Martinaanitrams blogg

Onsdag 30 Maj 2018 - Gardasjön
Vi bodde i Malcesine på Villa Emma, ett litet familjeägt hotell med fantastisk utsikt. När vi landade i Milano på Linate flygplats hämtade vi vår förhyrda bil. Det gick smidigt att ta sig ut från flygplatsen, gick även smidigt att hitta rätt med hjälp av GPS.

När vi kom fram till Malcesine spöregnade det, vi parkerade bilen utanför hotellet och lastade ur väskorna, sedan fick vi låna paraplyn och åka och parkera bilen.

Vi fick vårt rum, vilket visade sig vara fel rum då vi hade betalat extra för att få havsutsikt. Så vi fick bo där en natt och fick därför ett avdrag på priset. Efter en natt fick vi byta rum och fick en fantastisk utsikt. Vi såg hela Malcesine och Gardasjön. Hotellet ligger på en höjd, men det går snabbt att ta sig ner till centrum där det finns otroligt många mysiga restauranger och små gränder. Vi trodde det skulle finnas mer charkuterier, men många restauranger hade inte det. Ett par restauranger hade charkplankor och de var fantastiska.

Första dagen promenerade vi på den fina strandpromenaden i Malcesine. På kvällarna gick vi ut för att ta ett glas att dricka vid hamnen, sedan åt vi middag på någon restaurang, vissa kvällar tog vi även en drink efteråt. Men vi var rätt trötta på kvällarna eftersom vi gick upp rätt tidigt på morgnarna för att kunna utnyttja dagarna på det sättet vi tycker om.

Eftersom vi hade bil åkte vi till Torbole, orten näst högst upp vid Gardasjön. Man åkte genom tunnlar och utefter sjön. Torbole är en liten by med färgglada hus. Vi låg på stenstranden där, eftersom Malcesine inte har någon egen strand.

En annan dag åkte vi bil en liten bit neråt, mest för att leta sol då det var mulet i Malcesine. Där stannade vi inte länge eftersom vi hörde att det var sol i Malcesine.

En dag åkte vi båt till Limone sul Garda. Båtturen var kort men mysig, Limone var också mysig. Men vi tycker ändå att av dessa orter var Malcesine mysigast. I Limone vandrade vi i de trånga kvarteren, köpte färdigskuren frukt i burk, ananas och jordgubbar, och glass.

När vi hade bil passade vi även på att besöka en vingård i Valpolicella. Vingården var inte öppen för besök, men de hade en lite butik där vi handlade med oss några viner. Det var roligt att besöka den och se omgivningen där.

Efter fyra nätter var det dags att byta ställe. Vi tog bilen till Sirmione, en lite lyxigare ort längst ner vid Gardasjön. Det gick bra att hitta och när vi kom fram var vi tvungna att vänta på att en polisman skulle släppa in oss genom borgen. Där kan man bara åka en och en samtidigt som alla andra turister även går på gatorna. De står och dirigerar de få bilar som får köra in, och det får man bara göra om man kan visa att man ska bo innanför murarna. Efter att vi kommit fram till hotellet, som låg otroligt fint alldeles vid Gardasjön, lämnade vi av väskorna och åkte för att lämna tillbaka bilen i Peschiera del Garda. Det var en fin ort men vi tog bussen tillbaka till Sirmione på en gång eftersom vi inte hunnit gå runt något där än.

Det var lunchtid så vi gick och åt lunch på en pizzeria och sedan strosade vi omkring innanför murarna. Sirmione är en supermysig liten stad och den känns lite lyxigare än Malcesine, men inte för den sakens skull mysigare. Vi tycker att både Malcesine och Sirmione är supermysiga ställen och vi är så glada för att vi valde att bo på båda ställena. På det sättet fick vi ta del av två olika resor under en och samma resa.

I Sirmione gjorde vi inte så mycket utflykter eftersom vi inte hade bil då, men det kände vi inte att vi behövde ha heller. Vi hade en egen brygga på Hotell Flaminia som hörde till hotellet, med kanske 25 platser. Det var helt underbart. Vattnet var ganska kallt men väldigt skönt. Här kunde man beställa in både mat, dryck och snacks, vilket vi gjorde ibland och även några kvällar. Alla kvällar var vi ut och tog något att dricka, åt gott och några kvällar tog vi en glass.

Vi trodde att vi skulle kunna ta oss till Linate flygplats smidigt med tåg, men det visade sig att så inte var fallet. Därför fick vi boka en dyr taxi via hotellet, vilket när vi gjort det kändes värt det.

