Stöd Ukraina

Legustas blogg

Lördag 20 Juli 2002 - Pamplemousses

Lyxigt boende Mauritius.

Ett av det lyxigaste boendet jag varit på är nog i Mauritius. Även om jag vet det finns 1000-fallt ännu bättre....

Mauritius - det lyxiga 4 stjärniga hotellet Beachcomber - Le Victoria (Pamplemousses distriktet). Redan entrén var pampig med otroligt snygga blomsterkreationer på 2,5 meter i en och halv meter höga vackra keramikkrukor. I foaljen dök det direkt upp en kypare som bjöd på en fruktig välkomstdrink medans du fyllde i dina papper och beundrade den luftiga bungalowskänslan och det 20 meter höga taket med stora vackra balkar som säkert väger flera ton.
Runt foaljen låg sedan ett vattenfall och en damm med fiskar och små söta boutiquer med spröjsade fönster i teak som innehöll bland annat lyxiga snygga kläder (i finaste egyptisk bomull), barn klädesbutiker, tyger, krimskrams, smycken mm Utsiken var också otroligt magnifik ifrån foaljen med poolen som exotiskt sågs ut att flyta ut i havet eller var det havet som var så blått.

När jag sedan äntrade hotellrummet så möttes jag av en kollosalt stort rum med 2 st dubbelsängar och en stor blomsterkreation + en riktigt stort exotiskt fruktfat i rotting och en stor balkong med fantastisk utsik över trädgården och det rullande havet utanför revet som låg ungefär en kilometer ut.
Matsalen var ännu pampigare med 8 långbord med all mat du kan tänka dej, och dessutom så var det olika teman med inkluderande mat och dekor varje kväll i ämnen som; Europa, Mexico, Mauritius, Kina, Afrika mm

Med teman följde också en musikshow i samma ämne vid baren som också den låg vid sidan av restaurangen med utsikt över havet. Vad var mer passande än att smaka Mauritius berömda rom "Green Island", köp gärna med hem. Behöver jag säga att det smakade underbart äkta hemgjord Pina Colada varje kväll, (dvs. i riktig cocosmjölk inget hemskt beskt extrakt).
Det enda som jag upplevde störande på hotellet var bland annat alla rika yppiga fransyskor och amerikanare som snorkigt tingade solstolarna intill poolen redan klockan 7 på morgonen.
Att alla guidningar gjordes på huvudsak franska och i det exotiska språket kreol i många långa och roliga meningar, medans översättningen på engelska vart mycket kort och torr.

Och alla kypare som gjorde verkligen allt för att du inte skulle göra något alls. När du reste dej från bordet så stod 3 st kypare och bland annat dammade bordet från smulor, skakade servetten, drog ut stolen, tog bort allt även halvätna smörpaket då du bara ämnade att hämta mer mat varav du var tvugnen att hämta ett nytt smörpaket. Du behövde inte ens fylla på ditt vattenglas dom gjorde verkligen allt.

Jag är nog inte van med sådan ypperlig service så man vart lite stressad och frustrerad.

Det kan tillägas att alla rum hade fantastisk utsikt över havet, och där kunde man också låna windsurfingbräda mm gratis....

http://www.beachcomber-hotels.com/le-victoria-hotel (Le Victoria Hotel - på stranden Pointe aux Piments - Mauritius)

Se i min blogg med bilder ifrån Mauritius
http://www.reseguiden.se/minsida/legusta/blogg/2006-05

Tips på Paradisöar "-Idioter åker till Mauritius...."
http://www.reseguiden.se/minsida/legusta/blogg/5299

Lite mera tips ifrån i min blogg här

http://www.reseguiden.se/minsida/legusta/blogg/1934

Jag har även skrivit lite om ön på min websida för dom som ämnar att åka dit eller bara är nyfikna. Dom mest kända och bästa stränderna där är Flic-en-flac, Trou aux Biches Beach, Ile aux Cerfs.
http://www.sannegarden.net/c4422/mauritius.htm
Dela med andra:    

Kommentarer
Grekland säger:
"alla rika yppiga fransyskor och amerikanare som snorkigt tingade solstolarna intill poolen redan klockan 7 på morgonen"

Det är därför jag inte väljer charter med poolområden utan hellre väljer mina egna vägar.

Fast jag gillar dina bloggar med mycket info och bilder.
Om jag någonsin bestämmer mig för att flyga snäppet längre än till Grekland så ska jag definitivt rådfråga dig.
Postat 2007-08-15 12:57  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet

Senaste bildkommentarerna

Annans
Annans säger om Legustas bild "Le Victoria":
Jag tänker mest på vad den här skulle kosta i Sverige, jobbar i blomsteraffär...
13 augusti 2007 17:29
Mape
Mape säger om Legustas bild "Port Louis huvudstad":
Äntligen lite städer,byar,med lite puls.Det här gillar jag.
25 juni 2006 21:44