulle släppa in oss genom borgen. Där kan man bara åka en och en samtidigt som alla andra turister även går på gatorna. De står och dirigerar de få bilar som får köra in, och det får man bara göra om man kan visa att man ska bo innanför murarna. Efter att vi kommit fram till hotellet, som låg otroligt fint alldeles vid Gardasjön, lämnade vi av väskorna och åkte för att lämna tillbaka bilen i Peschiera del Garda. Det var en fin ort men vi tog bussen tillbaka till Sirmione på en gång eftersom vi inte hunnit gå runt något där än.

Det var lunchtid så vi gick och åt lunch på en pizzeria och sedan strosade vi omkring innanför murarna. Sirmione är en supermysig liten stad och den känns lite lyxigare än Malcesine, men inte för den sakens skull mysigare. Vi tycker att både Malcesine och Sirmione är supermysiga ställen och vi är så glada för att vi valde att bo på båda ställena. På det sättet fick vi ta del av två olika resor under en och samma resa.

I Sirmione gjorde vi inte så mycket utflykter eftersom vi inte hade bil då, men det kände vi inte att vi behövde ha heller. Vi hade en egen brygga på Hotell Flaminia som hörde till hotellet, med kanske 25 platser. Det var helt underbart. Vattnet var ganska kallt men väldigt skönt. Här kunde man beställa in både mat, dryck och snacks, vilket vi gjorde ibland och även några kvällar. Alla kvällar var vi ut och tog något att dricka, åt gott och några kvällar tog vi en glass.

Vi trodde att vi skulle kunna ta oss till Linate flygplats smidigt med tåg, men det visade sig att så inte var fallet. Därför fick vi boka en dyr taxi via hotellet, vilket när vi gjort det kändes värt det.

Sammanfattningsvis var detta en underbar resa med sol, regn, god mat, bad, avkoppling och äventyr. Precis så som vi vill ha det!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Långweekend på Island
13 veckor sedan
Födelsedagsresa till Nice
16 veckor sedan
Nyår i Berlin
16 veckor sedan
Malcesine och Sirmione
16 veckor sedan