Sammanfattningsvis var detta en underbar resa med sol, regn, god mat, bad, avkoppling och äventyr. Precis så som vi vill ha det!
Fredag 30 Maj 2014 - Nice
Vi landade i Nice och tog oss med buss till hotellet, världens kortaste transfer. Hotellet var lyxigt och fint med en takterrass och pool och utsikt mot stranden. Där låg vi varje dag och solade och badade. På kvällarna strosade vi omkring i gamla stan. Vi gick omkring på strandpromenaden och ner på stranden någon dag. Vi hade inte frukost på hotellet, en dag åt vi på hotellet, så de andra dagarna gick vi till ett litet café och åt frukost. En dag köpte vi med oss och åt på strandpromenaden.

Vi tog tåget till Cannes, en väldigt lyxig stad och vi tyckte att den nästan var finare än Nice. Där åt vi en kombinerad frukost och lunch. Sedan vandrade vi omkring lite i Cannes och lade oss på stranden ett tag. När vi kom tillbaka till Nice vräkte det ner regn så vi skyndade oss från tåget.

Vi promenerade ganska mycket, vilket var mysigt. En annan dag åkte vi tåg till Monaco för att se på kasinot. Det var fina bilar och fina butiker. Där träffade vi på en tjej som visade oss runt lite, vi tog en middag och sen åkte vi tillbaka till Nice.

En rolig, lyxig och lugn resa.
Söndag 29 December 2013 - Berlin
Vi åkte till Berlin med SAS och bodde på ett fint hotell mitt i stan. Här firade vi nyår på Branderburger Tor, vilket var riktigt häftigt. Mycket folk och glühwein, men vi började kvällen med en middag på vårt hotell.

En dag besökte vi judiska museet, eller vi skulle göra det, men vi gick inte in. Så vi tog en liten nätt promenad till masten, Berlins högsta byggnad, som vi ju såg på långt avstånd. Det visade sig att det inte var en liten nätt promenad eftersom den är Berlins högsta byggnad kunde vi se den på väldigt långt avstånd. Men vi kom fram i alla fall, men vi gick inte upp i den eftersom kön till den var väldigt lång.

En annan dag åkte vi tunnelbana, vilket var väldigt smidigt, till östra delen av Berlin för att se på Berlinmuren. Vi märkte direkt att vi kommit till Östberlin för det var mer kargt och grått liksom. Det var intressant att se muren.

Vi var även till Checkpoint Charlie för att ha sett det.

Det var en mysig, rolig och intressant resa.
Söndag 26 Maj 2013 - Island
Vi började resan med att åka ner till Arlanda. Bil hade vi hyrt hemifrån och den hämtade vi upp direkt på flygplatsen, vilket gick väldigt smidigt. På vägen till Reykjavik stannade vi till på Blue Lagoon för att bada i varma källor. Det var superskönt, eftersom det var i maj var det rätt kallt ute och det blåser mycket på Island. Sedan åkte vi vidare till Reykjavik för att hitta vårt boende. Vi hade en lägenhet så vi kunde laga mat, vilket vi inte hade nytta av. Lagade mat kanske en gång, förutom frukost varje dag då.

Första dagen tog vi bilen för att göra Gyllene cirkeln. Då åkte vi till en gejser, Geysir, Thingvellir där kontinentalplattorna möts och Gullfoss som är Islands största vattenfall. Det var roligt att åka med egen bil eftersom vi själv kunde bestämma tempo och om vi ville stanna någon mer stans, vilket vi gjorde. Vi stannade till vid ett annat vattenfall också.

En dag var vi och red på islandshästar, ägaren hämtade upp oss och skjutsade ut oss till hans gård. Där fick vi tillsammans med en guide ge oss ut på en tur bland lavasand, landskapet är helt annorlunda än det svenska. Ganska kargt och lavalikt. Vi hade även tur som fick en egen guide eftersom det inte var några fler som var med på ridturen. Efteråt serverades vi soppa på gården. Vi pratade en del med ägaren och någon där visade sig kunna lite svenska, de verkar rätt duktiga på språk. Sedan fick vi skjuts tillbaka till Reykjavik och ägaren berättade lite om olika ställen vilket var intressant.

På Johans födelsedag var vi även ut på en båt för valsafari, det var jättespännande men kallt. Det var bara vi två som stod ute, alla andra satt inne. Men man fick låna stora overaller så det gick bra. Vi såg valar, men det var väldigt vågigt så det var svårt att få med dem på bild. Det mysigaste var ändå efteråt, vi gick till Reykjaviks äldsta restaurang vid hamnen och åt en berömd hummersoppa. Det var så gott, fick sitta på plastpallar och äta ur muggar. På kvällen åt vi för andra gången på en restaurang som heter Grillmarket. Där var det helt suverän mat och första gången vi åt där var vi så otroligt mätta. De har även en loungeavdelning där man fick sätta sig efter maten för att ta en drink, vilket var väldigt trevligt.

All mat vi åt var helt suverän, en dag åt vi på en restaurang där de tyckte att hästen som jag åt var så liten så att de kom ut med mer hästkött på en stekhäll. De serverade kaffe i små termosar.

Detta var en helt fantastisk resa! Äventyrlig, rolig, mysig och fantastisk!